מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הקלה לתמ"א 13 בטבריה

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביניהן, סעיף 4(1) הקובע כי "ההשבחה תקבע בידי שמאי מקרקעין בסמוך לאחר אישור התכנית, התרת השמוש החורג או מתן ההקלה; אולם רשאית הוועדה המקומית לדחות את עריכת שומת ההשבחה עקב אישור תכנית עד למימוש הזכויות במקרקעין שבהם חלה ההשבחה". סעיף זה קובע את העקרון המוכר בדיני המס כעיקרון דחיית המס או עיקרון המימוש (ראו משה גלברד "מועד התשלום של היטל השבחה  בעסקת מכר מקרקעין" מאזני משפט ג 87, 111-106 (תשס"ה); להלן - גלברד).
שמה הרישמי של התכנית אינו הגורם הקובע אם מדובר בתכנית מפורטת, אלא יש לבחון את מידת הפרוט בה (עע"מ 8600/15 הועדה המקומית לתיכנון ולבניה קרית אתא נ' פז גז בע"מ (1.11.18); רע"א 384/99 מועש בע"מ נ' הועדה המקומית לתיכנון ובנייה טבריה (19.10.99); להלן – עניין מועש).
בהקשר לכך יש להדגיש את קביעת בית המשפט העליון לפיה השבחת מקרקעין ופגיעה בהם כתוצאה מפעילות תכנונית אינם אלא שני צידיה של אותה מטבע (עניין פמיני, עמ' 9; עניין אופל קרדן, סעיף 13).
בפן התיכנוני, עקב מדיניות מוסדות התיכנון לגבי הוצאת היתר בניה במקרקעין מכוח תמ"א 38 (והשוו בעיניין אליק רון, בסעיף 46: "יש הבדל אנהרנטי בין מימוש בדרך של מכירה לבין מימוש בדרך של הוצאת היתר בניה. באופן טבעי, במועד הוצאת היתר בנייה קיימת יותר וודאות בנוגע למידת הניצול של הנישום את ההשבחה ולכן קל יותר לחשב את ההשבחה "לאחור" במועד זה. במועד המכירה רמת הוודאות נמוכה יותר ומבוססת על רכיב ספקולאטיבי מסוים").
...
מקובלת עליי גם קביעתה כי אין צורך לקבוע מראש כיצד תיקבע הדחיה (סעיף 343), שכן מדובר בעניין שמאי מובהק.
אין בידי לקבל את טענות המערער.
יא': סוף דבר בהינתן האמור לעיל הערעור מתקבל בחלקו, כדלהלן: נדחית טענת המערער כי קיים פטור מהיטל השבחה במכר הדירות וכי תכנית רובע 3 אינה מחייבת בגביית היטל השבחה; מתקבלת טענתו העקרונית של המערער לפיה יש לבחון עליית שווי בשל השפעת תמ"א 38, בעת קביעת "מצב קודם" של הדירות, כפוף להנחיות לשמאי המייעץ כאמור לעיל; נדחית טענת המערער ביחס לתקינות שומות המשיבה; השמאי המייעץ יפעל כאמור בפסק דין זה ובנספח א' להחלטת ועדת הערר (ככל שהאמור בו לא סותר פסק דין זה); נוכח התוצאה, לפיה נדחו חלק מטענות המערער וחלקן התקבל – אין צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לטענתן, בשל טענותיה בנוגע להפסדים ניתנו לה הקלות לפנים משורת הדין והותר לה לגבות דמי כניסה מרכבים של מי שאינו תושב טבריה.
ינאי נישאל היכן בהסכם כתוב, כי על הזכיין מוטל לשלם את חשבונות החשמל והשיב, כי למיטב זכרונו מחוזה ההפעלה ניתן להבין שהמפעיל צריך לשלם חשמל ומים (עמ' 13 ש' 6-9).
פרוינד נישאלה, האם לא נכון היה לפני שמוציאים מיכרז ומבטיחים שהזכיין יוכל להקים שלושה קיוסקים, לבדוק שניתן להקים את הקיוסקים עד לרמה של וועדה מחוזית מול התמ"א על הקרקע והשיבה, כי לפי מה שהיא קראה המהות הבסיסית של המיכרז נבעה מהקמת מיתקני ספורט ימי ונושא הקיוסקים היה נילווה.
...
בנסיבות אלו, הנני דוחה את תביעתה של הנתבעת.
לסיכום, אני מקבלת את תביעת התובעת בת.א. 4674/07 ומחייבת את הנתבעים, ביחד ולחוד, לפצות את התובעת בהתאם לסכומים הנקובים בסעיף 111 לפסק דין זה. מהסכומים האמורים יש להפחית סך של 120,000 ₪ ששולמו באמצעות חילוט הערבויות של הנתבע ביום 1.3.09.
תביעת הנתבעת בת.א. 24888-03-10 נדחית.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2004 בעליון נפסק כדקלמן:

התוכנית מצויה במקטע 5 של התמ"א הנוגע לטבריה, בקטע חוף המסומן כ-5.3 כאיזור "מרכז נופש". המלון (בלא הקומה הנוספת) כך יצויין – קדם לתמ"א. הוא הוקם בשנת 1977.
על כן – בהחלטתנו מיום 4.8.03 ציינו כי "השאלה המרכזית הנראית לנו צריכה לפנים היא, האם ניתן היה, על דרך של הקלה, לאשר קומה נוספת". המערער טען, וחזר וטען בניסוחים שונים, כי כדי לאפשר את הקמת הקומה הנוספת צריך היה להכין ולהפקיד תוכנית חדשה המשנה את התמ"א ולהעביר את התוכנית את כל שלבי אישורה של תמ"א. בהחלטה מיום 4.8.03 הורינו גם על צירופה של המועצה הארצית כצד הכרחי שמלכתחילה צריך היה לצרפו לעתירה, ועל קבלת תגובתה.
ענין הגובה במקטע 5.3 הושאר בתמ"א 13 למוסדות התיכנון המקומיים, ללא הגבלת שיקול דעתם.
...
במקרים רבים, רבים עד למאוד, הבאים בפני בתי המשפט לעניינים מינהליים, נדחות עתירות בעקבות דיון מוקדם בדיוק כשם שעתירות רבות בפני בית המשפט הגבוה לצדק נדחות בלא שבית המשפט הוציא צו על תנאי והורה על הגשת תצהיר תשובה.
כזכור, נתון קיים הוא שהמלון היה קיים במקום עוד לפני התמ"א. לסיכום שאלת ההקלה: בתוכנית נשוא הדיון לא ניתנה הקלה בענין הגובה.
לסיכום בכפוף להערתי בדבר הצורך לתקן טעות סופר יש, לדעתי, לדחות את הערעור, בלא צו להוצאות.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2003 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

היא מתייחסת למרחב תכנון מקומי טבריה ונקראת "איזור מלונאות גני מנורה". על פי הגדרתה היא מהווה "הקלה לתכנית מיתאר ארצית ת.מ.א. 13 מקטע 5 תחום תיכנון מפורט 5.8 ב', ושינוי לתכנית מיתאר ג/287". להלן תיקרא תכנית זו "התכנית". כאמור התכנית נימצאת בהליכי אישור שטרם הושלמו.
בין שאר מהלכי הטיפול פנתה הוועדה המחוזית לתיכנון ולבניה במחוז הצפון, הרי היא משיבה מס' 2, שתיקרא להלן "הוועדה המחוזית", למועצה הארצית לתיכנון ולבניה, משיבה מס' 3, שתיקרא להלן "המועצה הארצית", וביקשה את הסכמתה למתן הקלה בתנאים מתמ"א 13, הקלה שענינה שינוי יעוד המקרקעין שבתחום התכנית מקרקע חקלאית לאזור אכסון ב'.
...
המסקנה העולה מהאמור לעיל הינה כי התכנית המנדטורית בוטלה למעשה עם אישורה של תמ"א 13 וכחלוף תקופת ההתאמה הנ"ל ולפיכך ממילא מקרקעיו של העותר ישארו בתחום הקרקע החקלאית, כפי שְמוֹרָה התמ"א. לפיכך וגם אם יִקָבַע כאן שתכנית המיתאר אינה בתוקף לא יהיה בכך כדי לסייע לעותר.
העתירה נדחית.
העותר ישלם לכל אחד מהמשיבים הבאים, משיבה 1 ומשיבים 2 – 4 (יחד) שכר טירחת עו"ד בסך 15,000 ₪ בתוספת מע"מ. אין אני פוסק הוצאות לטובת משיבים 7 ו-14 אשר תמכו בעתירה.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

העבודות בוצעו, לפי הנטען, בנגוד ליעוד הקרקע, שהיא "איזור לשימוש קרקע ומים" לפי תוכנית מאושרת ג/8616 - "יער שוויץ", באיזור המוכרז כאתר עתיקות, לפי תמ"מ 2, באיזור המוגדר כמרקם חופי ואיזור לשימור משאבי מים, לפי תמ"א 35, מוגדר כיער, לפי תמ"א 22, מוגדר כאתר נופש בחיק הטבע, לפי תמ"א 13 וכשמורת טבע, לפי תמ"מ 2.
הכרעותיו של בית משפט השלום בטבריה במחלוקת הקניינית, לרבות קביעותיו כי אוחנה רשאי להמשיך להחזיק במבנים ולעשות בהם שימוש זה או אחר, כסעד מן הצדק, ניתנו במישור הקנייני ובכפוף לכל דין כמו דיני התיכנון ובנייה, רשוי עסקים וכיוצ"ב. לעמדת המערערת, שגה בית המשפט קמא בקובעו כי פסק הדין של בית משפט השלום בטבריה קבע שאוחנה מחזיק במבנים כדיר מוגן.
העירעור על גזר הדין: טענות המערערת כנגד גזר הדין מכוונות כלפי הצוים וההוראות שניתנו על ידי בית המשפט קמא, תוך התוית הליכים תיכנוניים שאינם בגדר סמכותו, כמו גם כנגד הקביעה כי צו הפסקת השמוש במבנה הדרומי יפסק עם הפסקת השמוש במבנה הצפוני, וכנגד קולת העונשים שהוטלו על המשיבים.
...
מקובלת עלי טענת ב"כ המאשימה, שטענת הנאשם 1 שהוא ייעד את המבנה לבתו וחתנו, במסגרת התוכנית שחתנו ישמש כרועה מטעמו, הינה טענה מאוחרת ומאולצת הנטענת, יותר על מנת להתאים לקו ההגנה מאשר למציאות, כהווייתה".
שוכנעתי כי בטענות המערערת יש ממש ודינן להתקבל.
סוף דבר, אני מקבלת את הערעור על הכרעת הדין ומורה על הרשעתם של המשיבים בכל העבירות שיוחסו להם בכתב האישום המתוקן מיום (23/11/10), על פי עובדותיו.
בהתחשב בכך שערכאת הערעור איננה ממצה את הדין עם הנאשמים, ובהינתן ההבחנה בין המשיבים על רקע מידת מעורבותם בביצוע המעשים והעבר הפלילי, אני מורה על קבלת הערעור על גזר הדין באופן שעל המשיבים יוטלו העונשים הבאים: על המשיב מס' 1: קנס בסך של 35,000 ₪ או 4 חודשי מאסר כנגדם.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו