ביום 31.10.1990 נחתמו שני הסכמים:
(1) הסכם בין המדינה, חברת תע"ש, מבטחים וההסתדרות, בנושא זכויות הפנסיה של עובדי המדינה המועברים לחברת תע"ש, המכונה גם "הסכם א'".
בפרק ג' להסכם א' נקבע "מסלול רציפות זכויות" ולפי סעיף 7 להסכם א', "בנוסף לאמור בהסכמי הרציפות, המדינה תשתתף בתשלומי גמלאות שתשלם הקרן לעובדים מועברים אשר יפרשו לגימלאות...", בנסיבות המפורטות בהסכם, ובכלל זה פרישה מוקדמת לגימלאות בהגיעו של העובד לגיל 55 שנים אם אורך שרותו במדינה ובחברה ביחד יהיה 25 שנים פחות, תוך זכאות לקבל את הפנסיה בהגיע העובד לגיל 60.
"
(2) ביום 31.10.1990 נחתם הסכם נוסף, בין תע"ש בע"מ, ההסתדרות ומבטחים, המסדיר את זכויות עובדי המדינה המועברים אצל מבטחים, וזה כונה "הסכם ג'".
כל התובעים פרשו מעבודתם בתע"ש במהלך שנת 2000, טרם שהגיעו לגיל הפרישה החוקי, בהתאם להוראות הסכם קבוצי מיום 2.1.2000, שנחתם בין תע"ש בע"מ, ההסתדרות והארגון הארצי של עובדי התעשייה הצבאית בע"מ, שקבע, בין היתר, צימצום במצבת העובדים, בהליך פרישה מוסכם.
לעומת זאת, משעה שהעובד יממש את זכותו ויפרוש בפרישה מוקדמת, אזי חל סעיף 7 להסכם ולפיו העובד יהיה זכאי לקבל פנסיה בהגיעו לגיל 60 "עפ"י משכורתו הקובעת האחרונה ערב הפסקת עבודתו בחברה כשהיא צמודה למדד המחירים לצרכן".
גל חזרה על הסבר זה גם בחקירתה הנגדית בבית הדין (עמוד 39 לפרוטוקול, החל משורה 10):
"המשכורת הקובעת שלהם ב – 31.10.90 הוקפאה... הוא המשיך לעבוד עד שנת 2000 בתע"ש. המדינה התחייבה שביום שהוא יפרוש לפי ההסדר של פורשי 2000, 2002, היא תתחיל לשלם את ההישתתפות שלה מיום הפרישה המוקדמת. את השכר הזה, ביום הפרישה שלו המוקדמת, רואה את זה המדינה כאילו פרש לזקנה, גם אם למשל הוא היה באותו מועד רק בן 57. מבחינת המדינה, זה התאריך הקובע. המשכורת הקובעת לפי ס' 9ב' להסכם מחושבת במשכורת הקובעת שהוקפאה, כפול 2.75, בחזקת הזמן שעבר משנת 90 עד ליום המעבר בשנת 2000 וצמוד למדד.
...
רק מטעם זה דין התביעה כנגדה להידחות.
לסיכום האמור לעיל, חישוב חלקה של המדינה בפנסיית הזקנה לתובעים נעשה כדין ועל פי הפרשנות שהוצגה על ידי המדינה במסגרת ההליך ואשר תואמת את לשון ההסכמים החלים על הצדדים.
סוף דבר – דין התביעות להידחות.