במסגרת סעיף 9 ב"דין וחשבון על בדיקת שיכרות באמצעות מכשיר ינשוף" שנערכה ביום 5.1.24, בשעה 4.10, צוין כי לא ניתן היה להשלים את הבדיקה בשל "נפח נשיפה לא מספיק".
במסגרת סעיף 9 ב"דין וחשבון על בדיקת שיכרות באמצעות מכשיר ינשוף" שהערכה ביום 5.1.24, בשעה 4.24 צוין כי לא ניתן היה להשלים את הבדיקה בשל "נשיפה לא רציפה".
עיון בטופס "תיחקור חשוד לנהג שנימצא שיכור בבדיקת נשיפה או שסרב לבצע בדיקת נשיפה" (להלן: "טופס תיחקור חשוד") , מלמד כי המבקש מסר פרטים דומים לאלו שמסר במסגרת השיחה הראשונית שנערכה עמו ולשאלה כמה שתה ענה "חצי כוסית".
במסגרת חלק "נסיבות המקרה" בכתב האישום שהוגש כנגד המבקש צוין כי בבדיקה שנערכה לו באמצעות נשיפון התקבלה תוצאה של 450 מ"ג שלאחריה בוצעה למבקש בדיקת ינשוף לפיה התקבלה תוצאת סרוב לשני פלטים.
במסגרת חומר הראיות הוצגו מסמכים המלמדים על כיולו של מכשיר הינשוף בעזרתו נערכה בדיקה למבקש והבדיקות שנערכו לו בצרוף פלטי בדיקת הינשוף שנערכה למבקש.
...
אני סבור כי חזקת השכרות יוצרת ראיות לכאורה לעניין הליך ביניים זה. אולם, בידי העורר האפשרות לשכנע כי על אף שקמה החזקה, אין הצדקה, מבחינת רף דיות הראיה בשלב זה, לפסול את רישיונו עד תום ההליכים המשפטיים.
לאור כל האמור לעיל, המסמכים שמולאו על ידי נציגי המשטרה, תיעוד הבדיקות שנערכו והמפגש בין המבקש לנציגי המשטרה ועל אף טענות המבקש בקשר למחלת האסטמה, הרי שבשלב זה בידי המשיבה די והותר ראיות לכאורה להוכחת העבירה המיוחסת למשיב.
דוגמא להתייחסות מחמירה יותר בהתבסס על עברו של הנהג ניתן למצוא במסגרת עח (חי') 27515-07-21 פהים נדאף נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו 28.7.21) שיצא מתחת ידיו של בית המשפט המחוזי בחיפה ובמסגרתו אישרה החלטה בדבר פסילת רישיון נהיגה לתקופה של 6 חודשים:
"באשר למסוכנות הקונקרטית בהתייחס לעורר דכאן, יש לתת משקל של ממש לכך שהעורר, נוהג משנת 2011, אך לחובתו 15 הרשעות קודמות לרבות נהיגה בפסילה, נהיגה כשרישיון הנהיגה פקע ונהיגה בקלות ראש, נהיגה לאחר הפקעת רישיון נהיגה ומגוון עבירות תחבורה נוספות, והכל כפי שמתואר בהרחבה בהחלטה קמא. עבר תחבורתי זה מצטרף למסקנה בדבר המסוכנות ואין צורך להרחיב".
דומני שגזירה משתי ההחלטות שהובאו מלמדת כי עברו של המשיב אינו מכביד במיוחד ואינו מצביע על מסוכנות המצדיקה את פסילת רישיונו עד לתום ההליכים המשפטיים כנגדו, כמו גם לתקופת 6 חודשי ברירת המחדל של פסילה זו.
לאור כל האמור לעיל, לנוכח קיומן של ראיות לכאורה והעבירה הנלווית לעבירה הלכאורית של נהיגה בשכרות מכוח סירוב מחד; למול העדר אינדיקציה לנהיגה חריגה של המשיב בשילוב עם עברו שאינו מכביד במיוחד מאידך; הרי שהחלטתי להעמיד את תקופת פסילת רישיון נהיגתו של המשיב על 4 חודשים.