מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפרת חוזה מכר מקרקעין - איחור במסירה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

תביעה ע"ס 414,221 ₪, שלטענת התובע מגיעים לו מאת הנתבע, עקב הפרת הסכם מכר מקרקעין, שבמסגרתו רכש התובע מהנתבע נכס מסחרי.
מדובר בפצוי הנובע מאותה הפרה שלגביה נידרש הפצוי המוסכם – האיחור במסירה, שהיא הפרה יסודית בהתאם לסעיף 9 להסכם המכר.
...
נראה כי ככל שבזמן כריתת הסכם המכר היו הצדדים מתברכים בראיית הנולד, ובוחנים את ההפרה שהתרחשה בסופו של דבר, היינו איחור מהותי בפינוי הממכר, על פניו היה בפיצוי המוסכם שנקבע כדי לגלם פיצוי ראוי לנזק העלול להיגרם מן הההפרה.
תוצאה על יסוד כל האמור התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבע ישלם לתובע את הסך של 180,000 ₪, כפיצוי מוסכם בהתאם להסכם המכר, כשהוא משוערך כדין מיום הגשת התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

עניינה של התביעה שלפניי הוא הפרה של הוראות הסכם מכר מקרקעין המזכות בפיצויים חוזיים, בעיקר בגין איחור במסירת החזקה בדירה, כאשר מדובר במכירת נכס באמצעות כונסי נכסים.
...
התביעה כנגד הנתבעים האחרים נדחית.
אשר להודעת צד שלישי ששלחו הנתבעים כלפי הכונסים, הרי ששעה שקבעתי, כי יש לפצות רק בגין האיחור במסירה, שהוא אינו באחריות הכונסים, דין ההודעות לצד שלישי להידחות ואף דין ההודעה שהוגשה על ידי עו"ד ביתן להידחות, שעה שלא נקבעה אחריות המוכרים לעיכובים במהלך ביצוע העסקה, לבד מהפינוי, שכאמור, אינו באחריות הכונסים.
בשים לב לכך שההודעה נגד כונסי הנכסים נדחתה, גם דין ההודעה ששלח עו"ד ביתן לעו"ד קריספל להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

ביום 8.7.15 נקשרו הצדדים במערכת הסכמית הכוללת 3 חוזים: הסכם מכר מקרקעין בו התחייב התובע למכור לנתבע את זכויותיו בדירה בתמורה לסך של 6,000,000 ₪; הסכם שכירות לפיו הנתבע שוכר מהתובע את הדירה החל מיום 10.8.15 ועד למועד מסירת החזקה בתמורה לדמי שכירות בסך 10,000 ₪ לחודש; הסכם מכר מיטלטלין הנמצאים בדירה ומפורטים בסעיף 1 להסכם זה. ביום 5.8.15 נימסרו לנתבע מפתחות הדירה והדירה הועמדה לרשותו ובני משפחתו.
מעבר לכך, סעיף 7.2 נמצא בפרק שכותרתו "מסמכים ואישורים והעברת זכויות בממכר" ולפי לשונו רישום הזכויות ע"ש הקונים יבוצע לאחר קבלת האישורים מהמוכר, כאשר "היעדרו של אישור כלשהוא מסיבות, אשר אינן תלויות במוכר, במשך תקופה של 180 יום ממועד מסירת החזקה, לא יהווה הפרת הסכם זה". השאלה היא האם ניתן לראות באישורים על הסרת השעבודים ונסח הטאבו הנקי כחלק מאותם מסמכים שלשמם נועדה תקופת הגרייס.
ולכן, בנסיבות אלו חלה ההוראה הכללית שבסעיף 12.4 לפיה "איחור של עד 14 ימים במועד מהמועדים הקבועים בהסכם זה לא יחשב הפרה ולא יזכה את הצד המקיים בסעד כלשהוא". אולם בעניינינו האישורים הומצאו בפרק זמן מעבר ל-14 יום איחור מהמועד הנקוב בסעיף 5.5.
...
התוצאה התביעה העיקרית נדחית.
התביעה שכנגד מתקבלת באופן חלקי באופן זה שאני מחייב את הנתבע שכנגד לשלם לתובע שכנגד את הסכומים הבאים: פיצוי מוסכם בסך מופחת של - 150,000 ₪ פיצוי בגין עלות תיקון ליקויים בדירה - 50,185 ₪ פיצוי בגין עלות תיקון ליקויים ברכוש משותף - 59,813 ₪ דיור חלופי בתקופת התיקונים- 7,000 ₪ סה"כ - הנתבע שכנגד ישלם לתובע שכנגד את הסכום של 266,998 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה שכנגד ועד לתשלום המלא בפועל.
לאור התוצאה אליה הגעתי ולאחר שנתתי הדעת למכלול הנסיבות לרבות סכום התביעה שכנגד והסכום שנפסק, אני מחייב את הנתבע שכנגד לשלם לתובע שכנגד את החזר האגרה בגין התביעה שכנגד וכן הוצאות נוספות ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 40,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נטען כי מסירת הדירה עם ליקויי הבניה, ואי תקונם מהוה הפרה יסודית של הסכם המכר.
נטען כי המומחה מטעם ביהמ"ש ערך השוואה רק למיפרט המכר, ולא היתייחס להוראות היתר הבניה, וכן לא היתייחס לתשובת מחלקת הנוף בעירית מודיעין, ולפיה עומק שתילה מינימלי, שנידרש מיזמים קבלנים הנו 50 ס"מ , וכן לא היתייחס לכך שבעומק הקיים לא ניתן לבצע שתילה באדמה כלל.
(ג) על אף האמור בסעיפים קטנים (א) ו-(ב), הצדדים לחוזה המכר רשאים להסכים כי הסעיפים הקטנים האמורים לא יחולו על איחור במסירה שניגרם כתוצאה מנסיבות שאינן בשליטת המוכר ושהסכון להתרחשותן ולתוצאותיהן אינו מוטל עליו.
...
" ( הדגשה שלי א.ש) משכך אני מקבל חלקית את דרישת התובעים בעניין, ומחליט כי זכאים להשלמת פיצוי בגין 19 חודשים ובקשר לאיחור במסירה.
גם בעניין זה, לא ראיתי לסטות מקביעת המומחה מטעם ביהמ"ש, לפיכך אני מחליט כי על הנתבעת לשלם לתובעים בגין תקופת האיחור שאושרה, 19 חודשים, בקיזוז הסכומים ששולמו לתובעים בעניין , וכלהלן : 6,000* 8 ח' * 1.5 = 72,000 ₪ 6,000 ₪ * 11 ח' * 1.25 = 82,500 ₪ סה"כ 154,500 ₪ בקיזוז סך 122,500 ₪ שקיבלו התובעים, סה"כ להשלמה 32,000 ₪, בצירוף הצמדה וריבית כחוק, מאמצע תקופת האיחור – 30.5.2016.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

בסעיף 24 לחוזה המכר נקבע כי אם במועד תשלום יתרת התמורה לא יהיו בידי המוכרים אישור מס שבח ו/או אישור הרשות המקומית המופנה ללישכת רישום המקרקעין ומאפשר את העברת הזכויות בדירה לשם התובעים ו/או טופס 4 ו/או אם הנכס לא יותאם להיתר הבנייה, אזי סך של 500,000 ₪ יישאר בידי נאמן עד למסירת כל האישורים ומסמכי ההעברה לתובעים.
לסיכום שאלת האיחור במסירה: לאור האמור לעיל, סבור אני שהנתבעים הפרו את חוזה המכר בכך שלא מסרו לתובעים את הדירה במועד, ובכך הפרו את החוזה הפרה יסודית.
...
טענות הנתבעים: בבקשת הרשות להגן המתוקנת טענו הנתבעים שיש לדחות את תביעת התובעים כנגדם מהסיבות שתפורטנה להלן: נכרת חוזה שכירות בין הצדדים, ותעיד על כך התביעה לפינוי מושכר שהגישו התובעים נגד הנתבעים בתיק אז' 51756-08-19.
היוצא לנו מכל האמור לעיל, שהנתבעים לא מילאו חובתם להסדיר את חריגות הבנייה ולהתאים את הבנייה להיתר הבנייה, ולא המציאו את אישור הוועדה המקומית על התאמת המבני בנכס להיתר הבנייה (מה שהצדדים הגדירו אותו בטעות כטופס 4).
לאור האמור לעיל, סבור אני שהנתבעים הפרו את חיובם להתאים את המבנה בנכס להיתר הבנייה, ולא המציאו לתובעים אישור הוועדה המקומית על התאמה זו. על כן בהתאם להוראות סעיף 49 לחוזה המכר הפרו הנתבעים את החוזה הפרה יסודית גם בהקשר להתחייבותם זו. סכום הפיצויים: מאחר והנתבעים הפרו את החוזה הפרה יסודית (פעמיים) זכאים התובעים שייפסק לטובתם סכום הפיצוי המוסכם בסך 400,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום בפועל.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, על הנתבעים לשלם לתובעים כדלקמן: את הסך 434,400 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום הגשת התביעה (8.9.19) ועד ליום התשלום בפועל; את הוצאות המשפט הכוללות את אגרה המשפט במלואה בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל; שכ"ט עו"ד בסך 40,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל; על הנאמן עו"ד נחום אילון להעביר לתובעים את סכום פסק הדין מתוך הכספים המוחזקים בידיו בנאמנות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו