מעבר לאמור, גם עיון בסעיף 28 לתצהיר מר זרחי מעלה כי הודה כי הנתבעת שילמה לתובע את הזכויות בהתאם לצוו ההרחבה בענף הבניה:
" ... יודגש כי התבוע קיבל את שכרו על פי הקבוע בצו הרחבה בענף הבניין כפי שקבלו כל חברי הקבוצה איתה עבד, ששם קבועים כל תנאי העבודה המגיעים לעובדי בנין..." (ר' סעיף 28 לתצהירו).
כמו כן התובע הבהיר כי בחודשי הקיץ עבד יותר שעות ואכן קיבל שכר בנוסף ל-330 ₪ עבור אותן שעות בלבד בתעריף רגיל, כעולה מחקירותו החוזרת בנידון:
"שאלו אותך אם יש הבדל בשכר בחורף ובקיץ וענית שהמשכורת בחורף שונה מאשר בקיץ. למה התכוונת? ת. כי היינו עובדים שעות נוספות. יומית רגיל, אבל בקיץ השעות הנוספות יותר. בקיץ הוא היה משלם על כל שעה. אם עבדתי 4 שעות אז על 4 שעות. הוא היה לוקח את היומית שלי, מחלק ל-8 שעות ורואה כמה יוצא לשעה ואז היה נותן על כל שעה נוספת בקיץ." (ר' עמ' 11 שורות 9-15 לדיון מיום 12.9.21).
באשר לטענת התובע בעדותו כי קיבל את שכרו היומי בערכי נטו, נציין כי בתביעתו לא עתר התובע לתשלום בערכי נטו, ובכל מקרה, כפי שנפסק בע"ע (ארצי) 3393-02-17 יונתן גב - ג.מ. מעיין אלפיים (07) בע"מ) 24.6.2018): "אין מקום להושיט סעד שפוטי בערכי נטו".
תלוש שכר
חוק הגנת השכר קובע בסעיף 26א(ב) כי מקום בו מצא בית הדין שמעסיק מסר לעובדו, ביודעין, תלוש שכר שלא נכללים בו פרטי השכר ששולם לעובד בנגוד למפורט בסעיף 24(ב) לחוק - רשאי בית הדין לפסוק לעובד פיצויים שאינם תלויים בנזק, בשל כל תלוש שכר שלגביו פעל המעסיק כאמור.
יתר על כן עיון בעדותו של מר זרחי מעלה כי גם הוא העיד כי אכן הדיווח למת"ש לא היה תמיד נכון משהמת"ש הכריח אותו, לטענתו, לשלם את כל החודש:
"ש. מי נתן לכם את המס' הימים של העבודה? ת. עאסם אמר את מס' הימים, את השעות ואת הגנבות. כיון שלמשל עבדו 11 יום אבל המת"ש הכריח אותי לשלם את כל החודש, הם מרחו לסעודיה. אחרת היו מבטלים לי את הרישיונות." (עמ' 16 שורות 16-18)
משכך אנו קובעים כי התובע עבד משרה מלאה וקיבל שכר יומי של 330 ₪ ליום וכי תלושי השכר לא משקפים את השכר אותו קיבל או את הקף משרתו.
עיון בתצהירו של התובעת מעלה כי הצהיר כי:
"4. הריני להצהיר כי הועסקתי בשירות הנתבעת חמישה ימים בשבוע מיום א-ה, משעה 6.30 עד 15.00 אחר הצהרים... 5. הריני להצהיר כי במהלך חודשי הקיץ מאפריל עד ספטמבר הועסקתי על ידי הנתבעת ארבע שעות נוספות מידי יום... תמורת עבודתי בשעות נוספות שולמה לפי שכר בסיס ללא כל תוספת שכר בהתאם לחוק שעות עבודה ומנוחה"
עם זאת, עיון בחקירתו הנגדית מעלה כי תצהירו נסתר כעולה מעדותו:
"ש. מתי התחלתם לעבוד בבוקר? ת. 6:30 ש. וסיימתם? ת. 19:00 ש.אוכל אכלתם חצי שעה? ת. חצי שעה ש. ותפילות בערך רבע שעה ביחד? ת.פעם אחת הייתי יוצא להתפלל ש. ביום חמישי באה לקחת אתכם הסעה, באיזו שעה? ת. ביום שישי בבוקר באה הסעה, ביום חמישי היינו עובדים עד 19:00 ש. מה עשיתם כשהיו תקלות במנוף? ת.היינו עובדים בתוך הבניין בפנים ש. בחודשים לפי תצהירך, אפריל עד ספט' עבדת 4 שעות נוספות כל יום? ת. כן ש. 22 ימים? ת. מחודש אפריל עד ספטמבר ש. בתצהירך בסעיף 12 אמרת שהיו חגים. היו? ת. כל שנה יש חגים ש. כמה חגים היו מאפריל עד ספט'? ת. לא זוכר בדיוק ש. אני אומרת לך שהיו 30 ימי חג בתקופה זו, כלומר בכל 7 השנים בחודשים אפריל עד ספטמבר? ת. אני חושב שזה יותר מ-30, 44 ש. בחגים היהודים לא עבדתם היה סגר? ת. כן ש.בערב חג מתי חזרתם הביתה? של היהודים ושל המוסלמים. ת. זה היה יום עבודה רגיל. ש. מפנה לנספח ג' לתצהיר שלך שם רואים שבערב חג עובדים עד 13:00? ת. זה יום רגיל. היינו מסיימים עבודה ב-14:30-15:00 בערב חג. ב"כ התובע: מה שרשום בתצהיר זה התרגום לערבית. ביה"ד שואל את המתורגמנית מה כתוב בערבית בסעיף 1 לתצהיר, והיא מאשרת שזה תואם למה שכתוב בעברים ולכן אין מניעה להשאיר את התצהיר אצל התובע. התובע ממשיך: ש. בחול המועד של החגים היה סגר? ת. בפסח היינו עובדים מהיום הראשון עד היום האחרון. ש. עיד אל פיטר זה אחרי רמאדן? ת. כן ש.בסעיף 12 בתצהירך עיד אל פיטר גם נפל בחודשים אפריל עד ספטמבר? הרמאדן יצא בין מאי לאוגוסט? כמה שעות עבדת ברמאדן? ת. 7 וחצי שעות כל יום וחצי שעה הפסקת אוכל והיינו נוסעים הביתה חצי שעה קודם. .." (ר' עמ' 6-7 לעדות התובע).
...
התובע, מר חוסיין חסן צלאח, הועסק כפועל בנייה, עותר בתביעתו לתשלום זכויות שונות בגין תקופת עבודתו וסיומה (פיצויי פיטורים, פיצוי בגין אי הפרשה לקרן פנסיה, תמורת הודעה מוקדמת, דמי חגים, פדיון חופשה, דמי הבראה וקרן השתלמות) וטוען כי תלושי השכר לא שיקפו את התשלומים שקיבל בפועל .מנגד טענה הנתבעת כי שילמה לתובע את כל זכויותיו על פי חוקי המגן וכי התובע נטש עבודתו ועל כן יש לדחות את התביעה.
אין אנו מקבלים את טענת הנתבעת לפיה אין תחולה לצו ההרחבה בענף הבניה שעה שתפקידו של התובע לא היה קשור לענף הבניה.
(ב) (1) מצא בית הדין לעבודה כי המעסיק לא מסר לעובדו, ביודעין, הודעה לעובד על תנאי עבודה בעניינים שבסעיף 2, בניגוד להוראות סעיף 1, או המעסיק לא מסר לעובדו, ביודעין, הודעה על שינוי בתנאי עבודה בעניינים שבסעיף 2, בניגוד להוראות סעיף 3, רשאי הוא לפסוק לעובד פיצויים שאינם תלויים בנזק (להלן – פיצויים לדוגמה);.
בענייננו, נוכח המחלוקת שהתגלעה בין הצדדים בנוגע לתנאי ההעסקה הבסיסיים, ומשקבענו כי לא ניתן לקבל את תלושי השכר והדיווח למת"ש כך שאין במידע המופיע בהם כדי להשלים את החסר שנוצר כתוצאה מאי מסירת הודעה לעובד על תנאי העסקה, קיימת לטעמנו הצדקה לפסוק לזכות התובע פיצוי בסך 1,500 ₪ בגין אי מסירת הודעה כדין על תנאי העסקה.
סוף דבר
בתוך 30 יום מקבלת פסק הדין תשלם הנתבעת לתובע את הסכומים הבאים:
תשלום בסך 9,240 ₪ עבור חופשה שנתית, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.5.2018 (יום סיום העסקה) ועד למועד התשלום בפועל.