כתב האישום והרקע לבקשה
נגד הנאשמים הוגש כתב אישום הכולל שלושה אישומים בעבירות על חוק מס ערך מוסף, התשל"ו-1975 (להלן: "חוק המע"מ") – ניהול ספרי הנהלת חשבונות כוזבים במטרה להיתחמק או להישתמט מתשלום מס לפי סעיף 117(ב)(6) לחוק המע"מ, וניכוי מס תשומות מבלי שהיה להם מיסמך כאמור בסעיף 38 לחוק המע"מ במטרה להיתחמק או להישתמט מתשלום מס, לפי סעיף 117(ב)(5) לחוק המע"מ.
לפי עובדות כתב האישום, במועדים הרלוואנטיים, הנאשמות 1-3 היו חברות הרשומות כעוסק מורשה לצורך חוק המע"מ. הנאשמת 2 עסקה בחקלאות וכוח אדם והנאשמות 3 ו-4 עסקו בגיוס עובדים ואספקת שירותי כוח אדם.
שנית, בפס"ד פרי ניתנה הכרה למציאות העסקית הבעייתית ששררה אותה עת, אשר מאוחר יותר באה על פיתרונה באמצעות המחוקק.
...
מכאן, המסקנה אליה הגיע בית המשפט המחוזי בפס"ד פרי הינה בבחינת חריג להלכה שהותוותה על ידי בית המשפט העליון, לאור הנסיבות הייחודיות והספציפיות של המקרה, ולא ניתן לומר כי פסק הדין שינה את ההלכה הפסוקה המחייבת של בית המשפט העליון.
בבחינת התמונה הכוללת העולה מסקירת הפסיקה, אין משקל להבחנה בין סוגי החשבוניות לעניין העונש, ולכן גם אם ההגנה תביא את כל ראיותיה בעניין, לא תהיה להן תרומה משמעותית להקלת עונשם של הנאשמים, ולכן התוצאה היא כי לא יגרם להם כל עיוות דין עקב אי הבאתן.
סוף דבר
נוכח האמור, אני קובעת כי הנסיבות להן טענו הנאשמים אינן נדרשות לצורך קביעת העונש ההולם של הנאשמים, ועל כן, אין לאפשר לנאשמים להביא ראיות בדבר סוג החשבוניות נשוא כתב האישום בשלב הטיעונים לעונש.