בתביעה שכנגד, אשר הוגשה גם כנגד גילית, טוענים הנתבעים כי התובעת וגילית חברו יחדיו על מנת לגזול מזכויותיהם שנמכרו להם כדין במסגרת הסכם המכר, והכוונה לאותם 115 מ"ר המכונים "תמריצי בנייה"; לשיטת הנתבעים, אל היה לתובעת להיתקשר עם גילית בהסכם המכר, אלא בנוגע ל-92 מ"ר בלבד; משכך טוענים הנתבעים כי התובעת הפרה את הסכם המכר בין הצדדים ומכרה זכויות לא לה. כן טענו הנתבעים כי התובעת הפרה את הסכם המכר בעצם רישום הערת האזהרה לטובת גילית, כאשר רישום זה גרם לעיכובים משמעותיים בהעברת הנכס על שם הנתבעים.
כפי שכבר ציינתי בסעיף 1 לעיל, "הנכס" הנמכר לנתבעים תואר ב"והואיל" ה-13 בהסכם כדלקמן: "מלוא הזכויות בנכס למעט זכויות הבניה הבלתי מנוצלות אשר יוותרו בבעלות המוכרת אשר ינוצלו אך ורק על ידי העתקתם למקרקעין אחרים". "זכויות הבניה הבלתי מנוצלות" הוגדרו: "כל זכויות הבניה הקיימות כיום, שהן מעבר לזכויות הבניה בהתאם לבנייה שמוזכרת בהיתר הבניה ונספחיו".
בסעיף 3.2 להסכם התחייבה התובעת "שלא לשעבד ולא למשכן ולא להעניק כל זכות אחרת שהיא בנכס לצד שלישי ולא לבצע כל עסקה ו/או פעולה בנכס החל ממועד חתימת ההסכם"; סעיף 4.1 להסכם קובע כי "הקונה מצהיר ומאשר בזה כי קודם לחתימת הסכם זה בדק, בעצמו ועל ידי יועצים מטעמו, לרבות יועצים משפטיים ויועצים אחרים, את הנכס והבניין, את מצב רישום הזכויות בנכס, את היתרי הבנייה, את מצבו התיכנוני של הנכס ... כי הבין את הצהרות המוכר ונספחי הסכם זה ..."; סעיף 9 להסכם מציין כי "מסירת החזקה תהיה גם כנגד המצאת כל המסמכים והאישורים הבאים לידי הקונה ...".
סעיף 12 להסכם קובע, בין היתר, כי הוראות סעיפים 3, 4, 5, 8 ו-9 להסכם הנידון הינן התחייבויות יסודיות אשר הפרתן תהווה הפרה יסודית של ההסכם.
...
ואם שוב צריך דבר מה נוסף – יש לזכור ולהזכיר כי הערת האזהרה נמחקה בחודש נובמבר 2015, אך התובעת שכנגד השלימה את הרישום על שמה רק ביום 2.10.2017, ראו חקירת לוטם בעמ' 464 שו' 16-24, במענה לשאלה מדוע חלפו שנתיים מיום מחיקת הערת האזהרה ועד השלמת הרישום על שם התובעת שכנגד: "קודם כל, היה העניין של הסכם שיתוף, היו דברים, אני לא הייתי מעורב בתהליך הזה, אני לא רוצה לענות לך על דברים שאני לא יודע". תשובה זו מתיישבת עם המסקנה כי גם עסקת רוז בייקרי לא יצאה אל הפועל בשל עניינים פנימיים של משפחת הנתבעת 1, ולא בגלל רישומה של הערת האזהרה.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, ניתנים בזאת הסעדים ההצהרתיים המבוקשים בתביעה העיקרית; התביעה שכנגד נדחית.
בנוסף, ישלמו הנתבעים, ביחד ולחוד, שכר טרחת עורך דין בתביעה העיקרית בסך של 150,000 ₪ ובתביעה שכנגד סך של 150,000 ₪, כשסכום זה מתחלק באופן שווה בין התובעת ובין גילית (75,000 ₪ לכל נתבעת).