ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בתל אביב-יפו (כב' השופט י' דלוגין) מיום 3.7.2022 ב-ת"א 37089-11-18, לפיו התקבלה חלקית תביעת המשיבים בגין הפרת הסכם מכר דירה, והמערערת חויבה לשלם למשיבים 66,380 ₪ בצרוף הפרישי הצמדה וריבית כחוק מיום חתימת החוזה, 30,000 ₪ בגין נזק לא ממוני שניגרם מהפרת ההסכם וכן הוצאות משפט ושכר טירחת עו"ד בסך 15,000 ₪.
אולם, יפים דברים אלה מקל וחומר כשבאים לבחון את היתנהלות המוכרת – המערערת, שעל פי הצהרת מנהלה בדיון שלפניי, מודעת היטב לסיכונים שבהתקשרות בשלב מוקדם זה כפי שהיטיב להגדיר זאת "תמ"א 38 זה לא תכנית כבקשתך. האנשים מבינים את זה."
מכאן, שהמערערת בחרה מטעמיה שלה, להיתקשר בהסכם למכירת דירה של 4 חדרים וחניה בטרם ניתן היתר בניה.
אני תקווה שהדברים נטענו מתוך טעות ולא בכוונה להטעות, מכיוון שבפרטי הדירה במסמך צוין כי "מובהר שהחניה היא מתקן חניה מתחת לקרקע ככל שנרכשים כאלו יחד עם הדירה, יקראו להלן: 'הדירה')".
עוד צוין במסמך שנוסח על ידי המערערת, כי בקשה זו אינה מהוה עסקה במקרקעין, והעסקה מותנית וכפופה בחתימת הצדדים על הסכם הרכישה בנוסח הנהוג אצל החברה.
אשר לפסק הדין ב-ת"א (פ"ת) 37089-12-18, משה נ' גינדי ישראל 2010 בע"מ, שלהשקפת המערערת תומך בגישתה, לא מצאתי שהאמור שם רלוואנטי לענייננו מאחר שהוסכם בין הצדדים שאם יחולו שינויים בדירה בשל היתר הבניה, הסעד היחיד הנו ביטול ההסכם ואם יבחרו הרוכשים שלא לבטלו, יהא עליהם לחתום על נספח להסכם.
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, החלטתי כי דין הערעור להידחות.
לגופו של ענין, מקובלת עלי טענת המערערת לפיה, ברכישת דירה "על הנייר" על המתקשרים להיות מודעים לשינויים אפשריים ב"מוצר המוגמר".
אשר להוצאות, אין זו דרכה של ערכאת ערעור להתערב בכגון דא.
לסיכום, הערעור נדחה.
המערערת תשלם הוצאות משפט בסך 15,000 ₪.