מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפרת הסדר הציבורי, זיוף ונהיגה ללא רישיון

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

להרשעתו של הנאשם בעבירת השוד מתווספות הרשעתו בעבירות של שבוש מהלכי משפט ושינוי זהות של רכב או חלק של רכב, אשר פגעו בערכים של השמירה על הסדר הצבורי ועיקרון שילטון החוק, והמלמדים על תעוזתו של הנאשם ועל זילזול והיעדר מורא פני החוק.
בנסיבות העניין שלפני לאחר שבחנתי את טיעוני הצדדים, ובהיתחשב בחומרת העבירות שביצע הנאשם – לרבות זיוף סימני הזיהוי של רכב המשפחה והכשלתו של ההליך השפוטי - נסיבות ביצוען המפורטות לעיל, התיכנון שקדם למעשים, וכן הערכים החברתיים שנפגעו ממעשיו ומידת הפגיעה בהם, כמתואר לעיל – וכן בשים לב למדיניות הענישה הנוהגת, אני קובעת כי מיתחם העונש ההולם בגין כל העבירות גם יחד, נע בין 22 - 36 חודשי מאסר בפועל, לצד עונשים נלווים.
הנאשם הורשע בעבר בגין מספר עבירות רכוש הקשורות בעיקר ברכבם, לרבות גניבת רכב, נהיגת רכב ללא רישיון, קבלת נכסים שהושגו בפשע, שבל"ר ונטישה במקום אחר, וכן פגיעה בסדר הצבורי לרבות בריחה ממעצר, שבוש מהלכי משפט והפרת הוראה חוקית, ואף ישב במאסר בגינן.
...
בע"פ 2228/20 אטרש נ' מדינת ישראל (24/6/20), מפי כב' הש' סולברג, נדחה ערעורו של נאשם אשר הורשע על יסוד הודייתו בעבירה של שוד בצוותא לפי סעיף 402(א)+ 29 לחוק העונשין.
בנסיבות העניין שלפני לאחר שבחנתי את טיעוני הצדדים, ובהתחשב בחומרת העבירות שביצע הנאשם – לרבות זיוף סימני הזיהוי של רכב המשפחה והכשלתו של ההליך השיפוטי - נסיבות ביצוען המפורטות לעיל, התכנון שקדם למעשים, וכן הערכים החברתיים שנפגעו ממעשיו ומידת הפגיעה בהם, כמתואר לעיל – וכן בשים לב למדיניות הענישה הנוהגת, אני קובעת כי מתחם העונש ההולם בגין כל העבירות גם יחד, נע בין 22 - 36 חודשי מאסר בפועל, לצד עונשים נלווים.
סוף דבר נוכח כל המקובץ לעיל אני רואה להטיל על הנאשם עונשים כדלהלן: א. 24 חודשי מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו בתיק זה החל מיום 10/5/22 ועד היום.

בהליך בקשת שחרור/הארכת תנאים (בשה"ת) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

הנאשם הורשע היום, לאחר שהודה במסגרת דיון שהתקיים בתיק העקרי, בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום: נהיגה בזמן פסילה, נהיגה ללא רישיון בהיותו בלתי מורשה כלל, שימוש במסמך (רישיון נהיגה) מזוייף ונהיגה ללא ביטוח.
אין המדובר במצב בו הצדדים הציגו הסדר עונשי אשר יש בו כדי ללמדני אודות עמדת המאשימה ביחס למסוכנותו של המבקש ולאפשרות כי לא ירצה מאסר כלל או ירצה מאסר בדרך של עבודות שירות.
פרק זמן מסוים ייחשב כ"ניכר" בשים לב, בין השאר, למאזן שבין הפגיעה הנגרמת לנאשם הספציפי, בשל חלוף הזמן, אל מול האנטרס הצבורי כי ימשיך לשהות במעצר באותם תנאים.
יש בסוג העבירות (עבירות מסוג הפרת הוראה חוקית, נהיגה כבלתי מורשה כלל וכן נהיגה בזמן פסילה) , אלמנט של אי ציות לחוק ולהחלטות ביהמ"ש. המבקש הגדיל ונהג בפעם השניה כאשר מאסר על תנאי תלוי ועומד כנגדו.
...
לאחר שבחנתי את כלל הנסיבות , הגעתי למסקנה כי אין הצדקה , בחלוף שלושה חודשים וחצי מאז ניתנה החלטתי, לשנות בתנאי מעצרו של המבקש באופן ניכר, עד כדי ביטולו.
סיכומו של דבר, בשכלול הנסיבות שפורטו, אני סבורה כי ניתן בעת הזאת להקל במעט על תנאי המעצר כך שיציאתו לעבודה, בהתאם למשמרות השבועיות ולשעות בהן הותרה יציאתו בהחלטתי מיום 25.8.22, לא תצריך עוד ליווי המפקחת.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

מכאן – גזר דין זה. ראיות לעונש התביעה הגישה, לענין העונש, ראיות כדלקמן: · גיליון רישום פלילי של הנאשם (ת/8א') – לחובת הנאשם הרשעות בעבירות שונות, כגון: הפרת הוראה בדבר סגירת שטח בצו הוראות בטחון, זיוף מיסמך ושימוש בו, היתחזות כאדם אחר, הפרת הכרזת שטח סגור – איסור יציאה, גניבה בידי עובד, סחיטה באיומים, קשירת קשר לעשות פשע, נהיגה ברכב מנועי ללא רישיון; · גיליון רישום תעבורתי של הנאשם (ת/8ב') – לחובת הנאשם הרשעה אחת במספר עבירות של נהיגה ללא רישיון נהיגה, נהיגה כאשר רישיון הרכב פקע ונהיגה ללא ביטוח.
טענות הצדדים התביעה הגישה טיעוניה לענין העונש בכתב (ת/9) והשלימה אותן על פה. התביעה טענה לפגיעה בכבוד האדם; מעמד האישה; הסדר הצבורי ובריבונות המדינה כמדינה דמוקרטית המקדמת שויון בין המינים.
...
ביום 11.05.17, נעתר בית הדין השרעי לבקשה, ואישרר את הנישואין.
בית המשפט נעתר לבקשת התביעה לערוך ניסיון נוסף לאתר הנאשם, ומועד שימוע גזר הדין נדחה פעם נוספת.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בירושלים ת"פ 17472-11-21 מדינת ישראל נ' ברזאני(עציר) ת"פ 47194-10-22 לפני כבוד השופט דוד שאול גבאי ריכטר בעיניין: המאשימה מדינת ישראל ע"י ב"כ עוה"ד שירה מלול דבש מתביעות ירושלים הנאשם ניב טל ברזאני (עציר) ע"י ב"כ עוה"ד זכריה שנקולבסקי מטעם הסניגוריה הציבורית גזר דין
נסיבות שאינן קשורות בבצוע העבירה ניתן לתת משקל לנסיבות הבאות שאינן קשורות בבצוע העבירה, במסגרת גזירת העונש בתוך המיתחם: מחד ולקולא, הנאשם הודה בשני כתבי אישום ללא תיקונים וללא הסדר עונשי.
בסה"כ ירצה הנאשם 14 חודשי מאסר בפועל בנכוי ימי המעצר בתיקים שבכותרת ע"פ חישוב שב"ס שיכריע; 8 חודשי מאסר על-תנאי, שלא יעבור הנאשם בתוך 3 שנים משחרורו כל עבירת רכוש מסוג פשע; 4 חודשי מאסר על-תנאי, שלא יעבור הנאשם בתוך 3 שנים משחרורו כל עבירת רכוש מסוג עוון, וכן כל עבירה שיש בה מירמה או זיוף, וכן עבירה של הפרת הוראה חוקית, וכן עבירה של נהיגה ללא רישיון או ללא ביטוח; 12 חודשי פסילה בפועל מלקבל או מלהחזיק ברישיון נהיגה שיימנו החל מיום שיחרורו ממאסר, ללא צורך בהפקדה; 6 חודשי פסילה מלקבל או מלהחזיק ברישיון נהיגה, וזאת על-תנאי למשך 3 שנים מיום שיחרורו, שלא יבצע עבירות רכוש או מירמה; התחייבות בסך 6,000 ₪ שלא לעבור כל עבירת רכוש או מירמה או הפרת הוראה חוקית במשך שנתיים משחרורו של הנאשם.
...
גזירת הדין לפיכך, אני מחליט לגזור על הנאשם את העונשים הבאים: 18 חודשי מאסר בפועל בניכוי מלא של ימי מעצרו בתיקים שבכותרת או בתיקים קשורים ע"פ חישוב שב"ס שיכריע; מפעיל בחופף את חודש המאסר המותנה שהוטל בתיק התנאי כמפורט לעיל.

בהליך תיק תת"ע אדום (תתע"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לעניין זה יפים דבריה של כב' פרוקצ'יה ברע"פ 410/04 מזרחי נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו 7.03.04) במקרה שנסיבותיו דומות לענייננו: " העבירות אותן עבר המבקש בהליך זה הן חמורות, כל אחת כשלעצמה, ובודאי בהצטברותן. המבקש נהג ברכב בעת שנפסל לנהיגה, וממילא נהג בלא רישיון ובלא ביטוח. חומרתן של עבירות אלה אינה צריכה הדגשה, בין היתר, לאור העובדה כי בוצעו תוך היתעלמות וביזוי פסק דין קודם של בית משפט אשר הטיל על המבקש עונש של פסילת רישיון. הדבר מלמד כי אין על המבקש מורא החוק. ואם לא די בכך, המבקש הגדיל לעשות כאשר זייף רישיון והציגו לשוטרים ובכך ביקש להונות את רשויות אכיפת החוק על ידי הצגת מצג כוזב בפניהם. למותר לומר כי בכך העלה פי כמה את רף החומרה שבמעשיו" על חומרתה של עבירת נהיגה בפסילה נכתב רבות, וכדברי כב' השופט א. לוי ברע"פ 6115/06 מדינת ישראל נ' אבו-לבן מיום 8.5.07: "נדמה כי אין צורך להרחיב אודות החומרה הכרוכה בנהיגה בזמן פסילה. בבצוע מעשה כזה מסכן הנהג, שכבר הוכיח בעבר כי חוקי התעבורה אינם נר לרגליו, את שלום הציבור – נהגים והולכי רגל כאחד; הוא מבטא זילזול בצוים של בית-המשפט; הוא מוכיח, כי לא ניתן להרחיק אותו נהג מהכביש כל עוד הדבר תלוי ברצונו הטוב". ברע"פ 2221/11 שאול הראל נ' מדינת ישראל (24.3.2011) נקבע : "נהיגה בזמן פסילה אינה סטירת לחי לחוק בלבד – אלא סיכון לכולי עלמא, לנהגים ולהולכי הרגל מסביב, שהרי אם מצא בית המשפט כי פלוני אסור שיחזיק הגה בידו וינהג ברכב, מעיד הדבר על מסוכנותו על הכביש...". בתי המשפט עמדו על חומרתה של עבירת הנהיגה בזמן פסילה שהעונש בגינה כולל, לעתים רבות, מאסר בפועל זאת בשל שיקולים שונים הנלקחים בחשבון.
בפל"א 12765-12-17 מדינת ישראל נ' עמאש (פורסם בנבו 6.5.18), הורשע הנאשם בהתאם להודאתו במסגרת הסדר טיעון, בעבירות של נהיגה בזמן פסילה, נהיגה בקלות ראש, אי ציות להוראות שוטר ונהיגה ללא ביטוח.
במסגרת הליכי המעצר שהה הנאשם במעצר בית מלא לתקופה של 3 חודשים החל מיום 16.3.2022 ולא נרשמו לחובתו הפרות.
...
עקב סמיכות הזמנים בביצוע העבירות, העובדה כי מדובר באותן עבירות, העובדה כי הן בוצעו על ידי מבצע אחד והעובדה כי מדובר בשרשרת אירועים אשר החלה מפסילת הקצין ועד לאירוע הנהיגה בזמן פסילה ומתן שם ומען כוזבים, החלטתי לקבוע מתחם ענישה לכלל האירועים, ולא לכל אירוע בנפרד.
לעניין זה יפים דבריה של כב' פרוקצ'יה ברע"פ 410/04 מזרחי נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו 7.03.04) במקרה שנסיבותיו דומות לענייננו: " העבירות אותן עבר המבקש בהליך זה הן חמורות, כל אחת כשלעצמה, ובוודאי בהצטברותן. המבקש נהג ברכב בעת שנפסל לנהיגה, וממילא נהג בלא רישיון ובלא ביטוח. חומרתן של עבירות אלה אינה צריכה הדגשה, בין היתר, לאור העובדה כי בוצעו תוך התעלמות וביזוי פסק דין קודם של בית משפט אשר הטיל על המבקש עונש של פסילת רישיון. הדבר מלמד כי אין על המבקש מורא החוק. ואם לא די בכך, המבקש הגדיל לעשות כאשר זייף רישיון והציגו לשוטרים ובכך ביקש להונות את רשויות אכיפת החוק על ידי הצגת מצג כוזב בפניהם. למותר לומר כי בכך העלה פי כמה את רף החומרה שבמעשיו" על חומרתה של עבירת נהיגה בפסילה נכתב רבות, וכדברי כב' השופט א. לוי ברע"פ 6115/06 מדינת ישראל נ' אבו-לבן מיום 8.5.07: "נדמה כי אין צורך להרחיב אודות החומרה הכרוכה בנהיגה בזמן פסילה. בביצוע מעשה כזה מסכן הנהג, שכבר הוכיח בעבר כי חוקי התעבורה אינם נר לרגליו, את שלום הציבור – נהגים והולכי רגל כאחד; הוא מבטא זלזול בצווים של בית-המשפט; הוא מוכיח, כי לא ניתן להרחיק אותו נהג מהכביש כל עוד הדבר תלוי ברצונו הטוב". ברע"פ 2221/11 שאול הראל נ' מדינת ישראל (24.3.2011) נקבע : "נהיגה בזמן פסילה אינה סטירת לחי לחוק בלבד – אלא סיכון לכולי עלמא, לנהגים ולהולכי הרגל מסביב, שהרי אם מצא בית המשפט כי פלוני אסור שיחזיק הגה בידו וינהג ברכב, מעיד הדבר על מסוכנותו על הכביש...". בתי המשפט עמדו על חומרתה של עבירת הנהיגה בזמן פסילה שהעונש בגינה כולל, לעתים רבות, מאסר בפועל זאת בשל שיקולים שונים הנלקחים בחשבון.
בקשת רשות ערעור שהוגשה לבית המשפט העליון נדחתה, תוך שבית המשפט קובע שהעונש שהוטל על הנאשם אינו חורג ממדיניות הענישה הנוהגת ואף מקל עם הנאשם וזאת בשים לב לחומרת העבירות המיוחסות לו. מהמקובץ עולה, כי מתחם הענישה בעבירות בהן הורשע הנאשם נע בין מספר חודשי מאסר שיוכל וירוצו בעבודות שירות ועד 24 חודשי מאסר, ופסילה הנעה בין מספר חודשים ל-10 שנים תלוי בהרשעות קודמות ובנסיבותיו האישיות של הנאשם.
לפיכך אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: אני מצווה על מאסרו של הנאשם בפועל למשך 6 חודשים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו