לאחר מכן, נדון ביתר עילות התביעה של כל אחד מהתובעים באופן נפרד;
דיון והכרעה:
האם הנתבעת הפרה את חוק שויון הזדמנויות בעבודה ביחס לתובעים:
טוענים התובעים, כי כל המאבטחים של הנתבעת, בכל המתקנים של רשות השידור (חיפה/ת"א/ירושלים וכד')חסו תחת אותו פרויקט, עברו הכשרות יחד וביצעו אופי ומהות עבודה זהה לחלוטין.
נפסק, כי הדרך הנכונה לחשב את השכר של עובד המקבל את שכרו על בסיס מספר שעות עבודה ואשר הקף שעות עבודתו משתנה מחודש לחודש היא לפי או בהקש מתקנה 7 לתקנות פצויי פיטורים (חישוב הפיצויים והתפטרות שרואים אותה כפיטורים), תשכ"ד-1964 (להלן – התקנות), הקובעת כך:
"עבר עובד מעבודה מלאה לעבודה חלקית או מעבודה חלקית לעבודה מלאה, יחושב שכרו האחרון לגבי כל אחת מתקופות העבודה לפי שכרו ערב פיטוריו באופן יחסי למידת החלקיות של עבודתו".
בפסק הדין האמור (י.ב. שיא משאבים) הוסבר כי חישוב פצויי הפיטורים על פי העקרון העולה מתקנה 7, חישוב השכר לפי חלקיות משרתו של העובד, מבטיח כי "פצויי הפיטורים יחושבו בצורה התואמת את הקפי ההעסקה של העובד ותמנע תוצאה שבמקרה מסוים עלולה לקפח את המעסיק ובמקרה אחר את העובד".
התובע תבע הפרש פצויי פיטורים בסך 16,294.50 ₪ בגין תקופת העסקה שהחלה ביום 5/2009 ועד 11/2013.
יתרה מזו, במסגרת הודעה על תנאי העסקה אשר נימסרה לתובע, נרשם במפורש, בסעיף1 תחת הכותרת: "הודעה בדבר תנאי עבודה":
"1. העובד יועסק בתפקיד של שומר/מאבטח/אחמ"ש יוצב במקום עבודה בהתאם לצרכי החברה."
תחת הכותרת "משכורת" נרשם: "א. שכרו של העובד לא יפחת מסך של 28.64 ₪ לשעה. "
במילים אחרות, במסגרת הודעה על תנאי העסקה שנמסרה לתובע, נרשם כי יועסק בהתאם לצרכי החברה כמאבטח או כאחמ"ש, על פי אותו תעריף שכר.
לכן מטרת הזימון לשימוע קבוצתי , היה ליידע את כלל התובעים על כך ולהודיע להם, כי בהמשך תציג בפני כל אחד מהם אפשרויות אחרות לשבוץ חדש בעבודה להמשך העסקה;
ביום 10.5.17 שלח הקב"ט רועי רמות הודעת זימון לשימוע בקבוצת ה'ווצפ' של עובדי הנתבעת, ובה נרשם: "חברים ביום ראשון בשעה 17:00 יגיע אסף מסער בטחון להתחיל זימונים ושימועים לכל העובדים. מי שלא יגיע יצטרך לנסוע אליו למשרד".
עובד המכונה "דאוד", הגיב להודעה: "מה זה הזימונים האלו?"
התובע מס' 4 טל בן הרוש הגיב : "לפני פיטורים".
יום למחרת ביום 11.5.17, התובע מס' 1 שלח הודעה בקבוצה: "שלום לכולם, נא לתת סידור בבקשה".
ביום 14.5.17- היתקיים השימוע הקבוצתי במסגרתו הודיעו למאבטחים על סגירת הרשות, ובאותו מעמד הוחתם התובע על "סיכום שיחת שימוע- שיבוץ מחדש", בטופס זה נרשם שהוסבר לעובד כי בעקבות סגירת הרשות, נידרש תהליך שיבוץ מחדש והוצע לו להשתבץ באתרים : עוספיא ורכבת ישראל.
...
התובע לא הביא ראיה לכך שהיה זכאי לתעריף שטוען לו. נזכיר נטל ההוכחה והשכנוע מוטל על התובע, לא די בכך שיטען שנעשתה הפחתה בתשלום החזר הוצאות נסיעה כדי לחייב את הנתבעת לשלם לו מעבר הסכומים ששולמו לו. היה על התובע להציג את התעריף החודשי/היומי הזול ביותר בתחבורה הציבורית במסלול הנסיעה מביתו לעבודה, על מנת שנוכל לערוך בדיקה לטענת החסר בהחזר הוצאות נסיעה אשר שולמו לו.
לפיכך, התביעה לחסר בהחזר הוצאות נסיעה- נדחית.
לסיכום:
תביעת התובעים מתקבלת בחלקה - המעסיקה תשלם לידי כל אחד מהתובעים, בתוך 30 ימים מיום שיומצא לצדדים פסק-דין זה, את הסכומים הבאים:
לתובע מס' 1 – אסף זהר
פיצוי בגין הפרת חוק הודעה לעובד על סך 6,000 ₪
פיצוי בגין אי הפרשת כספים לקופת גמל –פנסיה בסך 4,090.79 ₪.
בהתחשב בכך, שתביעותיהם של 7 מתוך 9 תובעים התקבלו בחלקן, ובכך שסך כל תביעות התובעים הגיעו לכדי סכום כולל של 1,808,839 ₪ ולאחר דיון והכרעה בכל מרכיבי התביעה, נפסק לזכות התובעים כולם, סכום כולל של כ - 100,000 ₪, אנו קובעים כי המעסיקה תישא בתשלום הוצאות ושכ"ט התובעים מס' 1,2,4,5,7,8, ו-9 בסך 1,000 ₪ לכל אחד מהם.