נכות
התובע נבדק ע"י ד"ר שחר אבנר מומחה לרפואה פנימית מטעם התביעה , אשר קבע לתובע נכות צמיתה בשיעור 35% בגין הפרעות בקצב לב, פציעת שרירי המרפק וכן בגין תיסמונת חרדתית - פוסט טראומטית.
ייתכן שגריעת כושר ההישתכרות עולה או פוחתת משעור הנכות שציינו מומחי בית המשפט וכפי שנפסק בע"א 646/77 יהודה לוי נ' אברהם עמיאל ושני אח' לב(3) 589:
"הלכה פסוקה היא שאחוזי נכות רפואיים אינם מצביעים בהכרח על אובדן מקביל של הכושר לבצע עבודה. הכל תלוי בטיב עבודתו והתעסקותו של המערער ובטיב הפגיעה בבריאותו".
התובע החליף מספר מקומות עבודה בתקופה קצרה ולא הצליח להתאקלם בעבודה קבועה.
...
)
התובע עבר סדרת טיפולים, והמומחה הפסיכיאטר מטעם בית המשפט ציין בחוות דעתו:
" ממליץ כי ימשיך במעקב פסיכיאטרי במסגרת בה מטופל כיום וכן ממליץ על טיפול פסיכותרפויטי בתדירות של אחת לשבוע למשך שנה. עלות פגישה טיפולית כזו בין 300 ל-400 ₪ כולל מע"מ בשוק הפרטי, במידה ויש לו ביטוח משלים יוכל כנראה לקבל טיפול זה בעלות מופחתת במסגרת הקופה המבטחת."
סבורני כי יש לפצות את התובע בראש נזק זה בסכום גלובאלי לעבר ולעתיד אשר גם לוקח בחשבון את גילו של התובע ואת נכותו בסך של 20,000 ₪.
אי לכך, סבורני כי לאור נכותו הרפואית, ולנכויות הזמניות, ולטיב פציעתו, יש מקום לפיצוי התובע בסכום גלובלי, סביר והוגן בגין ראש נזק זה.
בענייננו אני מעריך את שווי העזרה לה נזקק התובע בסך 10,000 ₪ וזאת לעבר ולעתיד.
בשים לב לאמור לעיל, לשיעור הנכות הצמיתה של 10% ובהתאם לגילו וימי האישופז, הנני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע סך של 80,000 ₪ בגין ראש נזק זה.
סוף דבר
אי לכך ולאור כל האמור לעיל הנני מחייב את הנתבעות ביחד ולחוד כדלקמן :
הפסד ופגיעה בכושר ההשתכרות: 150,000 ₪
הוצאות רפואה ונסיעות: 20,000 ₪
עזרת הזולת: 10,000 ₪
כאב וסבל: 80,000 ₪
סכום הפיצוי הכולל: 260,000 ₪
כמו כן ישאו הנתבעות בהוצאות משפט וכן בשכ"ט עו"ד בגובה 15.2%.