· לעלי שבאק נגרמו כאבים חדים בראש, בצואר, בחזה וברגליים.
סיפר את אופן קרות התאונה ,שרכבו היתהפך הוא איבד הכרה, הגיע מגן דוד אדום ישראלי צבאי, בדקו אותו והעלו אותו לאמבולנס לבית חולים ושוחרר למחרת.
מעיון בהוכחות שהגישה התביעה עולה כי לכל היתר נגרמו לנפגעים חבלות קלות בלבד:
בהודעת נהג תחת אזהרה ת/1, נרשם:
גיליון 2 ש' 13:
"יצאתי לבד מהרכב ואני הוצאתי את שאר האנשים שהיו איתי ברכב ולמקום הגיעו חיילים מישטרה ואמבולנסים, אני לא נגשתי לרכב השני כי הנוסעת ברכב שלי התעלפה וטיפלתי בה, אח"כ התפננו לבי"ח תל השומר אני וראניה אלבנא ושני נוסעים הפלשתינים שהיו איתי ברכב לא נפגעו ולא נסעו באמבולנס".
גיליון 3, ש' 48-49:
" שאלה: האם נפצעת בתאונה? תשובה: "לא".
בת/7 רשם רס"מ שלומי רבין:
"מציין כי בטרם הגעתי פונו ממקום התאונה 7 פצועים באורח קל לבי"ח תל השומר ולבי"ח ברמאללה ...".
בת/16 , דו"ח תפיסת צמיג, פירט רס"מ שלומי רבין:
"כתוצאה מכך: 1- נוסעת אשר ישבה במושב האחורי בג'יפ היונדאי נהרגה ועוד – 7 ניפצעו באורח קל".
ב-ת/20 , רשם רס"מ שלומי רבין :
"..משיחות טלפון שביצעתי עם הנא אבו טיור, הנ"ל אמרה כי לא נפגעה בתאונה ולא מוכנה להגיע למסור עדות".
ב-ת/22 רשם רס"מ שלומי רבין, כי הנאשם מסר לו כי ראניה אלבנא שנסעה ברכב המאזדה לא ניפצעה בתאונה.
והוסיף "אני לא הייתי איתם, הם לקחו אותה לסלפית וקבעו בודאות שהיא נפטרה בסלפית" (ע' 22,ש' 16)
מעדותו עולה כי על אף הסימנים הוויזואליים שהוא הבחין בה (ראש למטה, הקיאה דם וכו') ואף שבדק שאין לה דופק, לא יכול להעיד בידיעה אישית על מותה של המנוחה ווידא זאת עם עוזרת מגן דוד.
העד רשם: "בהגיענו במקום 3 פצועים קל מהלכים ועוד אשה כבת 25 כשהיא מחוץ לרכב (הוצאה מהרכב על ידי עוברי אורח דרך הגג) ללא סימני חיים, ללא דופק (במוניטור PEA של 20), ללא קולות לב, ללא נשימה, אישונים מורחבים ואינם מגיבים, חבלה קהה משמעותית באיזור העיניים, חבלה קהה בחזה, חוורת מאד וקרה למגע, תוך כדי הטיפול שלנו הגיע אמבולנס פלסטינאי ולקח אותה מהמקום לבית החולים בכפר, הועברו דיווחים למוקד ובוצעה היתייעצות עם רופא מהממל"ם."
סיפר שבדק את האשה והיא הייתה "ללא הכרה, ללא דופק, ללא נשימה, אישונים מורחבים, לא הייתה כניסת אויר לריאות, היא הייתה בעצם מתה בלשון העם" (ש' 22-23 ע' 9).
כך למשל, בת/29, במקום המיועד ל"מידע בסיום הארוע " נרשם: "נימסר לאמבולנס פלסטינאי".
ובת/23 , צויין ע"י רס"ל יוסף נופר, "..חברתי לאיש מד"א שמסר לי כי הסהר האדום לקחו את ההרוגה תחת אחריותם וקבעו מוות במקום (אציין כי לא נימסר לי מיסמך המעיד על כך)".
הפראמדיק אישר שהוא יכול להכריז על מוות רק בתנאי שהוא הכרחי ושאין רופא בשטח (ע' 13, ש' 9-10) ומקור סמכותו להכריז על מוות הוא: "משרד הבריאות ואגף הרפואה של מגן דוד אדום" (ע' 13, ש' 5, וגם ע' 13, ש' 6-8).
לדבריו יכול היה להכריז על מוות ע"פ הפרוטוקול, כי שלל אפשרות שהיה רופא בשטח: "מניסיוני, על הציר הזה מבחינה רפואית או מד"א או צה"ל, כל שאר הכוחות הם לא ישראליים אז הם לא רלוואנטים, בדרך כלל כשיש אירוע כזה ואני מגיע או תאג"ד אנחנו חוברים אחד לשני, בארוע זה אני לא נתקבלתי בתאג"ד או כוח צבאי אחר לכן פעלתי על פי פרוטוקול שלי כי אני הייתי הסמכות הרפואית הבכירה בשטח" (ע' 13, ש' 11-16).
...
עוד נאמר בהקשר זה, כי:
"מסקנה זו משמעותה היא כי אין כל היפותזה חלופית סבירה היכולה להסביר את הראיות והנסיבות העולות מהן באופן המתיישב עם חפות הנאשם".
(ע"פ 1624/04 ג'לבוש נ' מדינת ישראל (לא פורסם, 14.5.09), וכן ע"פ 4354/08 מדינת ישראל נ' רבינוביץ', 22.4.10).
שכן אין בראיות הנסיבתיות שבתיק כדי להסיק מסקנה הגיונית ויחידה שמותה של המנוחה נגרם כתוצאה מהתאונה.
מכל האמור לעיל מצאתי כי המאגר הראייתי הנסיבתי אינו מוביל למסקנה אחת ויחידה וקיימות סתירות מהותיות רבות ושאלות תמוהות שמעוררות ספק רב באשר לאשמתו של הנאשם לגרימת החבלות של ממש למעורבים וגרימת המוות ברשלנות למנוחה.