רקע עובדתי
העובדים הועסקו על ידי בריק, קבלן כוח אדם כמשמעותו בחוק להעסקת עובדים באמצעות קבלני כוח אדם, התשנ"ו – 1996 (להלן – החוק או חוק קבלני כוח אדם), אצל רשות העתיקות כפועלי חפירות יומיים בחפירות הצלה.
בהקשר זה יש לציין כי בסיכומי העובדים בבית הדין האיזורי (סעיף 272) הודגש כי " ..הנימוק היחיד שלא לקלוט את התובעים לעבודה אצל רשות העתיקות היה רצונה למנוע קבלה תקדימית של עובדי קבלן כוח אדם כעובדיה". על כן, למעט בעיניינו של העובד 1 עבדאלה חג'אזי שאליו נתייחס בנפרד, הפצוי הלא ממוני נפסק בשל הפרת ההסדרים הזמניים ופסק הדין בהליך הראשון, ואינו משקף פיצוי על היתנכלות עקב הגשת הליך משפטי.
...
בנוסף, מקובלת עלינו קביעתו של בית דין האזורי כי התנערותה של בריק ממחויבותה כלפי העובדים, לאחר שנהנתה מהתמורה בעד העסקתם נגועה בחוסר תום לב. כמו כן, סעיף 30 לחוק הגנת השכר אינו חל בנסיבות המקרה, שכן כמובהר בריק והרשות המשיכו להעסיק במשותף את העובדים, ואין מדובר בנסיבות שעליהן חל סעיף 30 לחוק הגנת השכר.
סוף דבר
ערעור העובדים מתקבל בחלקו, כמפורט בסעיפים 49, 135, 140, 153 ו -155 לעיל.
אשר לחיוב בריק בהוצאות לטובת הרשות – אנו קובעים כי בריק תשלם לרשות שכ"ט עו"ד בסך של 10,000 ש"ח.
אשר להוצאות בערעור העובדים כנגד הרשות: מחד – ערעור העובדים התקבל בחלקו, אולם גם לאחר קבלת הערעור בחלקו הסכומים שנפסקו לזכות העובדים נמוכים משמעותית מהסכומים שהעובדים דרשו בערעור.
על כן, אנו קובעים כי במישור היחסים שבין העובדים לבין הרשות כל צד יישא בהוצאותיו.