במרכזה של התובענה, עומדות טענות בדבר הפרת זכויות יוצרים הנמצאות, על-פי הטענה, בבעלותה של התובעת בשל פירסום שנעשה באתר האנטרנט של הנתבעת, בו הובאו קטעים מראיון שקוים במקור על ידי כתבת המקומון "מודיעין ניוז", הנמצא בבעלותה של התובעת ופורסם בו. הנתבעת כופרת בטענות התובעת בדבר זכויות האחרונה בראיון וטוענת כי משמדובר בראיון ולא בכתבה, זכויות היוצרים אינן שייכות למראיינת אלא למרואיין, וביתר שאת בנסיבות תובענה זו, בהן עומדות תשובות המרואיין, המובאות כציטוט מדויק, במרכז הראיון, ומשכך, אין למראיינת כל תרומה ייחודית ליצירה.
השפעת השמוש על ערכה של היצירה ועל השוק הפוטנציאלי שלה: על חשיבותו של שיקול זה, עמד כב' השופט דנציגר בעיניין סייפקום (שם), סעיף 37 לפסק הדין, וכן כב' השופטת מ' אגמון-גונן, בת.א (י-ם) 8107/01 זום 77 בע"מ נ' הוצאת עתון "הארץ" בע"מ (מוסף מיוחד), פ"מ תשס"ב(3), 577, המפנה למאמרה של ד' לוינסון, "ההגנה של 'שימוש הוגן' בזכויות יוצרים", משפטים טז (תשמ"ו-תשמ"ז) 430, 443, ולפיו:
"מן האמור עולה השאלה המרכזית והמכרעת: האם השמוש שנעשה ביצירה המוגנת מהוה תחליף עבורה בשוק, במובן של ביקוש צרכני, ובכך פוגע בה ובערכה. כפי שנרמז לעיל, השיקולים שדנו בהם קודם לכן – מטרת השמוש ביצירה המוגנת, טיבה של היצירה המוגנת והקף השמוש שנעשה בה – סובבים סביב שיקול מרכזי זה. כאשר השמוש שנעשה מתחרה ביצירה המוגנת ופוגע בשוק הפוטנציאלי שלה, לא יהיה זה שימוש הוגן ואין נפקא מינא שהמטרה שלשמה נעשה השמוש היא מן המטרות שחוק זכויות יוצרים רוצה לעודדן...".
בעניינינו, הפירסום באתר של הנתבעת אינו פוגע בערכה של היצירה ולא בשוק הפוטנציאלי שלה, מאחר ואין מדובר בפירסום שהוא יצירה תחליפית ליצירה המקורית בשוק הצרכני, והביקוש ליצירה המקורית לא ירד בשל הפירסום באתר של הנתבעת.
דומני כי אין מקום לפסוק לתובעת פיצוי מכוח דיני עשיית עושר ולא במשפט שעה שהנתבעת לא פעלה בחוסר הגינות, לא גרפה מהפרסום רווחים, לא פגעה באופן כלשהוא בשימוש של התובעת ביצירה או ביכולתה להפיק ממנה רווחים, והדין הספציפי החל, חוק זכות יוצרים, אינו מקים זכות לפיצויים.
...
לעניין הפיצוי הסטטוטורי לפי סעיף 56 לחוק זכות יוצרים ונוכח שיקול הדעת הרחב שניתן לבית המשפט בשאלה האם לפצות את התובע בגין הפרת זכות יוצרים ובאיזה היקף, בהתאם להוראת המחוקק ופסיקת בית המשפט, אין מקום בנסיבות העניין לפסוק לנתבעת פיצוי, זאת נוכח אופי ההפרה, היקפה וחומרתה, שימוש בתמונה שיועדה ליחסי ציבור, נזק שלא הוכח, שלא נטען בזמן אמת, ואף לא נטען לגביו באופן מספק במסגרת התביעה, ובהתחשב בכך ששוכנעתי בתום לבה של התובעת.
לאור כל האמור לעיל, דין תביעת התובעת ודין טענותיה הנגדיות של הנתבעת בדבר זכות קיזוז בשל השימוש בצילום - להידחות.
התביעה נדחית.