בחינת הסדרי הפשרה על ידי מומחה חצוני
- אמישרגז ומר ברודט הסכימו כי ימונה רואה חשבון חצוני ובלתי תלוי, רואה החשבון שלום פרץ (להלן: רו"ח פרץ), על מנת שייבחן וייתקף את הנתונים והחישובים שהובאו על ידי אמישרגז לצורך הערכת סכום הגבייה העודפת, ממנו נגזר סכום הפשרה הכולל, כאשר הסכום שייקבע על ידו יהווה את הסכום הקובע לצורך ביצוע ההשבה (סעיף 4.2.1 להסדר הפשרה).
בבוא בית המשפט להעריך את הסדר הפשרה המונח לפניו, ובכלל זה אם לאשרו או לדחותו, עליו להיתחשב במספר שיקולים, ובהם: הפער שבין הסעד המוצע בהסדר הפשרה לבין הסעד שחברי הקבוצה היו עשויים לקבל לוּ בית המשפט היה מכריע בתובענה לטובתם; השלב בו מצוי ההליך; ויתרונותיו וחסרונותיו של הסדר הפשרה אל מול הסיכונים והסכויים שבהמשך ניהול התובענה הייצוגית (סעיף 19(ג)(2) לחוק.
כפי שציינתי בעבר:
הסדר פשרה, אפילו כאשר עסקינן בהליך ייצוגי, מגלם קניית סיכונים של שני הצדדים, ועל כן, מטבע הדברים, הוא כולל ויתורים הדדיים.
...
כשלעצמי, סבורני כי יש לכלול את הגמול לתובע המייצג תחת המפתח שנקבע לשכר טרחת באי הכוח המייצגים, שהרי המדובר בחלוקה פנימית בין העומדים מאחורי בקשת האישור.
בהתאם, אני סבור כי ראוי לאשר את ההסכמות בעניין הגמול לגב' שוורצמן בשיעור של 3.5% מסכום הפשרה הכולל (בתוספת מע"מ) ושכר הטרחה לבאי הכוח המייצגים בעניין סופרגז בשיעור של 15.5% מסכום הפשרה הכולל (בתוספת מע"מ).
סוף דבר
אם תישמע דעתי, נורה כדלהלן:
(א) בכפוף לאמור בפסקאות 42, 44, 46 ו-56 שלעיל, ניתן בזאת תוקף של פסק דין להסדר הפשרה בעניין אמישראגז ולהסדר הפשרה בעניין סופרגז המצורפים לפסק דין זה ומסומנים כ"א" ו-"ב", בהתאמה.