אי עמידת המערער בתנאי הסף לתפקיד: לא נמצא מקום להתערב בהחלטת הפסילה, משהוכח שלמערער "אין תואר ראשון, ואין לו תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר". התקבלו טענות המשיבים בדבר "הצגתם החסרה והתכסיסנית של פרטי השכלתו של [המערער] בטפסי המועמדות למישרה" - המערער, בין היתר, "נימנע מלצרף לשאלון את הדיפלומה של התואר הראשון. הוא הציג מצג כאילו אותו תואר ראשון, מתבסס על לימודים בשני מוסדות אקדמיים בישראל מבלי לתמוך טענה זו בכל אסמכתא, ומבלי לגלות שבקשתו לאשר שקילות אותו תואר כשקול לתואר ממוסד אקדמי ישראלי, נדחתה, וכי בשל כך נפסלה מועמדות קודמת שלו לתפקיד". המערער "הפר חובת גילוי לגבי ההשכלה שלו, והוא לא היה רשאי להחליט עבור הועדה שבשל כך שהוא קיבל תואר שני ממכללה אקדמית מוכרת, הוא פטור מצרוף תעודת תואר ראשון. התובע לא קיים את חובתו של מועמד לכהונה ציבורית בכירה, שפורטה בהצהרה עליה חתם, לנהוג ביושר ובנאמנות, לפרוש מידע שלם ונכון ולהקפיד להציג כל מידע אשר עשוי להיות רלוואנטי למינוי".
סעיף 24.212 לתקנון שירות עובדי המדינה (להלן - התקשי"ר) קובע מיהו עובד בעל "השכלה אקדמית מושלמת". מעדויות המערער וגב' ויינברג וממכלול הראיות עולה כי המערער אינו עומד בתנאים הקבועים בתקשי"ר, משהתואר הראשון שלו מטריניטי אינו ממוסד להשכלה גבוהה מוכר לפי חוק המועצה להשכלה גבוהה, התשי"ח-1958; טריניטי אינו מוסד "מפוקח אקדמית ומקצועית על ידי רשויות מוסמכות בארץ פעולתו ואין מנוס מהמסקנה כי גרסת [המערער] היא גרסת בדים"; ולמעשה המערער "רכש דיפלומה ממוסד שאינו קיים". לפיכך, "אין בסיס להתערבות של בית הדין" בהחלטת הפסילה.
]
אשר לטענה השנייה, בנוגע לעיסוקו של עו"ד קמיניץ בבקשת הרב ליצמן לפטור ממכרז: אמנם עניין זה לא נזכר בתצהירו של עו"ד קמיניץ ואמנם סביר להניח שהלה אכן עסק בעיניין במידה זו או אחרת (וניתן ללמוד זאת מכך שהוא ממוען למכתב התשובה של עו"ד זילבר לרב ליצמן), אולם אף אילו היה עו"ד קמיניץ מעורב בגיבוש עמדת היועמ"ש במענה לבקשת הרב ליצמן, איננו סבורים שהדבר אמור היה למנוע מהמשיב להגיש במסגרת הגשת מועמדותו לתפקיד מכתב המלצה של עו"ד קמיניץ.
]
אם כך, בין אם מכוח סעיף 24.212 לתקשי"ר, בין אם מכוח הודעת נש"מ סז/18, בין אם מכוח עקרונות משפט כלליים ובהם עיקרון ההרמוניה החקיקתית ובין אם מכוח השכל הישר, יש קושי לקבל את עמדת המערער שלפיה די בכך שמכללת אונו הכירה בתואר הראשון שלו, בעצם קבלתו ללימודי תואר שני, כדי לקבוע שהוא מחזיק ב"תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר" כנדרש בתנאי ההשכלה, מה עוד שמכללת אונו עצמה לא ידעה להסביר כיצד היתקבל המערער ללימודי תואר שני אצלה ללא אישור שקילות מהגף להערכת תארים[footnoteRef:17].
המערער נסמך בעיניין זה, בין היתר, הן על הוראה (ב)11(א)(3)[footnoteRef:22] והן על הפרקטיקה הנוהגת לטענתו בשירות המדינה.
...
מכל מקום, מצאנו שממילא אין בשינוי הנוסח של הנוהל, בעניינים הרלוונטיים העולים בהליך דנן, כדי להעלות או להוריד, אך ראוי היה לצרף להודעת הערעור את אותו הנוסח שהוגש בבית הדין האזורי.
בשים לב לכל האמור עד כה, דין בקשתו של המערער לפסוק לו סעד כספי - להידחות.
בשים לב לתוצאה שאליה הגענו ולכלל בדבר העדר התערבות ערכאת הערעור בהוצאות משפט שנפסקו על ידי הערכאה הדיונית, לא מצאנו להתערב בפסיקת בית הדין האזורי בעניין זה.
סוף דבר
הערעור נדחה על כל ראשיו.
אשר להוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בערכאת הערעור - בהינתן מכלול הנסיבות, לרבות סכום ההוצאות שנפסק בבית הדין האזורי, העובדה כי המדינה והמשיב חלקו אותו באופן שווה ולתוצאה שאליה הגענו - המערער ישלם למדינה, על הצד הנמוך, סכום של 8,000 ₪; ולמשיב סכום של 24,000 ₪.