זהו פסק דין, בתביעת התובעת מס' 1, לפיצויים בגין נזקי גוף שנגרמו לה עקב תאונת דרכים, ותביעת התובעת מס' 2, שהינה בתה של התובעת מס' 1, בגין הפסדים והוצאות שנגרמו לה, בשל העזרה שהושיטה לאמה עקב התאונה.
במקביל, אובחנה התובעת כסובלת מהפרעת דחק בתר-חבלתית (PTSD), ונזקקה לטיפולים פסיכולוגיים.
נכותה של התובעת נקבעה על פי דין, כאשר ועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי, אגף נפגעי עבודה, העריכה את נכותה הפסיכיאטרית בשיעור 20% לצמיתות, ע"פ סעיף 34 (ג) בתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה) תשט"ז-1956, שעניינו הפרעות פסיכונויורטיות, ואשר קובע את שיעור הנכות האמור, כאשר "ישנם סימנים אובייקטיביים וסובייקטיביים המגבילים באופן בולט את ההתאמה הסוציאלית וכושר העבודה".
נשללה נכות עקב התאונה בתחומים אחרים.
...
הנתבעים טענו, כי ביהמ"ש רשאי להגיע למסקנה שונה ממסקנת הועדה, הגם שמדובר בנכות שנקבעה על פי דין, נוכח הפער בין המצב העובדתי שעמד בפני הועדה, והמצב העובדתי שהוכח לטענת הנתבעים במשפט.
לטענת התובעות, נוכח המצב האמור עברה בסופו של דבר התובעת מס' 2 להתגורר עם אמה, במושב אוהד, וכתוצאה מכך איבדה את מקום עבודתה בסניף חברת מנפאואר בירושלים, ובמהלך כשמונה חודשים, עד סוף חודש ינואר 2002 לא עבדה כלל.
יש ממש בטענות הנתבעים לעניין זה.
נוכח טענות הצדדים בסעיף זה, סבורני כי נכון לפסוק לזכות התובעת,בראש נזק זה, סך 30,000 ₪ לעבר ולעתיד.
לפיכך אני מחייב את הנתבעות מס' 1 ו – 2 לשלם לתובעות פיצויים בסך 388,814 ₪ (מתוכם סך 40,000 ₪ לתובעת מס' 2), וכן שכ"ט עו"ד בשיעור 13% מהסכום האמור, והוצאות המשפט כמפורט בסעיפים 166 ו – 167 לסיכומי ב"כ התובעות.