בקשת אישור התובענה כייצוגית:
עניינה של הבקשה לאישור, הפרת סעיף 4ב לחוק חניה לנכים, התשנ"ד- 1993 (להלן: "חוק חניה לנכים" או "החוק"), אשר מורה כי אין לגבות דמי חנייה מאדם עם מוגבלות, אשר הגישה הנגישה היחידה שלו במקום צבורי, הנה באמצעות חנייה בתשלום.
צו עשה- התבקש צו עשה קבוע המורה למשיבה לחדול מהמשך הפרת הוראות חוק חניה לנכים ולפעול בהתאם להוראת סעיף 4ב, באופן בו לא יגבו דמי חנייה מאנשים בעלי קשיי נגישות שהנם בעלי תו חניה לנכים, וכן להציב במקומות בולטים ומתאימים בחניון שלוט, לפיו אנשים בעלי קשיי נגישות ובעלי תו חניה לנכים זכאים לפטור מתשלום דמי חניה.
בסעיף ההגדרות (סע' 2 להסכם הפשרה) "קבוצת התובעים המיוצגים" הוגדרה כך: "כלל הזכאים לתו נכה, אשר השתמשו בשרותי החניה של החניון תמורת תשלום דמי חנייה למשיבות ו/או מי מהן ו/או מי מטעמן, מיום כניסתו לתוקף של חוק חניה לנכים (היינו החל מיום 7.10.2005) ועד למועד אישור הסכם הפשרה". כמו כן, "קבוצת התובעים המאושרת" הוגדרה כך: "קבוצת התובעים המיוצגים, למעט מי מהם אשר מסר הודעת פרישה, בהתאם לסעיף 0 (צריך להיות סעיף 4.4- ח.ק.) להסכם הפשרה" (הכוונה הנה לקבוצת התובעים המיוצגים, למעט מי מהם שבקש לצאת מהקבוצה שעליה חל הסכם הפשרה).
(ב) (1) בית המשפט לא יאשר הסדר פשרה אלא לאחר שקבל חוות דעת מאדם שמינה לשם כך, שהוא בעל מומחיות בתחום שבו עוסקת הבקשה לאישור או התובענה הייצוגית (בסעיף זה - בודק), אלא אם כן סבר בית המשפט שחוות הדעת אינה נידרשת, מטעמים מיוחדים שיירשמו; שכרו והוצאותיו של בודק, וכן אופן תשלומם, ייקבעו בידי השר.
...
התנהלות זו ראויה לקבלת ביטוי כספי בקביעת הגמול ושכ"ט עו"ד ואני מקבלת את הסכמת הצדדים בנדון.
לסיכום, במכלול השקולים מצאתי שיש לקבל את הסכם הפשרה כפי שהוסכם על ידי הצדדים, אשר מביא לפתרון מלא של המצוקה שהביאה להגשת הבקשה מחד, ומאידך קובע גמול ופיצוי הנותנים ביטוי לסיום ההליכים בשלב הראשוני של ההליכים (יפה עשו הצדדים אשר הצליחו לגשר גם על המחלוקות שנתגלעו במהלך הדרך, ובסופו של דבר בוצע ההסדר מבחינה מעשית עוד לפני אישורו הסופי).
סוף דבר:
מהטעמים שפורטו לעיל, אני מאשרת את הסדר הפשרה, ונותנת לו תוקף של פסק-דין.