מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הקלטת שיחה בין נאשם ומתלוננת על סף פסול ראייתי

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2010 בעליון נפסק כדקלמן:

כעבור זמן מה שב למקום - כנטען - וירק על המתלוננת, ואולם הנאשם הנוסף ביקשו "שלא יפריע". לאחר מכן אסף ג' את העורר ואת הנאשם הנוסף לרכבו והם נסעו מהמקום, בהמשך אספו אף את המתלוננת.
זאת, בעקרו של דבר, בשל היותם קטינים, וכדבריו "אין דינו של קטין על סף בגרות כדינו של קטין צעיר בימים, כאשר לגבי האחרון, כאמור, מעצר יכול להיות רק אפשרות אחרונה בלית ברירה". העורר והנאשם הנוסף שוחררו תחילה לחלופה המרוחקת ממקום מגוריהם, בפקוח בני מישפחה שאינם הוריהם, בצירוף ערבות עצמית וערבות צד ג'.
עוד נטען לפגמים שונים בחקירה: נטען, כי לא התאפשר לעורר ליפגוש את הוריו, כי החקירה לא הוקלטה מיד בראשיתה, וכי הופעלו אמצעי חקירה פסולים.
בנוסף לעדויות המתלוננת מליל הארוע 22.2.10, ראיה מרכזית בהחלט היא הודעת העורר מיום 23.2.10 שעה 1157, ולצידה עדויות הנאשם הנוסף.
אשר לטענת העורר בדבר טבלת פלטי השיחות, דומני כי פלטי השיחות המצויים בתיק החקירה מספקים את המידע בו חפץ בא כוח העורר, ואין צורף בצרוף טבלה לשם זה. אשר לאיכון השיחות תשקול המשיבה האם אין מקום לכך, וככל שיידרש יפנה בא כוח העורר לבית המשפט המחוזי.
...
לאחר עיון בתיק החקירה וצפיה בקלטות, סבורני כי אין מקום להתערב בקביעתו של בית המשפט המחוזי בדבר קיומן של ראיות לכאורה בתיק דנן.
אין בידי אפוא להיעתר לערר.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2019 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

דובר שם בשיחת טלפון בין נאשם למתלוננת, גרושתו, במהלכה אמר לה, בין היתר, "אני מצדי אערוף לך את הראש... את הראש אני אערוף לך". יחד עם זאת, במהלך עדותה סיפרה המתלוננת שאף היא נקטה ב"אלימות מילולית" כלפי הנאשם, כאשר מדובר בשיחה אחת מני רבות שהתקיימו בתקופה קשה מאוד ביחסיהם ושהיא אינה מעוניינת בהליך הפלילי ומבקשת לסגור את התיק.
למשמע הקלטת השיחה קבע השופט כי המתלוננת נשמעה בה מאוד אסרטיבית, סיגנון דיבורה היה תוקפני (אם כי פחות מזה של הנאשם), וההתרשמות היתה שלמשמע האיום, היא לא איבדה את שלוות נפשה.
בע"פ 807/99 מדינת ישראל נ' עזיזיאן (8.12.99) אימץ בית המשפט העליון את המבחנים שנקבעו על ידי בית המשפט המחוזי בע"פ (מחוזי ת"א) 1720/95 מדינת ישראל נ' יוסף, לגבי השיקולים שצריכים להנחות את בית המשפט בבואו להכריע בטענת הגנה זו: "באשר לשיקולים הצריכים להנחות את בית המשפט בבואו להכריע בטענת הגנה זו לגופה, לאחר שמיעת הראיות, הרי שאלה צריכים להבחן לפי טיבו הקונקרטי של המעשה והאנטרס הצבורי וההגנה תיתקבל רק באותם מקרים בהם אין במעשה עצמו מידה מינימאלית של סכנה לערך החברתי המוגן ואין הוא הולם מבחינה עניינית את המושג של עבירה פלילית. לעומת השיקולים המנחים את בית המשפט, דרך משל, בבואו לבחון את הסעד של מבחן ללא הרשעה, והכוללים בצד נסיבות הענין וטיב העבירה את אופיו של הנאשם, עברו, גילו, תנאי ביתו, בריאותו הגופנית ומצבו השכלי (סעיף 1 לפקודת המבחן [נוסח חדש] התשכ"ט-1969), הרי שהדגש לענין ההגנה של זוטי דברים מושם על טיבו של המעשה הקונקרטי עצמו 'נסיבותיו, תוצאותיו והאנטרס הצבורי'. עפ"י בחינת המעשה לאורם של מבחנים אלה, עשוי השופט להגיע לכלל מסקנה אם אכן הדברים אמורים בעבירה מבחינה טכנית פורמאלית אשר מבחינה מהותית מתאים לה הכלל 'העידר ענין לציבור'. כפי שמצינו לא ניתן לערוך מראש רשימה סגורה ומפורטת של המקרים הראויים להכנס בד' אמותיה של ההגנה דנן, קרי מקרים הנמצאים 'מתחת לאותו סף של חומרה ואנטי חברתיות', אלא יש לבחון כל מקרה לפי נסיבותיו. בחינה זו צריכה להעשות בזהירות מרובה, כדי שלא לרוקן מתוכן דוקא את העבירות הקלות, וכל זאת בהיתחשב בתוצאה המחוייבת מקבלת ההגנה, שהנה זיכויו של הנאשם". בעניינינו, איני סבור כי היתנהגות הנאשם בנסיבותיה חוסה תחת הגנת זוטי דברים.
מבחינת "טיבו של המעשה" – מדובר באיום על חייו של המתלונן בכביש, שלווה בצעקות וגידופים של בן משפחתו, לאחר שאופן נהיגתו לא הייתה לרוחו של הנאשם; מבחינת "נסיבות המעשה" – הנאשם עצר באמצע הכביש, זאת לאחר שנהג באופן חסר סבלנות ועצבני מאחורי המתלונן שניות ספורות קודם לכן, תוך שהוא מעכב את התנועה מאחוריו, בטבורה של עיר בצהרי יום שישי העמוס, הוציא קצפו על המתלונן, קללו ואיים עליו בלווי תנועות ידיים; מבחינת "תוצאות המעשה" – אמנם הארוע הסתיים ללא גרימת נזק, ואולם המתלונן חש מאויים ואף העיד שבחר לשתוק ולא להגיב לדברי הנאשם על מנת שלא ללבות את הארוע; מבחינת "האנטרס הצבורי" – כאשר מדובר בתופעה של אלימות בחברה בכלל, וכאשר מדובר בבריונות בכבישים (מה שמכונה בפסיקה "הזעם בכבישים") קיים אינטרס צבורי באכיפה פלילית מונעת, בעיקר מקום בו הנאשם אינו לוקח אחריות על מעשיו ואינו מפנים את הפסול שבהם.
סוף דבר הנאשם זוהה על ידי עד ראיה אובייקטיבי כנהג הרכב אשר איים על המתלונן; בסירטון האבטחה ממקום הארוע נקלט רכב הדומה עד מאוד לרכב שהיה בבעלות הנאשם, מסוג מרצדס ספורט, שחור, דגם SL, רכב בעל מראה ייחודי ושאינו ניצפה תדיר בכבישי הארץ; איכון הטלפון הסלולארי של הנאשם הצביע על כך שבשעה הרלוואנטית שהה הנאשם קרוב לזירת הארוע; האליבי שמסר הנאשם הופרך באמצעות ראיית האיכון; גרסתו לפיה בזמן הארוע שהה בביתו יחד עם צוות צלום מערוץ 10 הופרכה על ידי עדה אובייקטיבית ועד המקורב לו; מעדות המתלונן עלה שהנאשם קלל אותו ואיים עליו, תוך שנסע ברכבו באופן פרוע.
...
בע"פ 807/99 מדינת ישראל נ' עזיזיאן (8.12.99) אימץ בית המשפט העליון את המבחנים שנקבעו על ידי בית המשפט המחוזי בע"פ (מחוזי ת"א) 1720/95 מדינת ישראל נ' יוסף, לגבי השיקולים שצריכים להנחות את בית המשפט בבואו להכריע בטענת הגנה זו: "באשר לשיקולים הצריכים להנחות את בית המשפט בבואו להכריע בטענת הגנה זו לגופה, לאחר שמיעת הראיות, הרי שאלה צריכים להיבחן לפי טיבו הקונקרטי של המעשה והאינטרס הציבורי וההגנה תתקבל רק באותם מקרים בהם אין במעשה עצמו מידה מינימלית של סכנה לערך החברתי המוגן ואין הוא הולם מבחינה עניינית את המושג של עבירה פלילית. לעומת השיקולים המנחים את בית המשפט, דרך משל, בבואו לבחון את הסעד של מבחן ללא הרשעה, והכוללים בצד נסיבות הענין וטיב העבירה את אופיו של הנאשם, עברו, גילו, תנאי ביתו, בריאותו הגופנית ומצבו השכלי (סעיף 1 לפקודת המבחן [נוסח חדש] התשכ"ט-1969), הרי שהדגש לענין ההגנה של זוטי דברים מושם על טיבו של המעשה הקונקרטי עצמו 'נסיבותיו, תוצאותיו והאינטרס הציבורי'. עפ"י בחינת המעשה לאורם של מבחנים אלה, עשוי השופט להגיע לכלל מסקנה אם אכן הדברים אמורים בעבירה מבחינה טכנית פורמלית אשר מבחינה מהותית מתאים לה הכלל 'העדר ענין לציבור'. כפי שמצינו לא ניתן לערוך מראש רשימה סגורה ומפורטת של המקרים הראויים להיכנס בד' אמותיה של ההגנה דנן, קרי מקרים הנמצאים 'מתחת לאותו סף של חומרה ואנטי חברתיות', אלא יש לבחון כל מקרה לפי נסיבותיו. בחינה זו צריכה להיעשות בזהירות מרובה, כדי שלא לרוקן מתוכן דווקא את העבירות הקלות, וכל זאת בהתחשב בתוצאה המחוייבת מקבלת ההגנה, שהינה זיכויו של הנאשם". בענייננו, איני סבור כי התנהגות הנאשם בנסיבותיה חוסה תחת הגנת זוטי דברים.
במקרה שלפניי, ומבלי לזלזל בעוגמת הנפש שנגרמה לנאשם כתוצאה מפרסום הסרטון במהדורת החדשות, טרם זומן לחקירה, באתי לכלל מסקנה שאין מקום להורות על ביטול כתב האישום, כאשר יש לנקוט באמצעי מידתי יותר, כגון הקלה בעונש.
סוף דבר הנאשם זוהה על ידי עד ראיה אובייקטיבי כנהג הרכב אשר איים על המתלונן; בסרטון האבטחה ממקום האירוע נקלט רכב הדומה עד מאוד לרכב שהיה בבעלות הנאשם, מסוג מרצדס ספורט, שחור, דגם SL, רכב בעל מראה ייחודי ושאינו נצפה תדיר בכבישי הארץ; איכון הטלפון הסלולרי של הנאשם הצביע על כך שבשעה הרלוונטית שהה הנאשם קרוב לזירת האירוע; האליבי שמסר הנאשם הופרך באמצעות ראיית האיכון; גירסתו לפיה בזמן האירוע שהה בביתו יחד עם צוות צילום מערוץ 10 הופרכה על ידי עדה אובייקטיבית ועד המקורב לו; מעדות המתלונן עלה שהנאשם קילל אותו ואיים עליו, תוך שנסע ברכבו באופן פרוע.
לאור האמור לעיל, אני מרשיע את הנאשם במיוחס לו בכתב האישום, וכפועל יוצא מכך בעבירת איומים, בניגוד לסעיף 192 לחוק העונשין, תשל"ז-1977.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2000 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

עסקינן בראיה רחבה יותר של הדברים, בנוגע לנושא הפירסום הקשור לציבור בכללותו, לציבור מסוים או אפילו מצומצם, היכול להפיק תועלת מן הידיעה: "אם לשם גיבוש דעתו בענינים ציבוריים ואם לשם שיפור אורחות חייו" (ז' סגל "הזכות לפרטיות מול הזכות לדעת" עיוני משפט ט (תשמ"ג) 175, 196; שנהר, שם, 227.
אכן, עיון בתמליל השיחה בין התובע לבין הנתבעת מס' 1, מבליט את המגמה לעקוף את האיסור בחוק הישראלי.
העובדה שפעילות התובע זכתה לביקורת והובאה לידיעת הציבור, אינה פסולה בהקשר זה, כל עוד אין המדובר בדברי בלע ושקר.
אומנם המישטרה דרשה וקיבלה את הקלטת ותמליל השיחה עם התובע, אולם זאת לא בשל תלונה מצד מי מהנתבעים, אלא במסגרת פעולתה החוקרת.
לא למותר יהא לציין, כי מעצם העובדה שהליך מסוים הסתיים לטובתו של נאשם, אין עדיין ללמוד על היותו "הליך נפל" לצורך העוולה.
בעניינינו יש אך להיצר על-כך, שהתובע לא שעה להתרעת כב' השופט רובינשטיין (כתוארו אז), אשר דן בשעתו בבקשה לסלק עילה זו על הסף (החלטה מיום 25.5.96).
...
דא-עקא, שאין כל ראיה המרמזת על-כך וגם נסיבתית לא ניתן להסיק מסקנה זו, שכן אין זו האפשרות האחת והיחידה במאזני מאזן ההסתברות.
לאור האמור, נדחית גם העילה הקשורה לעוולת הפגיעה בפרטיות.
התוצאה: התובענה על כל עילותיה-נדחית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הודה שהגיע בשתי הזדמנויות למקום עבודתו של המתלונן והם שוחחו בנושא הלוואות שהמתלונן הלווה לו. הנאשם הכחיש שאיים על המתלונן, בין במפורש ובין במשתמע.
הסנגור לא שלל אפשרות שהראיות בתיק מצביעות על תרחיש חלופי, עבירה של קבלת דבר במרמה וזאת לאור העובדה שהנאשם מקבל מהמתלונן כספים כשהוא יודע שאין לו יכולת או כוונה להחזיר.
היא העידה שהיה מאוד לחוץ, היה עם דמעות בעניים כשהגיע אליה למקום העבודה והיה על סף היתמוטטות ובדיעבד הבינה שהוא פחד לספר לה. רק כחודשיים לפני הגשת התלונה סיפר לה המתלונן על הסחיטה.
עדויותיהם של אישתו, גלית אמזלג ואבינועם בשארי מדברות בעד עצמן אבל אפילו אם הייתי סבורה שיש בסיס לטענה זו, אין בכך כדי לפסול את העדות ובכל מקרה תבחן העדות לגופו של עניין.
על פי גרסתו, היתנהלה גם שיחה בין מנשה לבין המתלונן במהלכה השמיע מנשה דברי איום וגם בפגישה נוספת עם מנשה (שהתקיימה בבניין) איים עליו מנשה.
באשר לטענתו שהשיחה הוקלטה על ידה, העדה לא סיפרה ולא נשאלה על כך והדבר מדבר בעד עצמו.
...
סיכומו של דבר, אני קובעת שהתביעה עמדה בנטל הראיה המוטל עליה והעבירה הוכחה מעבר לכל ספק סביר.
סוף דבר הנאשם מזוכה מהעבירות הבאות: כליאת שווא, עבירה לפי סעיף 377 לחוק העונשין.
אני מרשיעה את הנאשם בעבירות הבאות: סחיטה באיומים, עבירה לפי סעיף 428 סיפא לחוק העונשין, תשל"ז – 1977 (ריבוי עבירות).

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2012 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

העד ציין כי אף אם הנאשם לא הציג עצמו באופן מפורש כאדריכל, כי אם כבעל שירותי אדריכלות, כפי המופיע על גבי הקבלות שהונפקו מטעמו ובחותמת שברשותו, הרי שדי בכך על מנת לבסס את החשד הסביר לבצוע העבירות המיוחסות לו. בחקירתו הנגדית אישר העד כי שיחותיה של אושרת עם הנאשם לא הוקלטו, וכי הנאשם לא עומת עימן בחקירתו המשטרתית.
הנאשם שלל מכל וכל את הסברה, כי התלונה הוגשה בעקבות דרישת תשלום מטעם הנאשם מיום 24.3.08 (נ/2), וטען כי התלונה הוגשה מפאת אזרחותו הטובה, הא ותו לא. במסגרת עדות המתלונן הוגשו צלומי הרמוניקות אשר ערך הנאשם (ת/3א'-ב'), מיזכר מיום 24.12.08 (נ/1), דרישת התשלום מטעם הנאשם (נ/2) התלונה שהגיש במישטרה (נ/3) ומזכר בין מישפחת המתלונן ובין הנאשם (ת/4).
בהעדר ראיה חיצונית אשר תתמוך בגירסת הנאשם ובראי כל האמור לעיל, סבורני כי לא עלה בידי התביעה להוכיח מעל לכל ספק סביר, שהנאשם הציג עצמו כאדריכל בפני המתלונן.
יוער בנקודה זו, כי אינני רואה עין בעין עם ב"כ הנאשם את עמדתו, לפיה המינוח "שירותי אדריכלות" אינו תואר ועל כן אין פסול בשימוש בו. התכלית המונחת בבסיס החקיקה נתכוונה למנוע מצב בו מקבל שירות ייפול לכדי טעות באשר לטיבו של נותן השרות בעטייה של הצגה מטעה.
המתלונן אף ציין בעדותו כי אין הוא יודע אם היה שוכר את שירותי הנאשם לו ידע כי אינו אדריכל, לאמור אין הוא שולל אפשרות זו על הסף [ר' עמ' 42, ש' 12-18 לפרוטוקול].
...
שוכנעתי, כי הרשעתו של הנאשם עלולה להוות אבן נגף בדרכו המקצועית, ויש בה כדי לסכל את קבלת הרישיון בתום לימודיו.
בד בבד, סבורני כי לא יהיה באי ההרשעה בנסיבות העניין כדי לפגוע בשיקולי ענישה אחרים, וכי יש לבכר את השיקול האינדיווידואלי של הנאשם על פני השיקול הציבורי מערכתי.
נוכח כל האמור לעיל ומכוח סמכותי לפי סעיף 192א לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב- 1982, אני מבטל את הרשעתו של הנאשם, וקובע כי הנאשם ביצע את העבירה לפי סע' 2(ב) לחוק המהנדסים והאדריכלים, התשי"ח-1958, ואולם אני נמנע מהרשעתו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו