בסעיף 20.6 לתביעה עתר התובע לחיוב הנתבע בפ"פ "לאור נסיבות סיום העסקה". בסעיף 16 לכתב התביעה טען התובע: "ברור כי בנסיבות אלה בהן התובע אינו יכול להמשיך לעבוד כירקן לפחות למשך מספר חודשים והנתבע לא משלם לתובע שכר ולא עבור ימי המחלה ולא מציע לו עבודה אחרת התואמת את מגבלותיו...הרי שמדובר על נסיבות בהן התובע זכאי לקבל פצויי פיטורים מלאים כמי שעבודתו הסתיימה בעקבות מצבו הרפואי לאור אישור של הרופא התעסוקתי...". (דגש ש.ש.)
לאור לוח הזמנים של החישובים, העילות שצוינו בתביעה, כמו גם דרישת פצויי פיטורים , בוססה הטענה כי יחסי העבודה הסתיימו עם הגשת התביעה .מסיבות שונות, אי תשלום כדין ו/או מצב רפואי.
באשר להזדמנות שנתן התובע לנתבע להתאים עבורו תנאי עבודה התובע נישאל והעיד (עמ' 14, ש' 14-16): "ש. לא נתת היזדמנות אומר הנתבע לעבוד רק בחיתוך וקילוף. ת. ... חושב. אני לא יודע איזה היזדמנות לתת לו, אם אני לא יכולתי בתקופה אז לעשות כלום, זה היה מאוחר מאוד כשהוא הציע לי את ההצעה הזאת".(דגש ש.ש.)
מכאן שהתובע עצמו מודה שלא אפשר לנתבע להציע לו הצעות לעבודה חליפית, לנוכח טענתו שלא יכול היה אז לעבוד בכלל.
באשר להרמת משאות כבדים יחד עם קילוף וחיתוך הפירות והירקות העיד הנתבע (עמ' 51, ש' 8-11): "הצעתי לו בדיוק כמו שאמר הרופא התעסוקתי. אני הייתי מרים את הארגז עד לגובה של העגלה ושואל אתה יכול לסדר את זה בבקשה תסדר את זה. הארגז היה על העגלה, והתובע היה צריך לסדר את הפירות והירקות במקום. תמיד חזרתי ואמרתי מה שאתה לא יכול לעשות על תעשה. הכל היה במסגרת ההגבלות שלו".
לנוכח כך שהנתבע הסכים לשנות את אופי עבודתו של התובע בעניינים אחדים והסכים להעבירו לחיתוך וקילוף כפי שאישר התובע לעיל , הוכח שנעשתה התאמה בה לא נדרשה מהתובע עבודה הכוללת הרמת משאות כבדים.
...
בנסיבות אלה יש לדחות את הבקשה וגם בהעדר ערך מוסף למה שממילא יכול היה להיות מוגש בזמן לגבי עצם הכספים.
התביעה להפרשי פיצויים וגמל נדחית.
הנתבע ישלם לתובע את הסכומים הבאים:
בגין פגמים בתלושי שכר – 10,000 ₪.
נוכח שיעור הכולל של התביעה, מול תוצאתה ,וכעולה מההליך, והבקשות לאחר סיכומים ישלם הנתבע שכ"ט ב"כ התובע בסך של 10,000 ₪.