מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפרת התחייבות שלטונית בדבר מנוחה שבועית

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בתביעה זו שלפנינו מבקש התובע כי נחייב את הנתבעים ביחד ולחוד לשלם לו פיצויים בגין נזקים ממוניים ובלתי ממוניים שנגרמו לו בשל העסקה פוגענית, הפרת הבטחות או התחייבות שלטונית, אי מתן הודעה מוקדמת, הפרת החובה ליתן לתובע מנוחה שבועית כנדרש, אי תשלום שעות נוספות ביום שבת ואי הפקדת דמי גמולים.
סוף דבר – חברת קלינור תשלם לתובע את הסכומים המפורטים להלן: פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד בסך של 15,000 ₪; פיצוי בגין עגמת נפש בסך של 10,000 ₪; פיצוי בגין אי הפרשה לקרן פנסיה בסך של 4,922 ₪; המדינה תשלם לתובע פיצוי בגין עגמת נפש בסך של 65,000 ₪; המדינה וקלינור יפצו את התובע ביחד ולחוד בגין הפרת הוראות חוק שעות עבודה ומנוחה בסך של 25,000 ₪.
...
המדינה טוענת מנגד כי גם אם האירועים שתוארו בתביעה זו אכן התרחשו, אין בהם כדי לבסס טענה של העסקה פוגענית, ובוודאי לא כזו המזכה בפיצוי כספי, כי אירועים הנטענים על ידי עובדים אחרים אף אם היו נכונים, אינם יכולים לבסס את תביעתו האישית של התובע, ועליו להוכיח כי הוא אשר זכה (כך במקור, ד.פ. סעיף 82 לסיכומים) ליחס העולה כדי העסקה פוגענית, וכי העובדה שנשאר לעבוד במעון במשך שנה שלמה מחזקת את המסקנה כי אין ממש בטענותיו.
משמע שהתובע נתן הודעה מוקדמת העולה על 12 הימים הנדרשים, ותביעתה זו של קלינור נדחית.
גם התביעה לתשלום החזר שכר עבודה ששולם בשוגג דינה להידחות.
סוף דבר – חברת קלינור תשלם לתובע את הסכומים המפורטים להלן: פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד בסך של 15,000 ₪; פיצוי בגין עגמת נפש בסך של 10,000 ₪; פיצוי בגין אי הפרשה לקרן פנסיה בסך של 4,922 ₪; המדינה תשלם לתובע פיצוי בגין עגמת נפש בסך של 65,000 ₪; המדינה וקלינור יפצו את התובע ביחד ולחוד בגין הפרת הוראות חוק שעות עבודה ומנוחה בסך של 25,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

החלטה זו גרמה לו להרויח שכר נמוך יותר בסופו של דבר, דבר אשר גם גרם לו ולמשפחתו קושי כלכלי, שכן הוא לקח על עצמו התחייבויות לאחר שהסתמך על המשכורת שאותה הוא קיבל בתפקיד הנוסף.
] עם זאת, בשלב מאוחר יותר התובע ציין דברים מעט שונים, והוא אמר כי "... בגלל שאני נמצא בתחנה הרבה בתור כבאי במשמרת של 24 שעות, אז יכולתי לעשות הרבה פעולות בעיקר משרדיות, אם זה בלילות או מנוחת צהריים של הלוחמים, בגלל שאני ממלא תפקיד של משרה מלאה אבל במשרה קטנה. לא נתנו לי משרה גדולה, אני יכול לעשות את זה בין הזמנים שלי כלוחם אש. אני ניצלתי כל דקה שהייתה לי..."[footnoteRef:43].
איננו תמימי דעים עם טענה זו. באופן עיקרוני, הפסיקה הכירה באפשרות לפצות עובד בגין העסקה לא חוקית במשך שנים, וקבעה כי העסקה בלתי חוקית של עובד בימי המנוחה השבועית, מבלי שניתנה לו מנוחת פיצוי או בעבודת לילה רצופה במקום עבודה בו מונהגות משמרות, היא היתנהגות חסרת תום לב מצד המעסיק.
הגענו לכלל מסקנה שלא הוכח כי מתכונת העסקתו של התובע היתה "בלתי חוקית", וכי התובע לא הוכיח כי תנאי ההעסקה שלו כלוחם אש הופרו, בנגוד להסכמי העבודה החלים על לוחמי האש או בנגוד להוראות חוק שעות עבודה ומנוחה.
צא ולמד לעניין זה מנספח א לסיכומי התובע – הסכם קבוצי כללי שנחתם בין המרכז לשלטון מקומי ואיגודי הערים לכבאות לבין הסתדרות העובדים הכללית החדשה, שם הובהר במפורש בסעיף 9(ה) להסכם, כי העסקת לוחם אש בשעות נוספות היא מותרת (בסייגים שהתובע ממילא לא הוכיח אותם), וזו אף תואמת לשיטת מנסחי ההסכם להוראותיו של חוק שעות עבודה ומנוחה.
...
עם זאת, מהנימוקים שפורטו דלעיל בהרחבה שוכנענו כי המקרה שלפנינו הוא אכן המקרה החריג לפסיקת פיצוי בגין נזק לא ממוני.
כל זאת, לאור התנהגות בחוסר תום לב של הנתבעת, אשר גרמה פגיעה בסופו של דבר לתובע.
] לסיכום לסיכום ולאור כל האמור לעיל, דין התביעה להתקבל באופן חלקי, ועל הנתבעת לפצות את התובע בסך של 35,000 ₪.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

נפתלי ומפגין נוסף – אלדד יניב (להלן: יניב) שהגיעו למקום נעצרו בחשד ששידלו אחרים להפרת הסדר הצבורי ובעקבות המעצר נאספו כמה מאות מפגינים מול תחנת המישטרה בפתח תקווה במחאה על כך. למחרת היום הובאו נפתלי ויניב בפני בית משפט השלום בפתח תקווה אשר הורה על שחרורם בכפוף להתחייבותם שלא לקרוא להגיע להפגנה בלתי חוקית (מ"י 41585-08-17).
כמו כן אין לטענת העותרים הצדקה להגביל את מספר המפגינים בכיכר והם מדגישים בהקשר זה כי בנגוד לטענות המישטרה, ההפגנות המתקיימות אחת לשבוע למשך שעתיים בלבד לאחר צאת השבת, אינן יוצרות פגיעה של ממש בשגרת חייהם של תושבי השכונה.
לטענתו ההפגנות מלוות ברעש גדול המפריע את מנוחת תושבי השכונה ולאחריהן נותר במקום ליכלוך רב. כמו כן נטען כי במהלך ההפגנות חוסמת המישטרה את הציר המרכזי המוביל לשכונה וכתוצאה מכך יש קושי רב לצאת מהשכונה ולהכנס אליה.
כפי שצוין, מעת שניכנס לתקפו הנוסח העברי זהו הנוסח המחייב, אך לפי סעיף קטן (ז) לפקודת סדרי השילטון והמשפט המצוטט לעיל ולפי ההלכה שנפסקה בסוגיה זו בעיניין חוזה, נותר גם הנוסח העברי מחובר בטבורו לנוסח האנגלי המקורי ככל שהדבר נוגע ללשון ההוראה, אם ניתן למצוא לכך עגון מינימלי בלשון הנוסח העברי וככל שנוסח זה אינו סותר בעליל את לשון הנוסח האנגלי.
...
המדינה טענה כך – ובמישור העקרוני אני מקבל טענה זו. יחד עם זאת, מוצא אני מקום לחדד כי חלוף הזמן איננו נתון בעל תוקף עצמאי ומשקל סגולי משל עצמו.
במישור התוצאה האופרטיבית, אני סבור, כאמור, כי יש לאפשר למפגינים להמשיך להפגין בכיכר גורן בעיר פתח תקווה ללא מגבלה על מיקום ההפגנה או על מספר המפגינים.
מסקנה זו הייתה תקפה בין אם התנאים המגבילים היו נקבעים ברישיון ובין אם לאו.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

על פי הנטען בעתירה, בעלי עסקים אלו אינם פותחים את עסקיהם ביום המנוחה ובמועדי ישראל והם נפגעים מהמדיניות הפסולה של הערייה בדבר אי אכיפה של חוק העזר העירוני.
העותרים טענו כי מדיניות הערייה פוגעת בעקרון שילטון החוק ובזכויות יסוד של העותרים ובכללם הזכות למנוחה שבועית, הזכות לשויון, זכות הקניין, חופש העיסוק ותחרות הוגנת.
במצב דברים זה, ככל העותרים עומדים על העתירה, מתחייב תקונה של העתירה.
בהחלטה מיום 23.2.2017 קבעתי כי על העותרים למסור הודעה לכל בית עסק אשר לשיטתם מפר את חוק העזר העירוני ויש להגביר את האכיפה כלפיו במובן של צוי סגירה מנהליים ו/או שלילת רישיון עסק (תחת צרופו הפורמאלי כבר בשלב זה של הדיון).
...
עוד טוענים העותרים כי הפסיקה אליה מפנים המשיבים ועליה הם נסמכים בטענה כי אין לאפשר לעותרת ציבורית זכות עמידה מקום בו העותרים הרלוונטיים הביעו אי רצון להיות צד לעתירה – אינה רלוונטית לענייננו.
כל שנאמר בתצהירי העותרים 3 ו-6 הוא כדלקמן: "למרות שאני תומך בעתירה מינהלית הנדונה בבית המשפט המחוזי בבאר שבע... נבצר מבעדי להמשיך ליטול חלק בניהול ההליך המשפטי מכל הטעמים המפורטים בבקשה מס' 82 שהוגשה לתיק". בהעדר פירוט מינימלי להאשמות הקשות שהועלו בבקשה, לא ניתן ליתן להסבר זה משקל ממשי.
בסיכום הדברים, אני מורה על מחיקת העתירה.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

(4) ס' 67(ב1) לחוק המע"מ קובע כי "המועד האחרון להגשת דו"ח תקופתי יידחה אם בחמשת הימים שקדמו למועד האמור היו לפחות שלושה ימי מנוחה, והוא יהיה ביום החול הרביעי שמתום ימי המנוחה הבאים ברצף; לענין זה, "ימי מנוחה" - ימי המנוחה הקבועים במדינת ישראל כמשמעותם בסעיף 18א(א) לפקודת סדרי השילטון והמשפט, התש"ח-1948, וכן חול המועד".
למען הזהירות, הגישה המשיבה הודעת חדילה שכללה שתי הוראות: האחת, התחייבות כי מעתה ואילך, ככל שלא יותנה הדבר במפורש במסגרת החלטת מנהל הרשות, יחוייב עוסק שיאחר בהגשת הדו"ח ותשלומו לאחר המועד הנדחה, בקנס פיגורים רק מן המועד הנדחה; השנייה, התחייבות לעדכן קנסות פיגורים שהוטלו לפני יום 6.8.2018 וטרם נגבו, כך שהרשות לא תיגבה בעתיד את סכומי היתר הכלולים בקנסות אלו.
נטען כי הכספים שמשולמים אינם שייכים לעוסק אלא שולמו בנוסף על ידי הלקוחות לצורך העברה לאוצר המדינה, וכי מועד הדיווח מאפשר לו ליהנות בזמן הזה מכספים שאינם שייכים לו. נטען כי הבקשה עוסקת בעוסקים שהפרו את החוק ומבקשים לנצל את הארכה ניצול ציני, כאשר אי תשלום מס מהוה עבירה פלילית הפוגע בשויון בין העוסקים, והדחייה מבקשת לסייע לעוסקים השומרים על החוק.
עקרי הסכם הפשרה הקבוצה – מי שחייב בחיוב יתר בתקופה של 24 החודשים שקדמו למועד הגשת התובענה (7.5.2018) ועד בכלל, וזאת ביחס לדחיית חגים, דחיית סופי שבוע ודחיות מנהל, ובכללן הדחיות שהתקיימו עד לחודש אפריל 2017 ביחס לעוסקים החייבים בדווח מפורט וכן דחיות מנהל לעוסק שבחר להגיש דו"ח תקופתי באופן מקוון ו/או מפורט אך לא היה חייב לעשות כן. התחייבות המשיבה במסגרת הפשרה – המשיבה התחייבה לחדול מהגבייה וכן לבצע השבה, כמפורט להלן.
...
טענות הצדדים בבקשה לאישור ההסכם הצדדים טענו כי הם שקלו את טענותיהם ואת הסיכון הכרוך בתביעה, והגיעו למסקנה כי הסכם הפשרה הוא ראוי, הוגן וסביר, וכן כי הוא מבטא את הסיכונים והסיכויים שבהמשך ניהול התובענה – מבלי שאף צד מודה בטענות.
סוף דבר ניתן תוקף של פסק דין להסכם הפשרה כמפורט לעיל והוא יהווה מעשה בית דין כלפי חברי הקבוצה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו