מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הקמת ארגון עובדים מקוון

בהליך ערעור סכסוך קיבוצי (עס"ק) שהוגש בשנת 2016 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

במקרה שהמעסיק מעלה טענה כללית מבוססת, כגון למשל טענה שארגון העובדים אינו מקיים את התנאים שנקבעו בפסיקה להיותו ארגון עובדים, או למשל טענה לגבי דרך ההצטרפות (דוגמאת הטענה לגבי ההצטרפות המקוונת במקרה שלפנינו) – חוזר הנטל לאירגון העובדים להראות כי הוא בגדר ארגון עובדים על פי המבחנים שנקבעו בפסיקה, או כי מדובר בדרך הצטרפות התואמת את תקנונו, וכן כי בוצע הדרוש מבחינה טכנולוגית על מנת לוודא את האותנטיות והוולונטריות של ההצטרפות.
(1) חברותו או פעילותו באירגון עובדים; (2) פעילותו לצורך הקמה של ארגון עובדים; (3) המנעותו מהיותו חבר באירגון עובדים או הפסקת חברותו באירגון עובדים; (4) חברותו בוועד עובדים או פעילותו בוועד עובדים הפועל במסגרת ארגון עובדים; לענין זה, יראו ועד עובדים כפועל במסגרת ארגון עובדים אם יושב ראש ארגון העובדים או מי מטעמו נתן הודעה בכתב המאשרת זאת; (5) פעילותו לצורך הקמה של ועד עובדים.
...
נוכח כלל האמור מצא בית הדין, כי בנסיבות אלו של התארגנות ראשונית שנתקלת בהתנגדות של המעסיק, מתן היתר לפיטורי מר שושן עלול לשים מכשול בגלגלי ההתארגנות.
בהתאם להלכת בית דין זה "פעולה זו תוצאתה דיון ופסיקה ללא סמכות המהווה פגם מהותי היורד לשורשו של עניין שצריך להוביל למסקנה שהפסיקה בטלה." (ע"ע 44773-08-11 עיריית רמת השרון - איילת שושני ג'ינו, ניתן ביום 7.8.2014).
סוף דבר - הערעור הראשון נדחה, וההסתדרות הלאומית מוכרת בזה כארגון העובדים היציג בקרב עובדי חברת קל אוטו.
אשר להוצאות – נוכח חיובה של החברה בהוצאות בבית הדין האזורי, בשים לב לתוצאת הדברים ולהיותו של ההליך במישור הקיבוצי - לא מצאנו מקום לעשות צו להוצאות בגין הליכי הערעור.

בהליך תביעות בין ארגוניות (סב"א) שהוגש בשנת 2017 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

וזה נוסח השאלה שבה בלבד מבוקשת הכרעת בית הדין: "לעניין הכרעת זהות האירגון היציג בין כוח לעובדים להסתדרות הלאומית בתיק זה, מה דינם של טופסי ההסתדרות הלאומית (244 טפסים מתוך 432 העובדים שבמחלוקת) שבשורת ביטול החברות בהם, שם ארגון העובדים נכתב בכתב יד זהה בכל הטפסים, כאשר על מנת למלא את שורת הודעת הביטול בטפסים אלה נידרש רק מילוי שם ארגון עובדים וסימון V/X בתוך משבצת". (להלן – השאלה הממוקדת).
לשלמות התמונה יצוין שכיום, לאור ההתפתחות הטכנולוגית, אירגוני עובדים מסוימים מאפשרים לעובדים למלא את טופס ההצטרפות לאירגון העובדים (ובטול החברות באירגון העובדים האחר) באופן מקוון (ובהתקיים תנאים מסוימים נתנה לכך הפסיקה תוקף[footnoteRef:6]).
בהתאם, יש להבחין בעניינינו בין השאלה המשפטית הנוגעת ל"כשרות" הטופס שעליו חתם העובד, ובעיקרו של דבר לגמירות דעתו (עצם החתימה על הטופס מקימה חזקה עובדתית לקיומה של אותה גמירות דעת), ובין השאלות הראייתיות העשויות להתעורר ובהן אם הטופס אכן נחתם על ידי העובד הנחזה להיות חותם ואם כל הפרטים בטופס, בין אם רשומים בכתב יד ובין אם בדפוס, הופיעו בטופס ב"זמן אמת" (מועד החתימה) או שמא נוספו אליו רק לאחר מכן.
...
ממכלול הנסיבות ולאור כל האמור לעיל סביר יותר לקבוע ששמה של כוח לעובדים, כארגון העובדים הנעזב, נוסף לטפסים שבמחלוקת לפני שטפסים אלה נחתמו על ידי העובדים שבמחלוקת.
סיכומם של דברים – משאין משמעות להוספת שמה של כוח לעובדים כארגון הנעזב לטפסים שבמחלוקת בכתב יד (ולא בדפוס), ומשלא הוכח כי שמה של כוח לעובדים כארגון העובדים הנעזב נכתב אחרי שהעובדים שבמחלוקת מילאו את הטפסים וחתמו עליהם – טענותיה של כוח לעובדים בעניינים הללו דינן להידחות.
סוף דבר משהתקבלה עמדת הלאומית בשאלה הממוקדת, ולאור הסכמת הארגונים, שלפיה "אם יוכרע בשאלה זו כטענת הלאומית אז ייקבע כי הלאומית היא הארגון היציג", מוצהר בזאת כי הלאומית היא ארגון העובדים היציג בקווים נכון ליום 9.11.16.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

(1) חברותו או פעילותו באירגון עובדים; (2) פעילותו לצורך הקמה של ארגון עובדים; (3) המנעותו מהיותו חבר באירגון עובדים או הפסקת חברותו באירגון עובדים; (4) חברותו בוועד עובדים או פעילותו בוועד עובדים הפועל במסגרת ארגון עובדים; לענין זה, יראו ועד עובדים כפועל במסגרת ארגון עובדים אם יושב ראש ארגון העובדים או מי מטעמו נתן הודעה בכתב המאשרת זאת; (5) פעילותו לצורך הקמה של ועד עובדים.
· הצטרפות מקוונת מעקרת את "גמירות הדעת" והמסויימות הנדרשים כתנאי להצטרפות רצונית לאירגון עובדים: הטפסים המקוונים לא נחתמו כדין ומולאו "בנסיבות חשודות", ההצטרפות המקוונת איננה מחייבת תשלום ומסירת פרטי אשראי, היא יכולה להיעשות על ידי כל אדם בשם כל אדם ללא ידיעתו וללא רשותו ואין היא כוללת בקרה ראויה על הליך ההצטרפות.
...
כך גם הטענה של המשיבה אשר הביעה "חשש" מכך שחלק מטפסי ההצטרפות נגועים "בחברות כפולה" דינה להדחות וזאת מן הטעמים הבאים: ראשית יאמר, כי לטעמנו יש להחיל גם בהקשר זה את כללי המניעות עליהם עמד בית הדין בפרשת ידיעות אינטרנט.
שלישית, גם אם נכונה טענת המשיבה באשר לאפשרות שחלק מן העובדים המאורגנים במסגרת המבקשת היו חברים בעת ההצטרפות לשורות המבקשת בכוח לעובדים וכי הם לא ביטלו חברות זו הרי שלטעמנו אין לראות בכך "חברות כפולה נוגדת". זאת בשים לב לכך שאין מדובר בארגונים המתחרים על יציגות באותה "יחידת מיקוח". רביעית, הטענה בדבר החשש ל- "חברות כפולה נוגדת" נטענה באופן סתמי וכללי, לא הובאו ראיות להוכחתה לרבות ראיות המצביעות על היקף ומספר הטפסים הנגועים בפגם זה. זאת, שעה שהמבקשת מצידה סתרה טענות עובדתיות אלה.
על רקע זאת, סבורים אנו כי הפיצוי הכספי ההולם בנסיבות החריגות והקיצוניות של הענין, בשים לב לגובה הפיצוי המירבי בגין כל הפרה והפרה ובשים לב לשיקולים עליהם עמדנו לעיל צריך לעמוד על סך של 1,000,000 ש"ח. סכום אותו על המשיבה לשלם למבקשת תוך 30 יום מן המועד בו יומצא למשיבה פסק דין זה. טרם נעילה מוצאים אנו להעיר כי הכרעה שיפוטית זו מסיימת אולי את ההליך המשפטי אולם אין היא אלא תחילתה של הדרך אשר מקווים אנו כי תהא דרך חדשה במשיבה כך שמיצובה של המבקשת "כמנצחת" בהליך השיפוטי לא יהפך ל"נצחון פירוס" אשר ימנע משני הצדדים למצב עצמם כמנצחים בהליך שהוא התכלית של מו"מ קיבוצי.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

(1) חברותו או פעילותו באירגון עובדים; (2) פעילותו לצורך הקמה של ארגון עובדים; (3) המנעותו מהיותו חבר באירגון עובדים או הפסקת חברותו באירגון עובדים; (4) חברותו בוועד עובדים או פעילותו בוועד עובדים הפועל במסגרת ארגון עובדים; לענין זה, יראו ועד עובדים כפועל במסגרת ארגון עובדים אם יושב ראש ארגון העובדים או מי מטעמו נתן הודעה בכתב המאשרת זאת; (5) פעילותו לצורך הקמה של ועד עובדים.
[footnoteRef:10] [10: ראו: עס"ק 25476-09-12 הסתדרות העובדים הכללית החדשה - פלאפון תיקשורת בע"מ; עס"ק 50409-11-12 הסתדרות העובדים הכללית החדשה – פלאפון חברה לתקשורת בע"מ; ועס"ק 41357-11-12 הסתדרות העובדים הכללית החדשה – אלקטרה מוצרי צריכה (1951) בע"מ. כל פסקי הדין פורסמו במאגרים המקוונים.
...
בטרם סיום סברנו אז, ואנו סבורים גם היום, כי מן הראוי היה, מהפן של שמירה על יחסי עבודה קיבוציים ניאותים ותקינים, שהעיתון יעשה מאמץ מיוחד לשוב ולקלוט את מר מטר, ולו בשל העובדה שהעובדים עצמם רואים בו סמל למאבקם.
אלא, שחרף כל האמור לעיל, משנדרשנו להכריע בסוגיה, לא השתמשנו אלא בכלים משפטיים מוכרים וידועים: ניתוח הראיות שהובאו בפנינו בהליך זה לאור הוראות החוק והפסיקה.
אחרית דבר לאור כל האמור לעיל, הבקשה נדחית.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יחד עם זאת כפי שכבר נקבע, לתנופה היו כל הכלים כדי לאמת את הטענה לגבי כל אחד ואחד מהעובדים שטפסיהם נפסלו והיא בחרה שלא לעשות כן. עובדים אשר הצטרפו בשנת 2015, לגביהם חסרים נתונים – המשיבה פסלה 15 טפסים של עובדים שנחתמו בשנת 2015, ופגומים הן מבחינה טכנית שכן חסרות חלק מההצהרות שאמורות להיות כלולות בטפסים המנוסחים באופן לקוי והן מהטעם המהותי, לפיו אין כל קשר בין אותו ארגון עובדים שהוקם בשנת 2014 והחתים עובדים במשיבה על טפסי הצטרפות במסגרת ניסיון התארגנות בשנת 2015 ובין האירגון כיום.
על הדרישה להוכחת האותנטיות של טפסים מקוונים נאמר בפסק דין קל אוטו – "אשר להצטרפות המקוונת ייאמר כך. כפי שפסק גם בית הדין האיזורי, מצויים אנו במאה ה-21, שבה השמוש במחשבים הפך לחלק בל יינתק מחיי היום יום. במסגרת זו מבוצעות, למשל, עיסקאות רכישה בהיקפים עצומים באמצעות אתרים מקוונים. לא ניתן להעלות על הדעת כי במציאות כזו, לא ניתן יהיה לאפשר הצטרפות לאירגון עובדים באמצעים מקוונים. אמנם, צודקת המערערת כי יש לעמוד על האותנטיות של ההצטרפות לאירגון העובדים גם באמצעים מקוונים, וכי יש לוודא כי אכן אותו עובד שבקש להצטרף לאירגון העובדים הצטרף אליו בעצמו, ולא צורף על ידי אדם אחר ללא ידיעתו או הסכמתו. לכך מצטרפים הכללים שנקבעו בפסיקה בדבר הצורך בוולונטריות ובאותנטיות ההצטרפות, באופן שניתן יהיה לזהות כראוי את המצטרף ולעמוד על אופן הצטרפותו. אולם לא יכול להיות ספק, כי הצטרפות מקוונת לאירגון עובדים - ככל שהיא עומדת בדרישות שלעיל – כשרה". תקנון תנופה לא מתייחס לאפשרות הצטרפות מקוונת.
...
בעניין זה נאמר בפסק דין גננות חרדיות: "...טענותיה של הסתדרות אגו"י בעניין מאפייניו הדמוקרטיים של הארגון אינן תואמות את המתרחש בפועל בחיי הארגון. אכן, למראית עין, כולל תקנון הסתדרות אגו"י את מכלול ההוראות הנדרשות לשם קיום ארגון דמוקרטי למהדרין. דא עקא, וסעיפי התקנון המשווים אופי דמוקרטי לארגון וקובעים מנגנוני בחירות למוסדותיו, לא באו לידי יישום הלכה למעשה בחייו של הארגון. במצב דברים זה, אין מנוס מן המסקנה כי מדובר בדמוקרטיה "על הנייר" ובהוראות תקנון שהן בבחינת "אות מתה". למעלה מן הצריך נוסיף כי הגם שמטרות העמותה עומדות לכאורה בקריטריונים, ספק אם על פי התקנון עומדת תנופה בתנאי שנקבע בבג"ץ עמית ועליו חזר בית הדין הארצי בפסק דין ארגון גננות חרדיות לפיו: "ארגון הינו ארגון עובדים רק אם רובם הגדול של חברי ארגון העובדים הינם עובדים שכירים המיוצגים על ידיו כלפי מעבידיהם". על פי סעיף 5.10.4 לתקנון כל אדם המעוניין להיות חבר בעמותה יגיש בקשה כמפורט בסעיף.
המסקנה איפוא כי תנופה אינה ארגון עובדים.
משזו המסקנה, מתייתרת ההכרעה בטענת השיהוי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו