מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפרשות לקרן פנסיה וביטוח מנהלים

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

(תיקון מס' 23) תשס"ה-2005 אין חולק, כפי שעולה מתלושי השכר של העובדים אשר הוגשו לבית הדין, כי נוכה משכר העובדים בגין הפרשות לקרן פנסיה/ביטוח מנהלים, וסכומים אלה לא הועברו לייעדם.
...
על כן, אנו סבורים כי יש הצדקה לחייב את נתבע 2 יחד ולחוד עם הנתבעת בגין החוב הקיים.
לסיכום נוכח האמור לעיל, אנו מקבלים את הוויתור של מר אלדד וגב' ילנה ומסירים את האחריות של התובעות (והנתבעים) כלפיהם.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דו"ח פירוט הפקדות לקרן פנסיה / ביטוח מנהלים – נכלל במסגרת תצהיר גילוי המסמכים מטעם התובעת (ס"ק 3.6).
סעיפים 4.22 ו-4.23 (תיכתובת בעיניין המשך הפרשות לקרן פנסיה קיימת ותכתובת בעיניין היתחשבנות בין הצדדים לאחר סיום ההעסקה) – אין רלבאנטיות לתכתובת בעיניין המשך ההפרשות לקרן פנסיה קיימת, שכן החבות תקבע עפ"י הוראות הדין, ההסכמים והוכחת הטענה ע"י הנתבע.
...
בנסיבות אלו מצאנו להורות לנתבע למסור לתובעת את כל המסמכים המפורטים לעיל ככל שהם מצויים ברשותו.
סעיפים 4.2, 4.3, 4.5, 4.6, 4.9, 4.10, 4.12, 4.13, 4.15, 4.16, 4.18, 4.19 (תכתובת בין הנתבע לחברות לאחר שסיים לעבוד אצל התובעת ושעניינן הצעות מחיר ו/או התקשרות ו/או הזמנות וכן הצעות מחיר, הצעות התקשרות והסכם התקשרות שנשלחו מהנתבע ו/או ממעסיקתו החדשה לאחת החברות) - לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה וביתר טענות הצדדים מצאתי לדחות את הבקשה.
ככל שמדבור בהסכם בין שפי אריזות למי מהחברות לא מצאתי להיעתר לבקשה (ראו נימוקים בס"ק ב' לעיל).

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הבקשה הנתבעת עותרת לחייב את התובע להמציא לה ביחס לתקופת ההיתקשרות, את כל חשבוניות המס שהנפיק התובע (למעט לנתבעת), את הדו"חות הכספיים לרבות דו"חות רווח והפסד, את הדוחות השנתיים שהוגשו למס הכנסה ולמע"מ, מסמכים המעידים על ביצוע תשלומים למוסד לביטוח לאומי, מסמכים המעידים על הפרשות לקרן פנסיה/ביטוח מנהלים, הצהרות הון, מיסמכי פתיחת וסגירת תיק במס הכנסה, מע"מ ומל"ל, הסכמי היתקשרות/העסקה עם גורמים אחרים.
...
התובע טוען במרץ שכל עיסוקו היה מול הנתבעת ואולם על מנת שלנתבעת יהיו הכלים לבדוק את הצהרתו זו של התובע, יש לאפשר לה גישה מסוימת למסמכים המבוקשים, שכן רק מהם ניתן יהיה ללמוד באופן אובייקטיבי ולא מפיו של בעל עניין, האם אכן כך. לפיכך, אין בידי לקבל את הטענה כי מדובר במסמכים שכולם אינם רלוונטיים.
בין אם כך ובין אם תקופת ההפרשה ארוכה יותר - בשים לב לכך שהתובע לא הוגדר כעובד הנתבעת, הרי שגם אם ביצע עבור עצמו הפרשות לפנסיה/ביטוח מנהלים, על מנת לשמור על זכויותיו לעת פרישה/מחלה, אין בכך לסייע להכרעה בתיק ועל כן מדובר במסמכים שאינם רלוונטיים והבקשה לגביהם נדחית.
לפיכך, הבקשה נדחית.
סוף דבר – על התובע להגיש בתוך 21 ימים תצהיר גילוי מסמכים משלים, ובו יתייחס למסמכים המפורטים בס"ק א-ג, ו, ז לעיל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בנקודה זו מבקשים אנו להתעכב על טענה שעולה מכתב ההגנה של הנתבעת, המקבלת ביטוי בתלושי השכר שיש בידינו, לתקופה שמספטמבר 2010 ועד נובמבר 2010 כולל[footnoteRef:38]; ולפיה הופרד השכר בין "שכר יסוד" ל"הפרשים", באופן שלטענת הנתבעת זכותו של התובע לתנאים סוצאליים ובכלל זה, הפרשות לקרן פנסיה/ביטוח מנהלים, היא על שכר היסוד.
...
בהתאם לאמור לעיל, התביעה נגד הנתבעים 2 ו-3 – נדחית.
לאור קבלת התביעה, תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות בסך של 25,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום.
לא מצאנו מקום לחייב את התובעת בהוצאות הנתבעים 2 ו-3, עם דחיית התביעה נגדם.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2022 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בתביעתה, עתרה לקבלת תשלומים שונים שלטענתה מגיעים לה, הנובעים מיחסי העבודה שבין הצדדים וסיומם, ובכללם: תשלום מיוחד (בונוס) בעד שנת 2019; חלק יחסי מתשלום מיוחד (בונוס) בעד שנת 2020; הפרישי שכר ונלוות בעד תקופה שבה הוצאה לחל"ת במהלך משבר הקורונה, לטענתה תוך הפליה ביחס למנהלי קניונים אחרים של החברה וללא נימוק עינייני; פיצוי בגין הפליה בתנאי סיום העבודה - הפרישי שכר בעד הודעה מוקדמת, הפקדות לקרן פנסיה, ביטוח מנהלים וקרן הישתלמות ופצוי בגין אי העמדת רכב; פיצויים בגין היתעמרות בעבודה, פגמים בהליך שימוע, פיטורים שלא כדין ועוגמת נפש; תשלום בונוס בגין מכירת הקניון, שבו הועסקה המבקשת כמנכ"לית.
...
אשר לרשימת פגישות הזום שבהן השתתפה המבקשת – מקובלת עלינו טענת המשיבות כי אין מדובר בדרישה לגילוי מסמך קיים אלא בדרישה להפקת/יצירת מסמך חדש על ידי המשיבות, ודינה להידחות מטעם זה. שונים הם פני הדברים בנוגע למצגות הרבעוניות.
נוכח דרגת העוצמה של הרלוונטיות, איננו סבורים כי יש למנוע את הגילוי והעיון בשל הטיעון הכוללני שהמצגות מכילות "מידע עסקי רגיש". לטעמנו, בנסיבות העניין, האינטרס של ניהול ההליך "בקלפים פתוחים" גובר.
סוף דבר הערעור מתקבל בחלקו, ואנו מורים למשיבות לגלות ולמסור לעיון המבקשת את המצגות הרבעוניות, בכפוף לאמור בסעיף 33 לעיל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו