נכונים הדברים, לא הכחשה גורפת של הנתבעת דבר הצגת מצג שוא במכירת הרכב מבלי שטרחה לבדוק ולהודיע על מימצאי כרטיס הרכב מה גם, שהנתבעת לא הכחישה בסיכומיה דבר ביצוע התיקונים ברכב לפני מסירתו לתובעת.
פיצוי בגין נזק שאינו נזק ממון, מקורו בסעיף 13 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א-1970, הקובע: "גרמה הפרת החוזה נזק שאינו נזק ממון, רשאי בית המשפט לפסוק פיצויים בעד נזק זה בשיעור שייראה לו בנסיבות הענין". בע"א 348/79 חנה גולדמן נ' יצחק מיכאלי ו-2 אח', פ"ד לה (4), 31 נקבע: "עם זאת, כמו בכל נזק אחר, גם לעניין הנזק הלא ממוני, יש לערוך שתי בדיקות (ראה: ע"א 355/80 [2]): האחת, קביעת הקפו ומידתו של הנזק הלא ממוני, שבגין התרחשותו אחראי המפר. זוהי בחינה, המבקשת לתחם את הנזק על-פי אמות מידה של סיבתיות וצפיות; השנייה, קביעת שיעור הפיצויים, לו זכאי הנפגע, בגין הנזק שניגרם לו. בחינה זו מבקשת לערוך שומה וכימות, ובמסגרתה יש לבחון את סכומי הכסף, שיש בהם כדי לפצות את הנפגע על הנזק הלא ממוני, שניגרם לו. בחינה שנייה זו סבוכה היא לעניין הנזק הלא ממוני, שכן, הן בתביעות נזיקין והן בתביעות חוזיות, אופיו הלא ממוני של הנזק מקשה על מתן הערכה ממונית בדבר סכומי הכסף, שיהיה בהם כדי לפצות את הנפגע. לעניין זה נקבעה הוראה מיוחדת בסעיף 13 לחוק התרופות, לפיה "רשאי בית המשפט לפסוק פיצויים בעד נזק זה בשיעור שייראה לו בנסיבות הענין". בכך הוקלה במידת מה מלאכת השומה והכימות.
...
לאור כל האמור אני קובעת כי לנתבעת יש אחריות לקיומם של כתמי צבע מקוריים ברכב.
למרות זאת, אין בידי לקבוע לפי ההסדר הדיוני כי ב'כוונת מכוון' לא הוצג המסמך מוקדם יותר.
התובעת, לא הוכיחה את הפסדיה בגין אובדן ימי עבודה וכן לא את הוצאותיה לדלק וכיוצ"ב ונדחית תביעתה בגין רכיב נזק זה.
הנתבעת, תשלם לתובעת את הוצאות המשפט וכן את הוצאותיה לשכר טירחתו של השמאי מטעמה בסך של 780 ₪ ולחלקה בתשלום שכרו של המומחה מטעם בית המשפט.