מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפרעה לשוטר במילוי תפקידו - כתב אישום פלילי

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2022 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

לפני בקשה לעצור את המשיב עד תום ההליכים הפליליים נגדו, כאשר בד בבד עם הבקשה הוגש נגד המשיב כתב אישום המייחס למשיב שורת עבירות ובהם תקיפה הגורמת חבלה של ממש, חבלה במזיד לרכב, החזקת סכין שלא כדין, ניסיון פציעה כשהעבריין מזויין והפרעה לשוטר במילוי תפקידו.
...
קיומן של ראיות לכאורה ב"כ המשיב הסכים לקיומן של ראיות לכאורה בעניין המעשים עצמם, אך טען כי עומדת למשיב הגנת השכרות (סעיף 34ט לחוק העונשין) ובהתאם להלכת קאדריה (רע"פ 6382/11 נאיף קאדריה נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו) לאחר שבחנתי את חומר החקירה, לא שוכנעתי בשלב זה, כי יש בו כדי לבסס את הגנת השכרות (על הנאשם להוכיח ספק סביר בדבר התקיימותם של התנאים המצטברים ר' ע"פ 7701/14 מוחמד סלא אל טייב נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו)).
התוצאה: לאור כל האמור אני מורה על מעצרו של המשיב עד להחלטה אחרת.
עם זאת לאור עמדת המבקשת כי יש להפנות את המשיב לקבלת תסקיר שירות מבחן, אני מורה לשירות מבחן לערוך תסקיר בעניינו אלא שכבר בשלב זה, מצאתי להבהיר כי החלופה המוצעת בעייתית בלשון המעטה, וכי ניתנת למשיב אפשרות להציג לשירות המבחן חלופה אחרת, או כזו שתעובה באופן ממשי לרבות מעצר בית מלא באיזוק אלקטרוני.

בהליך ערר מ"ת (עמ"ת) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

כנגד העוררים, יחד עם אחר, אמד בן והיד עוואד (להלן" אחמד"), הוגש כתב אישום המייחס להם עבירות שהייה בלתי חוקית, התפרצות בצוותא לבניין שאינו מקום מגורים, היזק לרכוש, החזקת כלי פריצה והפרעה לשוטר במילוי תפקידו.
אשר לאישום השלישי – העבירה לא יכולה הייתה להתבצע ללא אדם שמכיר את המקום, אולם העורר 3 לא פעל לבדו משמדובר לכאורה בכנופיה הפועל באופן שיטתי לבצוע עבירות רכוש, ומשהעוררים 1-3 תושבי השטחים, ולעורר 3 עבר פלילי מכביד, הורה ביהמ"ש קמא על מעצרם עד תום ההליכים.
...
. גבר "תדבר איתי כדי שאני אדריך אותך איפה אנחנו בדיוק... אתה תיקח בו שמאלה יש כאן, מה השם שלה כאן... זה קיבוץ כאן בצד ימין אתה תיקח שמאלה... אנחנו בצד שמאל כן זה כניסה קטנה ככה אתה תכנס לדרך חקלאית" שיחה 4 1.12 17:13 אבו וחיד וגבר – אבו וחיד "טובא טובא איך שאתה חוצה את טובא... אתה תמשיך עם הכביש ברגע שאתה קורא את השלטים יש קיבוץ יא גבר אני שכחתי את השם שלו.." גבר "עברת את טובא או לא?" אבו וחיד "שאלוהים יעשה פדיחה לכבוד שלהם כמה שהם מעבירים טנקים מה יש מלחמה?" גבר "ואללה נראה לי כן" שיחה 98 מיום 14.12 15:01, בין אבו עלי לגבר – אבו עלי "איפה אתה?" גבר "למעלה לצד רמאללה למה?" .
לאור האמור, אני קובע קיומה של תשתית ראייתית לעבירות המיוחסות לעוררים באישום הראשון, אם כי קיימים קשיים בהעדר ראיות חפציות או פורנזיות הקושרות מי מהם להתפרצות.
חרף הקושי ביישום הלכת קונדוס בעת הנוכחית בהתחשב במגפת הקורונה, הרי שלאור קביעתי בדבר קשיים בתשתית לכאורית ביחס לאישום מס' 1 סבורני כי אין מנוס אלא לשקול נקודת האיזון מחדש; למעשה שלושה נתונים – קשיים כאמור, כטעם מרכזי, העדר עבר למשיבים 1-2 ואישום רכושי (כשמדובר בהתפרצות לבית עסק ולא לדירה, והמישור הרכושי כולל מכשיר (dvr, וההכרח לנהל מלוא ההליך עם נאשם 3 לגביו אין קשיים ומעצרו מובהק.

בהליך ערר מ"ת (עמ"ת) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

לפי כתב האישום בתיק פלילי 1360-02-18 – המשיב הגיע לפארק החבלים בערד בשעת לילה ב-30.09.17 יחד עם חבר, ופגש בקטינה וקטין והחל להתווכח עמם עקב ארוע מקדים כלשהוא.
בגין אישום זה הורשע המשיב בעבירות הפרעה לשוטר במילוי תפקידו ותקיפת שוטר בנסיבות מחמירות.
בגין שני כתבי האישום משנת 2018 (האלימות כלפי הסב ובפארק החבלים), נטען למיתחם ענישה בין שנה לשנתיים, ובגין שלושת האירועים אשר בשלושת האישומים בכתב האישום משנת 2017 (האלימות בפארק החמישה, אלימות כלפי השוטרים בשטח ואלימות כלפי השוטרים בתחנה), נטען למתחמים שבין 8-24 חודשי מאסר, 6-12 חודשי מאסר, ו- 10 עד 18 חודשי מאסר, בהתאמה.
...
סיכומו של דבר, סיכויי הערעור טובים.
נוכח מסוכנות המשיב, דומה שאין מנוס ממעצרו בשלב הביניים.
בנסיבות אלה אין מנוס ממעצר עד מתן פסק הדין בערעור, וכך אני מורה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום אילת נפסק כדקלמן:

בתאריך 14.9.2020 הורשע הנאשם על יסוד הודאתו בכתב אישום, המייחס לו עבירה של איומים - לפי סעיף 192 לחוק העונשין, תשל"ז – 1977 (להלן: "חוק העונשין"), תקיפת שוטר בעת מילוי תפקידו –לפי סעיף 273 לחוק העונשין, עבירה של הפרעת שוטר במילוי תפקידו –לפי סעיף 275 לחוק העונשין, ועבירה של החזקה/שימוש בסמים לצריכה עצמית –לפי סעיף 7(א)+7(ג) רישא לפקודת הסמים המסוכנים (נוסח חדש) תשל"ג – 1973 (להלן: "פקודת הסמים").
את מסכת חייו הפליליים החל לפני שמלאו לו 14, ובהיותו עדיין נער, טרם מלאו לו 16 שנים, הואשם פעמיים נוספות בעבירות שאינן רלבאנטיות לכתב אישום זה - ונגזרו עליו ענשי מאסר.
...
וכן בשים לב לנסיבות החזקת הסם; לסוג וכמות הסם שהחזיק הנאשם, לעוצמת הפגיעה בערכים המוגנים שהינה נמוכה בעבירות אלה, ולמדיניות הענישה הנוהגת, אני קובעת את מתחם העונש ההולם לאירוע הנע ממאסר מותנה ועד 6 חודשי מאסר בפועל.
סוף דבר אשר על כן אני דנה את הנאשם לעונשים כדלהלן: מאסר – מאסר בפועל של שלושה חדשים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בעקבות האמור, המתלונן עוכב לתחנה, ונכלא בתא המעצר שבתחנה, בו שהו באותו זמן עצורים נוספים, ואף נחקר באזהרה בחשד לעבירה של הפרעה לשוטר במילוי תפקידו.
שכן, מדובר במי שהיה שוטר בזמנים הרלוואנטיים לאישום הראשון, וניצל את סמכויותיו כשוטר, העצים את האחיזה הקלה, לכדי תקיפה פלילית, שלא הייתה ולא נבראה, כתב דו"ח כוזב – דברים אשר הובילו, לעיכובו, חקירתו והכתמת שמו הטוב של המתלונן, על לא עוול בכפו של האחרון.
...
העונש המתאים (סעיף 40יד (2) לחוק העונשין): בנסיבות, כפי שהוכחו במשפט, סבורני כי יש למקם את עונשו של הנאשם, בחלק העליון של מתחם העונש ההולם, אם כי במאסר שירוצה בעבודות שירות, על מנת לשקף הלימה ראויה למעשיו שניחנו באשם גבוה.
בית המשפט המחוזי התערב באופן חריג, בהסדר הטיעון, ואף ציין, כי רק "...במקרים נדירים תתערב ערכאת הערעור בענישה המצויה בטווח הסדר הטיעון, כמו במקרה הנוכחי". בית המשפט המחוזי, הדגיש כי אם היה מדובר רק באלימות החמורה שהפגין הנאשם, לא היה מתערב, אך בשל החלק השני של האירוע, שהתבטא בהגשת דיווח כוזב, והביא למעצרו של המתלונן, הוא מתערב בגזר הדין, וכך באו לידי ביטוי הדברים בפסיקתו: "...המשיב רשאי היה כמובן, לענות למתלונן, או לבחור שלא להתעמת איתו מילולית, אולם תהא דרך הפעולה שלו אשר תהא, לא היה כל מקום לאלימות, שבאה לא כתוצאה מאלימות מצדו של המתלונן. המשיב, כאיש מדים, הוא שפתח באלימות, ובכך אנו רואים חומרה של ממש. החברה הישראלית מתמודדת, ולא בהצלחה רבה, עם נגע האלימות, אין צורך להכביר מילים על משמעותה של האלימות, שבה פותח, מי שאמור להילחם בה. עדיין היינו שוקלים את האפשרות שלא להתערב בהחלטתו של בית משפט קמא, בהתחשב בהסדר הטיעון, ובכך כאמור, שבית המשפט לא סטה ממנו, אלמלא חלקו השני של האירוע, שהתבטא בהגשת הדיווח הכוזב, שהביא לפתיחת תיק ומעצרו של המתלונן. התנהלות זו, יש בה פגיעה כפולה: הפגיעה האחת, הנראית לעין, היא הפגיעה במתלונן, שנאלץ לבלות לילה במעצר ונפתח נגדו תיק. לטעמנו, זו הפגיעה הקלה, יחסית, משתי הפגיעות שמדובר בהן. הפגיעה הקשה יותר, היא באזרחי ישראל כולה, ובמערכת המשפט. שוטרים מעידים בבתי משפט, שוטרים מגישים דוחות, ונקודת המוצא ממנה יוצא בית משפט, הינה, בדרך כלל, כי אין לשוטר עילה לשקר, וניתן לסמוך על דבריו, תרחיש מסוג זה ,שבא לידי ביטוי בתיק הנוכחי הוא הסיוט של כל שופט, השואל עצמו בעקבות דוח זה, האם יוכל לסמוך על הדוחות הבאים שיוגשו לו. דעתנו היא, כי פגיעה זו, צריכה לבוא לכלל ביטוי גם בהיבט העונשי, וההיבט העונשי במקרה זה כרוך במאסר..." (שם, בעמודים 4 ו-5 לפסק הדין).
אשר על כן, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 7 חודשי מאסר בפועל, שירוצו בעבודות שירות ב"גשר" – קרן למפעלי שיקום, ברח' מנאי 5 איזור תעשיה חדרה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו