מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפרת זכויות יוצרים ועשיית עושר ולא במשפט בשידור ערוצי ספורט

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

לטענת התובעת, ריבוי מעשי ההפרות מלמד על הפרה ניכרת ורחבת הקף של זכויותיה, ומעידה כי הנתבעים פעלו בחוסר תום לב. התובעת דרשה בכתב התביעה פיצוי בשיעור של 85,000 ₪ ללא הוכחת נזק - מכוח חוק זכויות יוצרים התשס"ח – 2007 (להלן: "החוק") ומטעמי אגרה, ו/או פיצוי מכוח חוק עשיית עושר ולא במשפט.
אין דיי באמירה הכללית בסעיפים 7-8 לתצהירו של ויינשטיין כי "למען חוויית הצפייה של צופיה, משקיעה התובעת משאבים וכספים רבים בהפקת ערוציה, בין השאר, התובעת עושה שימוש בניידות שידור, מצלמות, פרשנים, שדרנים, ראיונות בתום המשחקים, עזרים טכניים, אמצעים גרפיים, לרבות עריכת תמונה וזוויות צלום... התובעת מפיקה גם סרטונים שונים במסגרת ערוצייה שלה, המהוים קדימונים למשחקי ספורט שהיא מבקשת לשדר". ויינשטיין חזר על דברים אלה בעדותו "הזכות שלנו היא על כל מה שמשודר בחי, ערוץ ספורט אחד, ספורט 2, ספורט 1 אייג'.די. מופק על ידי התובעת שזה כולל מעטפת שלמה של פרשנים, שדרים, סטטיסטיקה, גרפיקה, אנחנו יוצרים שידור" (עמ' 7 שו' 24-29) ואמר בכלליות "אני בעל זכות היוצרים על ההפקה שלי" (עמ' 8 שו' 14).
...
] עצם העובדה כי חברה ביצעה עוולה אינה מנביעה אפוא את המסקנה כי מוטלת אחריות על אורגן.
לאור כל זאת, אני דוחה את התביעה נגד הנתבעים 2-3.
סיכום סיכומו של דבר, שהתביעה נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

משכך, אין לקבוע כי קיימת חזקה לפיה המערערת היא יוצרת כלל היצירות המשודרות בערוצים האמורים, וממילא על מנת לתבוע הפרת זכויות יוצרים על המערערת להוכיח זכויותיה בכל יצירה לגופה, כפי שקבע בית המשפט קמא: "בפסקי דין שאוזכרו לעיל ובפסקי דין נוספים שבהם נדונו תביעות של התובעת בגין הפרת זכות יוצרים במשדרים ספציפיים, נקבע כי על התובעת להוכיח בכל מקרה לגופו שהיא הפיקה וערכה את המשדר באופן שהופך אותו ליצירה מקורית המוגנת בזכות יוצרים. קל וחומר איפוא כי בתביעה שבה טוענת התובעת להפרת זכות יוצרים שלה בכל המשדרים ששודרו בערוצי הספורט, היה עליה לפרט מהם המשדרים ששודרו בתקופה שבגינה הוגשה התביעה, להוכיח כי היא זו שהפיקה וערכה את כל המשדרים ואף לבסס באמצעות עדויות וראיות את טענותיה לגבי המשאבים העצומים שהושקעו בהפקת המשדרים, העובדים שהועסקו לצורך כך ופעולות ההפקה והעריכה שנעשו במשדרים השונים. התובעת לא עשתה זאת, אלא הסתפקה כאמור בעדות סתמית ולא מבוססת של 'מנהל תחום אנטי פירטיות' אשר לא ציין האם היה מעורב אישית בדרך כלשהיא בהפקת המשדרים. התובעת לא הסבירה מדוע לא ביססה את טענותיה בעדויות וראיות כנדרש, לרבות מסמכים התומכים בטענתה בדבר הפקת כל המשדרים בערוצי הספורט ועדויות של עובדים הממונים על הפקת התכניות ועל עריכתן. לאור כל האמור לעיל, אני קובע כי התובעת לא הרימה את הנטל המוטל עליה כדי להוכיח את טענתה כי היא בעלת זכות יוצרים במשדרים ששודרו בתקופה הרלוואנטית לתביעה בערוצים 'ספורט 1', 'ספורט 2' ו-'ספורט 1 HD' " לאור האמור, משלא הוכיחה המערערת כי היא בעלת ערוצי הספורט וכי יש לה זכויות יוצרים במשדרים אשר נטען כי הם מופקים על ידה, הרי שלא הוכחה הפרת זכויותיה.
" לאחר שהובהר כי המערערת לא הוכיחה בעלותה על ערוצי הספורט וממילא לא הוכיחה את זכויות היוצרים שלה באשר להפקות המשודרות בערוצים אלו, הרי שאין מקום לידון בשאר טענותיה הנגזרות מהטענה להפרת זכויות היוצרים – דוגמאת: הטענה לעניין העמדה לרשות הציבור, הפרה עקיפה, הפרה תורמת ועשיית עושר ולא במשפט.
...
לפיכך, לאחר שבחנתי את טענות הצדדים הגעתי למסקנה כי דין הערעור להידחות.
משכך, אין לקבוע כי קיימת חזקה לפיה המערערת היא יוצרת כלל היצירות המשודרות בערוצים האמורים, וממילא על מנת לתבוע הפרת זכויות יוצרים על המערערת להוכיח זכויותיה בכל יצירה לגופה, כפי שקבע בית המשפט קמא: "בפסקי דין שאוזכרו לעיל ובפסקי דין נוספים שבהם נדונו תביעות של התובעת בגין הפרת זכות יוצרים במשדרים ספציפיים, נקבע כי על התובעת להוכיח בכל מקרה לגופו שהיא הפיקה וערכה את המשדר באופן שהופך אותו ליצירה מקורית המוגנת בזכות יוצרים. קל וחומר אפוא כי בתביעה שבה טוענת התובעת להפרת זכות יוצרים שלה בכל המשדרים ששודרו בערוצי הספורט, היה עליה לפרט מהם המשדרים ששודרו בתקופה שבגינה הוגשה התביעה, להוכיח כי היא זו שהפיקה וערכה את כל המשדרים ואף לבסס באמצעות עדויות וראיות את טענותיה לגבי המשאבים העצומים שהושקעו בהפקת המשדרים, העובדים שהועסקו לצורך כך ופעולות ההפקה והעריכה שנעשו במשדרים השונים. התובעת לא עשתה זאת, אלא הסתפקה כאמור בעדות סתמית ולא מבוססת של 'מנהל תחום אנטי פיראטיות' אשר לא ציין האם היה מעורב אישית בדרך כלשהי בהפקת המשדרים. התובעת לא הסבירה מדוע לא ביססה את טענותיה בעדויות וראיות כנדרש, לרבות מסמכים התומכים בטענתה בדבר הפקת כל המשדרים בערוצי הספורט ועדויות של עובדים הממונים על הפקת התכניות ועל עריכתן. לאור כל האמור לעיל, אני קובע כי התובעת לא הרימה את הנטל המוטל עליה כדי להוכיח את טענתה כי היא בעלת זכות יוצרים במשדרים ששודרו בתקופה הרלוונטית לתביעה בערוצים 'ספורט 1', 'ספורט 2' ו-'ספורט 1 HD' " לאור האמור, משלא הוכיחה המערערת כי היא בעלת ערוצי הספורט וכי יש לה זכויות יוצרים במשדרים אשר נטען כי הם מופקים על ידה, הרי שלא הוכחה הפרת זכויותיה.
סוף דבר בהינתן כל האמור לעיל, הערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ומהכלל אל הפרט : השאלה - האם ראוי במקרה שלפניי לקבל את התביעה בעילת עשיית עושר ולא במשפט לאור קביעתי כי התובעת לא עמדה בנטל להוכחת הפרת זכות יוצרים, מהסיבה שלא הוצגו הראיות הנדרשות לצורך הוכחת בעלותה על הערוצים ולא הובאו הראיות הנדרשות להוכחה זכות יוצרים ביצירה מסוימת (משדר ספורט) מעצם הפקת השידורים על ידי התובעת.
...
ממכלול הנימוקים והשיקולים דלעיל אני קובעת כי התובעת לא הוכיחה כי במקרה דנן קמה לה עילת תביעה מכוח דיני עשיית עושר ולא במשפט .
גם לגופו של עניין לא הוכחו יסודות העילה שנקבעו בעניין א.ש.י.ר. סיכום לאור דחיית טענות התובעת הן מכוח דיני הקניין הרוחני והן מכוח דיני עשיית עושר ולא במשפט, אני דוחה את התביעה .
המזכירות תשיב לתובעת באמצעות באי כוחה את הערובה שהפקידה בקופת בית המשפט להבטחת הוצאות הנתבע על פי החלטתי מיום 18.6.2017.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובעת, בפעולות המתוארות לעיל מפר הנתבע את זכויות היוצרים שלה, ועושה עושר ולא במשפט על חשבונה.
קל וחומר איפוא כי בתביעה שבה טוענת התובעת להפרת זכות יוצרים שלה בכל המשדרים ששודרו בערוצי הספורט, היה עליה לפרט מהם המשדרים ששודרו בתקופה שבגינה הוגשה התביעה, להוכיח כי היא זו שהפיקה וערכה את כל המשדרים ואף לבסס באמצעות עדויות וראיות את טענותיה לגבי המשאבים העצומים שהושקעו בהפקת המשדרים, העובדים שהועסקו לצורך כך ופעולות ההפקה והעריכה שנעשו במשדרים השונים.
...
לאור כל האמור לעיל, דינה של התביעה בעילה של עשיית עושר ולא במשפט להידחות.
מכאן שדינה של התביעה להידחות במלואה.
לאור כל האמור לעיל, התביעה נדחית במלואה, אך אינני עושה צו להוצאות וכל צד יישא בהוצאותיו ובשכר טרחת בא כוחו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

משכך, אדם המשדר בפומבי את הערוצים הללו, ללא הרשאה של התובעת, נמצא מפר זכויות יוצרים שבבעלות התובעת.
ביחס למימצאי החוקר מטעם התובעת במקרה שבפנינו, נטען שהתיעוד המוסרט מוכיח שבבית העסק האמור הוצבו מספר מסכים, בהם שודרו משחקי כדורגל ששודרו בערוץ "ספורט 1", כאשר במסכים הללו ניתן לראות בבירור את שם הערוץ ואת הלוגו של התובעת.
הנתבעים התייחסו בטיעוניהם לעילה מכוח עשיית עושר ולא במשפט (אף שהתובעת זנחה, למעשה, עילה זו בסיכומיה), וטענה כי התובעת לא הוכיחה, מחד, את ההשקעה שלה בזכויות הנטענות, ומאידך לא הוכח שהנתבעים הפיקו רווח מהשידורים.
...
הנתבעים התייחסו לחלופין לסוגיית גובה הפיצוי, והפנו לכך שסעיף 56 לחוק זכויות יוצרים, העוסק בפיצוי ללא הוכחת נזק, קובע 8 שיקולים, אשר הליכה לפיהן מובילה למסקנה שהפיצוי במקרה דנן, אם בכלל, צריך להיות מזערי.
גם בהקשר זה הודגש תום הלב של הנתבעים, שצריך להילקח בחשבון לגבי סעיף זה. בסופו של דבר ביקשו הנתבעים שלא לחייבם בפיצוי, וזאת משום שלא הוכחה יצירה ו/או בעלות ביצירה; לא הוכחה הפרה; וכן נוכח תום הלב של הנתבעים.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, עיינתי בתצהירים שהגישו, על נספחיהם, וצפיתי בתיעוד המוסרט של החוקר מטעם התובעת, אני מחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, לפצות את התובעת בסכום כולל של 11,000 (אחד עשר אלף) ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו