בית הדין האיזורי לעבודה תל אביב
ס"ק 34257-10-20
10 נובמבר 2020
לפני:
כב' השופט אלעד שביון
נציג ציבור עובדים מר משה בן דוד
נציג ציבור מעסיקים מר אבי אילון
המבקשת:
הסתדרות העובדים הכללית החדשה – הסתדרות המעו"ף
ע"י ב"כ עו"ד יובל ברוק
המשיבות:
1. עריית חולון
ע"י ב"כ עו"ד דרור גל ורעות שגיב גרטלר
2. החברה לאוטומציה החדשה בע"מ
ע"י ב"כ עו"ד מיכל ז'ילוני חדד
3. מדינת ישראל – משרד הפנים
ע"י ב"כ עו"ד שיראל להט בן-נון
החלטה
לנוכח השינוי הדרמטי במתכונת ההעסקה והכוונה לסיים את העסקתם של העובדים בחברה מבלי להישתתף במכרזים פנימיים ואף מבלי להבטיח את הזכויות שצברו לאורך שנות עבודתם בחברה ביקשה ההסתדרות לנהל מו"מ עם הערייה על מנת להסדיר את זכויות העובדים ולבדוק אפשרויות אחרות שימנעו את סיום העסקתם לנוכח הותק הרב שצברו בעבודה בערייה.
ביום 4.11.20 זומנו הצדדים לדיון תיזכורת שהתקיים ביום 5.11.20 ולאחר שהניסיון להגיע להסכמה לא צלח ניתנת החלטה זו. יצוין, כי במסגרת הדיון ציינה ההסתדרות, כי מבלי לפגוע בטענותיה, היא אינה עומדת על הסעדים המפורטים בסעיפים 70א' ו-ג' לבקשה (הצהרה בדבר הפרת חובת ההידברות וניהול מו"מ בין ההסתדרות לעירייה).
המסגרת הנורמאטיבית:
עפ"י כל דין על בקשה למתן צו מניעה / עשה זמני לעמוד בשלושה תנאים: ראשית, על מבקש הצוו להוכיח עילת תביעה המתבססת על זכות שלכאורה קנויה לו; שנית, על בית הדין לבחון קיומם של שיקולים המצדיקים דחיית הבקשה כגון, שהוי, חוסר תום לב והעדר ניקיון כפיים; שלישית, על בית הדין לבחון את מאזן הנוחות (תקנה 362 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, החלה בבתי הדין לעבודה מכח תקנה 129 (1) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991).
...
בנסיבות אלו מצאנו, כי המחלוקת בדבר קיומם של יחסי עובד ומעסיק בין העובדים לעירייה ובחינת הטענה להיותם של העובדים עובדים בעירייה וההשלכות של כך ראויות להתברר במסגרת ההליך הקיבוצי.
לעניין טענת העירייה בדבר הגשת הבקשה בחוסר תום לב נציין, כי אין אנו מוצאים לקבל טענה זו. אכן ראוי היה לצרף לבקשה העתק מההסכם הקיבוצי בין ההסתדרות לחברה אשר צורף ע"י העירייה והחברה, ברם לא מצאנו כי היעדר צירוף ההסכם הקיבוצי נעשה בחוסר תום לב כאשר ההסתדרות ציינה במפורש, כי היא הארגון היציג של עובדי העירייה והחברה (סעיף 1 לבקשה).
לעניין טענת העירייה לפיה מדובר בעתירה מוקדמת נציין, כי אנו סבורים שלנוכח פסיקת ביה"ד אין מקום לבטל את הליכי השימוע, ברם ככל שבעקבות הליכי השימוע יוחלט על פיטורי מי מהעובדים, הרי שהפיטורים בפועל יידחו עד לאחר מתן פסק דין בהליך העיקרי.
ממילא ההחלטה בשימוע תוכל לעמוד לביקורת ביה"ד.
בנסיבות אלו מצאנו להורות כדלקמן:
ניתן צו זמני האוסר על החברה לסיים את העסקתם של העובדים עד למתן פסק דין שיינתן בהליך העיקרי.