מבלי לגרוע מן האמור, הרי שבמקרה הנידון אכן קיים חשש ממשי לציבור, כאשר המבקשות טוענות ובצדק, כי מקום בו יקרה ארוע בטיחות, האשמה תופנה, בין היתר, כלפיהן, כבעלי הנכס אשר התירו ואיפשרו קיום עסק ללא רישיון והיתר מתאים לכך.
במקרה הנידון, המשיבה יכולה להמשיך, ללא כל הפרעה בפעילותה לשימוש המושכר כמסעדה, בהתאם להיתר הקיים והכולל אף את המרפסת הקדמית לרחוב יפו ואף לקיים במקום אירועים (על אף העדר הרישיון לכך, שכן הבקשה אינה כוללת עריכת אירועים במושכר).
כמו כן, אין איסור על שימוש מרפסת הכיפה כשטח שירות (הצבת שולחנות וכיסאות אשר ישרתו את המסעדה המופעלת) כעולה מהסכם השכירות.
...
שקלתי האם במקרה הנדון, יש להמשיך בהגבלה של הפעלת אירועים מצומצמים במרפסת הכיפה, אולם, לנוכח דברי מומחה בית המשפט, באשר לצורך בקיום בדיקה מעמיקה והעובדה כי התקן אינו ניתן לפרשנות, וכן העובדה לפיה לא ניתן באמת לאכוף קיומם של אירועים בהיקף מצומצם במרפסת הכיפה, אזי אופציה זו אינה רלוונטית עוד בשלב זה.
בטרם סיום אני מוצאת לנכון לציין, כי לא נחה דעתי מהתנהלותם הצדדים בתיק זה, כאשר אלו לא חשפו בפניי את היריעה כולה.
אשר על כן, הבקשה מתקבלת החלקה – על המשיבים או מי מטעמם נאסר לקיים אירועים במרפסת הכיפה (מה שהוגדר כשטחי הרשות בלבד) וזאת החל מיום 1.11.22.
המשיבים ישלמו למבקשות הוצאות ההליך הנדון בסך 5,000 ₪ בתוך 30 יום מהיום.