מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפרשי הון בלתי מוסברים בין שתי הצהרות הון

בהליך ערעור מסים (ע"מ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

המשיב טוען שבין שתי הצהרות ההון נמצא גידול הון בלתי מוסבר בסך של 484,710 ₪.
רו"ח דיאבאת העיד כי אם פקיד השומה היה מסתמך על טבלאות מחייה 5-6 בעיניינו של המערער, כי אז לא היה מגיע למסקנה שלמערער יש הפרישי הון בלתי מוסבר (עמוד 12 שורות 1-8).
...
אשר על כן ולאור המקובץ, התוצאה היא שדין הערעור להתקבל.
הערעור מתקבל אפוא.
המשיב ישלם למערער בתוך 30 יום מהיום והוצאות ושכ"ט עו"ד בשיעור של 25,000 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

בשומה זו נקבע כי בין שתי הצהרות ההון שהגיש המערער קיימים הפרשים בלתי מוסברים בסך כולל של 2,491,589 שקלים (להלן: גידול ההון).
...
לצד כל האמור, אני סבורה כי יש מקום לקבל במידה מסוימת את טענותיו של המערער בנקודה הנוגעת לרכיב הוצאות המחיה שיוחס לו. כפי שהוסבר, בשומת שלב א' הועמד רכיב הוצאות המחיה של המערער על סך של 150,000 שקלים.
לעומת זאת, בשומת שלב ב' הועמד בסופו של דבר רכיב זה על סך של כ-420,000 שקלים.
באיזון השיקולים השונים, כמו גם בהתחשב בעקרון העל של הטלת מס אמת, אני סבורה כי יש לאפשר למערער להגיש בתוך 14 ימים מיום מתן פסק דין זה את טופס רמת המחיה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2005 בעליון נפסק כדקלמן:

זו הפעם קיבל פקיד השומה מיקצת מהסבריו של חנני, אך גם כך נותר בין שתי הצהרות ההון הפרש הון בלתי מוסבר בסכום של 455,000 ש"ח. משנמצא לו כך, החליט פקיד השומה להוסיף את כל הפרש ההון הבלתי מוסבר לאותן שלוש שנות המס הפתוחות של חנני - הלא הן שנות המס 1991-1989 - אלא שזו הפעם סיפח אל השלוש את שנת המס 1992, שהשומה בגינה היתקדמה בין לבין.
...
בתיתנו דעתנו לכל אלה, נראה לנו שלא יהיה זה צודק, כעתירתו של פקיד השומה בערעור-שכנגד, לייחס את כל ההפרש לשנים הפתוחות.
כללם של דברים מסקנתנו היא אפוא זו, שהפרש ההון הבלתי מוסבר כפי שקבעוֹ בית המשפט קמא יעמוד בעינו, אלא שנייחס רק 40 אחוז ממנו לשנים 1992-1989, הן שנות המס הפתוחות שבמחלוקת.
במובן זה אנו מחליטים לקבל את ערעורו של חנני ולדחות את ערעורו של פקיד השומה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2000 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 28.12.99 הוציא המשיב למבקש צו על פי סעיף 152(ב) לפקודת מס הכנסה [נוסח משולב] (להלן: הפקודה), אשר לפיו קיימים הפרישי הון בלתי מוסברים בין שתי הצהרות הון שהגיש המבקש, הפרשים המסתכמים בסכום של 315,332 ש"ח. המבקש מייחס הפרישי הון אלה לעובדה שסכום של 103,000 דולר של ארצות הברית, הועבר לחשבונו בבנק בשנים 1991 ו1992-, מדודו (להלן: הדוד), איש עסקים המתגורר בברזיל, בהעברה בנקאית מחשבונו של הדוד שבבנק "ריפליק נשיונל" שבניו-יורק.
...
לשיטתו, הטענה בדבר היותה של התנהגות המשיב מנוגדת לכללי המשפט המנהלי, היא טענה מקדמית, השוללת את החזקה כי פעולת המשיב נעשתה כדין, ועל כן שוללת את הבסיס עליו נשענת ההלכה בדבר העברת "נטל ההוכחה". אשר על כן, גורס המערער כי דין טענותיו בדבר חוקיות השומה להתברר בשלב המקדמי, ולא להידחות לדיון בערעור גופו.
דין הטענה להדחות.
אפילו טעה בית המשפט קמא בענין זה האחרון הרי משדחינו את טענותיו של המבקש לגופו של עניין, אין לנו כאמור צורך להכריע בשאלה זו. הבקשה נדחית.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2010 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

מטרתה של שומה כזו היא השוואת הצהרות הון, מקום בו מתקיים הפרש הון בלתי מוסבר בין שני מועדים בהם נערכו הצהרות הון.
...
אלא שנראה כי המדובר בהסקת מסקנה מעצם העובדה שאורן הרבה להסתובב בשטח עם חילמי (עמ' 638-639).
גישתו הנורמאטיבית העקרונית של בית משפט קמא מקובלת עלינו.
סוף דבר, הערעורים על הכרעת הדין ועל גזר הדין נדחים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו