מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפרת חוזה שכירות: השארת דירה במצב לקוי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בחודשים אשר חלפו לאחר הכניסה לדירה, טוען רונן, נותרה הדירה כאתר בנייה, כאשר בעלי מיקצוע מגיעים שוב ושוב לבצע עבודות בדירה, כאשר אלו גם גורמים ללכלוך אותו נאלץ רונן לנקות, וכאשר גם לאחר שהגיעו כל אותם בעלי מיקצוע - נותרו בדירה ליקויים רבים.
במצב זה, טוען רונן, הפר טומי את התחייבותו להשלים את בניית הדירה ולתקן את כל הליקויים שנתגלו בדירה.
משמע, לא די היה לו לרונן להראות קיומם של ליקויים בדירה, כדי שיוכל לבוא חשבון עם טומי ולטעון להפרת התחייבויות טומי כמשכיר, שומה היה על רונן להראות שאותם ליקויים בדירה גורמים "הפרעה של ממש" לשימוש הרגיל בדירה.
לא ראיות שבכלל יש ליקויים בדירה; לא ראיות שליקויים בדירה, ככל שיש כאלו, מצויים באחריות טומי ולא נובעים מהשמוש בדירה; לא ראיות שהליקויים מהוים הפרעה של ממש לשימוש בדירה; ואף לא ראיות שיסבירו כיצד הליקויים מבטאים הפרת חוזה מצד טומי או בסיס לתביעת הפיצויים.
...
נוכח כל זאת, אני דוחה את טענת רונן להפרת החוזה מצד טומי, וממילא שבכך גם נדחית הטענה לזכות שעומדת לרונן לפיצוי כלשהי ונדחית התביעה.
אשר על כן אני דוחה את התביעה, מקבל בחלקה את התביעה שכנגד, ומחייב את הנתבעים שכנגד (רונן ומיכל) לשלם לתובע שכנגד (טומי) סך של 11,250 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה שכנגד.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת פירטה את גובה נזקיה: עלויות תיקון הליקויים בדירה והשבת מצבה לקדמותה, כולל בלוני הגז- 13,300 ₪; דמי שכירות לחודש 07/20 - 5,000 ₪; חשבונות ארנונה שלא שולמו - 2,800 ₪; חשבונות מים שלא שולמו- 624 ₪; איחור במסירת הדירה תקינה ומסוידת- 5,000 ₪; עוגמת נפש בגין עיקולים שהוטלו על התובעת בגין אי תשלום חובות הארנונה והמים - 5,000 ₪; קו מים שהורד על ידי הנתבע- 2,700 ₪; סה"כ העמידה התובעת את תביעה על סך של 34,424 ₪, או עד גדר סמכותו של בית המשפט.
דיון והכרעה סוגיית הליקויים ומסירת הדירה: בכתב התביעה טוענת התובעת לנזקים שונים שהשאיר אחריו הנתבע עם עזיבתו את הדירה, כדלקמן: הדירה לא סוידה כלל כמתחייב מהחוזה; מפסקי חשמל שבורים; הכיור בחדר הרחצה מפוצץ; ידית דלת השער בכניסה לדירה שבור; המוט בדלת הכניסה לדירה נעקר ממקומו; ידית ומנעול דלת הכניסה לדירה נעקר ממקומו; ידית ומנעול דלת היציאה לחצר שבורים; מנורות בחדרים נילקחו; תריסים שבורים בחצי החדר; את החצר/ גינה הותיר הנתבע מלוכלכת עם צמחיית בר בגובה של כחצי מטר; 2 בלוני הגז נילקחו; התובעת דורשת סך של 5,000 ₪ עבור עצם האיחור במסירת הדירה תקינה ומסוידת, וכן את עלות התיקונים שנדרשו בגין הנזקים בדירה.
במקרה דנן נערכה פנייה בכתב, והתובעת לא מכחישה את הליקויים, אלא מעלה טענות בדמות "הוא יכל שלא להתגורר בדירה או לא לשכור אותה" "הוא ידע לאן הוא ניכנס" –יש מקום לקבוע כי הפרה את חובותיה, בפרט ביחס לרטיבות שהתפשטה בדירה במהלך הזמן, ובשלה נגרמה לנתבע נזק ממשי.
...
לפיכך, אין מקום לפסיקת פיצוי בגין רכיב זה. סוף דבר: אני מקבלת את התביעה בחלקה ומורה כדלקמן: בגין איחור במסירת הדירה ועלות סיוד הדירה, ישלם הנתבע לתובעת סך של 4,000 ₪.
בגין אי תשלום חשבונות הארנונה והמים ישלם הנתבע לתובעת סך של 2,386 ₪ אשר שולמו על ידה ולאחר קיזוז סך של 500 ₪ בשל דוחות החנייה - 1,886 ₪.
בגין אי תשלום דמי השכירות עבור חודש יולי 2020 - ישלם הנתבע לתובעת סך של 5,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

כן טען התובע כי בשל הפרת חוזה השכירות נגרמו לו הוצאות נוספות שעיקרן בשל הפרות של שוכרים נוספים ששכרו את הדירה לאחר הנתבע בתוך תקופת השכירות אליה התחייב ולטענתו, לו לא היה מפר את החוזה, לא היו נגרמים לתובע נזקים אלה.
ביום 28.10.19 ביקש הנתבע 1 להשתחרר מחוזה השכירות ולעזוב את הדירה אולם על מנת שלא להותיר את התובע מול שוקת שבורה ביקש להביא דיירים חלופיים שיתגוררו במקום ויחתמו על החוזה מול התובע.
התובע הגיע לאילת על מנת לוודא כי הדירה נותרה במצב תקין וכי כלל חיובי הנתבעים מולאו ולאחר מכן חתם על חוזה מול הדיירים החליפיים.
(1) השוכר לא שילם את דמי השכירות במועד הקבוע בחוזה השכירות – עד גובה דמי השכירות שלא שולמו בתוספת הפרישי הצמדה וריבית לפי תנאי החוזה; (2) השוכר לא תיקן ליקויים שהוא אחראי לתיקונם לפי סעיף 25ח(א) – עד גובה עלות התיקון; (3) השוכר לא שילם את התשלומים השוטפים שהוא חב בהם לפי סעיף 25ט(א)(2) עד (5) – עד גובה התשלומים שלא שולמו; (4) השוכר לא פינה את הדירה המושכרת בתום תקופת השכירות – בסכום בהתאם לתנאי החוזה.
...
לא ניתן לטעון כיום כי הוא נכפה עליהם או כי לא היו מודעים לתוכנו שכן הוא מנוסח בצורה ברורה והחתימה תחתיו באופן ספציפי אף מובילה למסקנה כי אינו "מוחבא" בתוך סעיפי החוזה.
לפיכך אני סבורה כי על הנתבע 1 לשאת בתשלום 4,000 ₪ בגין סכום הפיצוי המוסכם אשר טרם שולם בהתאם להוראות ס' 8 לחוזה.
סיכומם של דברים- הנתבעים ישלמו לתובע סך של 4,000 ₪; כן יישאו הנתבעים באגרה בסך 380 ₪ והוצאות התובע בסך 2,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

כך, סעיף 7.5.1 לחוזה שכותרתו "שינויים והתאמות במושכר" קובע: "השוכר לא יהיה רשאי לבצע שינויים והתאמות במושכר, ובכלל זה בניה נוספת, שינוי כלשהוא בקירות, בריצוף, במערכות החשמל, המים והאינסטלציה, אלא לאחר קבלת אישור המשכיר לכך מראש ובכתב". כן, סעיף 13.2 לחוזה קובע כי "הפרת סעיפים 10, 9, 8, 7, 6, 5 לעיל, תהווה הפרה יסודית של חוזה זה". עוד טוען הנתבע כי התובע לקח עמו מיכל גז שהושאר על ידי הדיירים הקודמים והפך לחלק מהמושכר וכן את צנור ההשקיה.
אין חולק כי עבור שלושה חודשים וחצי שולמו דמי שכירות מלאים על ידי התובע ומשהדין מאפשר לתובע לחדול מלשלם דמי שכירות במצב הדברים האמור, אני פוסקת כי תהיה השבה של דמי השכירות בסך של מחצית מדמי השכירות בגין אי התאמה ע"ס של 6125 ש"ח בגין רכיב זה. הפרת חובת הגילוי להוי ידוע כי צדדים המתקשרים בחוזה, מחליפים תמורות הדדיות וכל צד משפר את מצבו ביחס למצבו שהיה ערב חתימת החוזה וכי התמורה שיקבל תעלה על העלות אותה הוא משקיע בחוזה.
בנדון דידן יכלו השוכרים לגור במקום, ואין לומר כי מחלו מנגד על אובדן איכות חייהם וסבלם כתוצאה מזאת, בעצם כך שלאחר תלונתם הראשונה לא יצאו מהדירה, אולם יש בדבר ללמד כי אין מדובר בהפרה יסודית במקח, אולם הואיל והמשכיר לא תיקן את הנזק מיד במבחן התוצאה, יש לתמחר את החודשים שבהם הליקוי הופיע בדירה – כדירה פגומה.
...
על כן, בשים לב לטענות התובע והנתבע מנגד, אני סבורה כי התוצאה המאוזנת ביותר היא שהמחוברים יישארו במושכר והנתבע יוכל לעשות בהם שימוש מבלי שיצטרך לשלם או לפצות עבורם.
סיכומו של דבר, התרשמתי, כי שני הצדדים הפרו את החוזה.
לכך יש להוסיף סך של 4000 ש"ח פיצוי על דרך האומדנה בשל הנזקים שנגרמו לציוד התובע וכן פיצוי נוסף בשל עוגמת הנפש הרבה וההתעסקות עם הרטיבות פעם אחר פעם והטרחה, סך של עוד 1500 ש"ח. התובע ישלם לנתבע סך של 330 ₪ עבור תיקון קרמיקה וחפוי קיר וריצפה על פי חשבונית אותה הציג הנתבע, וכן 100 ₪ עבור צינור ההשקיה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

שתי התביעות הקשורות יחדיו עוסקות בסיום יחסי השכירות בין התובע לנתבע והאם הפרו הנתבעים את הסכם השכירות, לרבות הותרת המושכר בהתאם להתחייבותם על פי הסכם השכירות.
תיכתובות מזמן אמת, החל ממועד הכניסה לדירה, בכל הנוגע לליקויים שהיו כבר בתחילת הסכם השכירות ובמהלך התקופה הוגשו וצורפו, וכך גם סירטון המצביע על מצב הדירה כפי שהוחזרה.
...
לסיכום: יש לדחות את התביעה במלואה.
בשים לב לניהול הליכים עד תום, הגשת שטר החוב עם סכום ללא כל זכאות בדין להגישו, ללא תצהירי בעלת הדירה ובן התובע, יש לשפות את הנתבעים על כלל הוצאותיהם בגין ניהול הליך זה. בנסיבות אלה ישלם התובע לנתבעים שכ"ט בהתאם לגובה שטר החוב שהוגש לפירעון, ובשים לב לניהול ההוכחות עד תום סך של 15,000 ₪ בתוספת מע"מ כדין, וכן את הוצאות התייצבותם בהליך (שלושה ימים דיונים, לרבות יום הוכחות מלא) בסך 1,500 ₪ לכל אחד.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו