לעניין זה נקבע בסעיף 8 להסכם כי "כל שותף יכול לפרוש מהשותפות ולהשכיר / להחכיר / להמחות או למכור את חלקו או כל חלק ממנו לאחר שייתן הודעה מוקדמת ובכתב ליתר השותפים ...." (לעניין זה ראו גם סעיפים 20 ו-24(ב) להסכם), וכן כי מותו, פרישתו או פשיטת רגלו של אחד השותפים לא יגרמו לפירוק השותפות (סעיף 9 להסכם, לעניין זה ראו גם סעיפים 22-23 להסכם העוסקים בפרוק השותפות).
לא מן המותר לציין דברים שנכתבו בשולי פסק הדין, ודומה כי נעלמו מעיני הצדדים:
"דומה שמזורם של הצדדים אינו מצוי בתביעות הדדיות זה כנגד זה אלא בשיתוף פעולה יחדיו להשאת הרווחים מהפרויקט או לפירוק השותפות שבינם. פירוק שכזה משמעו גם פירוק החברה ...." (סעיף 32 לפסק הדין)
תו"ב 53695-11-10 הוועדה המקומית לתיכנון ולבניה גבעות אלונים נגד גני שפרעם בע"מ ואח' ותו"ב 18578-12-11 הוועדה המקומית לתיכנון ולבניה גבעות אלונים נגד גני שפרעם בע"מ ואח' (שלום עכו)
הועדה המקומית לתיכנון ולבנייה - גבעות אלונים הגישה נגד התובעים והנתבעים כתבי אישום בגין ביצוע עבודות בנייה ושימוש במקרקעין ללא היתר.
משכך, טוענים התובעים:
"יובהר כי התובעים מתנגדים בתוקף ואינם מסכימים לאפשר את השמוש בדרך וככל שהייתה הסכמה לכך בעבר הרי שהיא בוטלה ובכל מקרה ניתנת שוב באשר לכך הודעת ביטול ברורה ומפורשת וכל הסכמה בעיניין, המוכחשת, בטלה ומבוטלת. התובעים עומדים כך לנוכח הפרתו הבוטה ומראשית הדרך של הסכם השותפות על-ידי הנתבעים. יודגש כי לנתבעים אין כל זכויות במקרקעין בדרך. הם לא רכשו אותה מעולם ועל כן, אין להם כל זכות לעשות שימוש בדרך זו." (סעיף 38 לכתב התביעה)
אין באפשרותי לקבל טענות אלה.
יתרת השטח המסומן בספרה 2 בתרשים 3א' (1,987 מ"ר) מצוי מחוץ לקו הכחול של התכנית ולפיכך אינו נכלל ב"מיגרש" כהגדרתו בנספח להסכם ולא ניתנה לחברה רשות לעשות בו שימוש במסגרת הנספח להסכם.
...
יתר על כן, בנסיבות אלה מתן סעד הצהרתי לפיו הסכם השותפות בטל לא יועיל לתובעים, שכן לא יהא בו כדי לשלול מן החברה את הזכות שהוקנתה לה.
עוד ציין כב' בית המשפט:
"לדעתי, מצב הדברים הנכון הוא, ואת זאת השתדלתי להסביר לתובעים בשלב מוקדם של הדיון, שבנסיבות העניין אין מנוס מהגשת בקשה לפרק את החברה, שכן רק באופן כזה ניתן יהיה להביא לידי סיום – בדרך זו או אחרת – את ההתחייבות החוזית שקיבל על עצמו המנוח חביב בקשר למקרקעין, תחילה כלפי השותפות ולאחר מכן כלפי החברה (כאשר השותפות העבירה לחברה את זכויותיה וחובותיה).
בית המשפט הוסיף וקיבל את טענת הנתבעים כי יש לדחות את התביעה מפני שמאז שנת 2003, עת ניתן פסק הדין בת.א. 9823/98, לא הודיע המנוח חביב ז"ל על ביטול הסכם השותפות, וכי "המסקנה המתחייבת מכך היא שהוא השלים עם מצב העניינים ואינו יכול לתבוע עתה בשל הפרת הסכם השותפות" (סעיף 32 לפסק הדין).
יחד עם זאת, אני מקבלת את טענת הנתבעים כי המנוח חביב ז"ל התיר לחברה לעשות שימוש בדרך הצפונית.
כך עולה מהוראות סעיף 11 לנספח להסכם, הקובע כי:
"צד ג' [המנוח חביב ז"ל – ס.מ.] מצהיר ומתחייב, להעמיד לרשותם של צדדים א' ו-ב' [ח'ורי והמנוח אדוארד ז"ל – ס.מ.] את המגרש מיד לכשיידרש לעשות כן, לשם הקמתו ובנייתו של הפרויקט גני שפרעם וכן להעמיד לרשותם של הצדדים א' ו-ב' את השטחים האחרים שבבעלותו של צד ג' לשם שימוש בחלק מהם לסלילת הדרך המובילה למגרש, כפי שנתבקש על-ידי צדדים א' וב'".
יובהר כי איני מקבלת את טענת מר ג'ודי בחוס כי דרך הגישה עליה מדבר סעיף 11 לנספח להסכם היא דרך הגישה הדרומית (ע' 17, ש' 35 – ע' 18, ש' 6).
ט – סופו של דבר
אשר על כן, התביעה נדחית ברובה.