בכתב האישום המתוקן בשנית יוחסו לעוררת: שתי עבירות של פגיעה בפרטיות, לפי סעיף 5 לחוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981; שתי עבירות של העלבת עובד ציבור, לפי סעיף 288 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן – חוק העונשין); עבירה של מהומה ועלבון במקום צבורי, לפי סעיף 194 לחוק העונשין; שתי עבירות של הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו, לפי סעיף 275 לחוק העונשין; עבירה של השחתת פני מקרקעין, לפי סעיף 196 לחוק העונשין; ועבירה של קשירת קשר לבצוע מעשי פשע ועוון, לפי סעיפים 499(א)(1) ו-(2) לחוק העונשין.
מכאן הערר שבפני, שבמסגרתו טוענת העוררת כי שגה בית המשפט הנכבד קמא במספר דברים: כאשר דחה את טענתה כי לא ניתן לייחס לה עבירה של העלבת עובד ציבור, מבלי שתלונה בעיניין זה הוגשה על-ידי תא"ל תיבון; כשקבע שהתבטאויותיה עשויות להקים את יסודות עבירת העלבת עובד ציבור; כשקבע שמחאה, המלווה בשריקות משרוקית, מקיימת את יסודות העבירה של מהומה במקום צבורי ומשקבע כי מן העוררת נשקפת מסוכנות.
עם זאת, מחובתי להוסיף – לצורך ההכרעה בערר שבפני – ההערות הבאות:
(א) סעיף 59 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982 (להלן – חסד"פ) מורה כלדקלמן:
"נודע למישטרה על ביצוע עבירה, אם על פי תלונה ואם בכל דרך אחרת, תפתח בחקירה" (ההדגשה אינה במקור – ח.מ.)
סעיף 62(א) לחסד"פ קובע כדלקמן:
"ראה תובע שהועבר אליו חומר החקירה שהראיות מספיקת לאישום אדם פלוני, יעמידו לדין, זולת אם היה סבור שאין במשפט ענין לציבור"
מהאמור בסעיפים הנ"ל, נהיר הוא כי היה בסמכותה של המישטרה לפתוח בחקירה כנגד העוררת בעיניין ביצוע עבירת העלבת עובד ציבור, משנודע לה על ביצוע עבירה זו, וזאת גם אם לא הוגשה תלונה בעיניין זה על-ידי תא"ל תיבון.
...
בפני ערר על החלטתו של בית המשפט המחוזי תל-אביב-יפו (כב' השופט ג' נויטל), שניתנה בתאריך 24.3.2009, ואשר בגדרה נדחה הערר שהגישה העוררת על החלטת בית משפט השלום לנוער בתל-אביב לשחררה בתנאים מגבילים, בין השאר בטענה שהיה מקום לשחררה ללא תנאי.
בדיון שנערך בפני טען ב"כ המדינה כי דין הערר להידחות, וזאת תוך שהוא סומך ידו על החלטותיהם המנומקות של בתי המשפט הנכבדים קמא.
תנאי השחרור בערובה שנקבעו לעוררת אינם מכבידים יחסית, וסבורני כי יש בהם כדי לאיין את המסוכנות הנשקפת מן העוררת, בהינתן רמת מסוכנות לא-גבוהה זו. לפיכך לא מצאתי לנכון להורות על שינוי תנאים אלה ולהקל בהם עוד.
אין בידי לקבל אף טענה זו. במקרה דומה שנידון בפני באחרונה (בש"פ 2386/09 פדרמן נ' מדינת ישראל (לא פורסם, 30.3.2009)) – אף הוא בעניין פעולות "מחאה" שהופנו כנגד תא"ל תיבון - הבעתי דעתי כי:
"לעוררים נתונה הזכות לחופש הביטוי, ועומדת להם גם זכות ההפגנה... עם זאת, זכויותיהם אלו אינן זכויות אבסלוטיות, ודומה כי בתי המשפט הנכבדים קמא לא חרגו מנקודת האיזון הראויה, כשהורו על הגבלת קירבתם של העוררים למקום מגוריו... של תא"ל תיבון... ביתו של קצין צבא בכיר, אינו משמש דרך-כלל לעיסוקו הצבאי, ואי-לכך אף מתחזק הצידוק להטלת 'מגבלה של מקום' על זכות הפגנתם של העוררים עת שמדובר בעריכת מחאה מול ביתו הפרטי של קצין צה"ל"
דומה כי דברים אלו יפים גם לעניין הערר שבפני, ואין צורך להכביר במילים (וראו גם: בג"ץ 2481/93 דיין נ' מפקד מחוז ירושלים, פ"ד מח(2) 456 (1994); בג"ץ 729/07 ארגון הלב היהודי נ' ניצב דוד צור (לא פורסם, 7.2.2008).
לאור כל האמור לעיל – הערר נדחה.