השלישי - לטענת המבקשת, המשיב התרשל בכך שאִפשר לה להגיע לחבויות כה גבוהות בכרטיס האשראי ולא מִזער את הנזק באמצעות חסימת כרטיס האשראי, והכל למרות שהמשיב ידע על גובה הכנסותיה של המשיבה, שכן במעמד פתיחת החשבון אצל המשיב, צורפו דפי חשבון מן הבנק הקודם בו היה למבקשת חשבון.
בהחלטתו מיום 16.6.2020 קבע בית משפט קמא, כי פניית המבקשת למשיב להקפאה של תשלומי ההלוואה, אינה מתיישבת עם טענתה לאשם תורם של המשיב בעת שאִפשר לה להגדיל את מסגרת האשראי, שכן מחד גיסא, המבקשת מתרעמת כאשר המשיב אינו מאפשר לה להכנס לחובות נוספים, ומאידך גיסא, היא מתרעמת על כך שהוא אִפשר לה לעשות כן.
עוד כתב בית משפט קמא בהחלטתו, כי אין מחלוקת בין הצדדים שהמבקשת לא שילמה 7 תשלומים קודם הגשת תביעת המשיב, וכן לא שילמה תשלום אחד עובר למשלוח מכתב ההתראה.
...
במצב דברים זה סבורני, שלא היה מקום להתנות את מתן הרשות להגן בהפקדת סכום שבָּרִי שהמבקשת לא תוכל לעמוד בו נוכח מצבה הכלכלי.
לכן, על מנת שלא לנעול את שערי בית המשפט בפני המבקשת, מסקנתי היא, שיש מקום להפחית את גובה ההפקדה, כתנאי למתן רשות להגן ולהעמידה על סכום של 7,000 ₪.
התוצאה מכל האמור לעיל היא, שאני מקבל את ערעור המבקשת בחלקו, מבטל את החלטתו של בית משפט קמא מיום 21.7.2020 (לרבות החיוב בהוצאות המשיב), וקובע שחלף קביעת בית משפט קמא בהחלטתוֹ מיום 16.6.2020 (בפִסקאות 13-12), תינתן למבקשת רשות להתגונן מפני תביעת המשיב כנגד הפקדת סכום של 7,000 ₪ עד ולא יאוחר מתאריך 3.9.2020 (פגרת הקיץ כלולה במניין הימים).