על פי ניסוח זה, לשון הסכם השכירות אומנם מתייחסת להפעלת האתר כבית אבות, אך לא רק ככזה, והשמוש על פי הוראת סעיף 4 להסכם כולל גם "מלונאות/אירוח", שהם חלק מהגדרת המונח "בית אבות". אם כן, בצדק טען המושב, שההסכם מתייחס להפעלת האתר כבית מלון, עובדה שעולה גם מהיתנהגות הצדדים לאחר חתימת ההסכם, שבאה לידי ביטוי בנספחים לו.
כאמור, להסכם התווספו שלושה נספחים שעניינם "תוספות ושינויים להסכם שכירות בלתי מוגנת מיום 15.5.02" (נ/1, נספח ב').
זאת, במסגרת ההסכם היסודי שאיפשר את שתי האפשרויות וקרא לשתיהן "בית אבות". על כן, טענת דור לדור, כאילו הצדדים "התקשרו בהתקשרות ארוכת טווח, המשנה את המצב הקיים (שבו היה במקום בית הארחה), על מנת להפעיל במקום פרויקט של דייר מוגן (בית אבות)" (סעיף 3 לסיכומיה) אין לה על מה לעמוד.
כפי שראינו, האפשרות להפעיל את בית המלון נילקחה בחשבון וצוינה מפורשות בהסכם וגם בנספחים לו.
האם המושב התחייב לשנות את התב"ע והפר חובתו זו?
בעוד שלטענת דור לדור, המושב התחייב בסעיף 2.3 להסכם לשנות את התכנית החלה על הקרקע, כך שיתאפשר שימוש בקרקע לצרכי דיור מוגן, המושב סבר שלא נטל על עצמו כל התחייבות באשר למתכונת שינוי התב"ע. נבדוק אפוא מה אומר ההסכם.
אשר לצד השני של המשוואה, דור לדור בעצמה ציינה שמדובר ב"פרויקט רווחי אפשרי (דיור מוגן)" (סעיף 61 לסיכומיה. ההדגשה שלי- מ' ר'). "אפשרי" ולא "וודאי". לא ברור מדוע היא מביעה פליאה על כך שקבוצת ימ"א בחרה שלא להמשיך עם פרויקט הדיור המוגן שיש בו אפשרות רווח, הדורשת השקעות נרחבות בתחום שבו אין למר סממה נסיון, ושמר סממה העדיף לחתום מאוחר יותר על הסכם שכירות להפעלת מלון, תחום שהיה לו בו ניסיון.
...
אני קובע, שאכן נפתח תיק הוצאה לפועל, והבנק החל בהליכי מימוש השיעבוד על מקרקעי המושב, לגביית חובה של דור לדור.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את התביעה העיקרית.
אני מקבל את התביעה שכנגד, ועל הנתבעים שכנגד, דור לדור נהריה (94) בע"מ ומאיר חזן ת.ז. 59699579, לשלם לתובע שכנגד, שבי ציון מושב שיתופי אגודה חקלאית שיתופית בע"מ, סך של 2,946,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה שכנגד (23.10.14) ועד מועד התשלום בפועל, וכן אגרות התביעה שכנגד, ועוד הוצאות משפט שישומו לפי תקנה 513 לפי בקשה שתוגש עד יום 10.8.16, ועוד שכ"ט עו"ד לפי תקנה 513 בסך 117,000 ₪.