הנתבעים העלו טענותיהם בכתב ההגנה, כאשר הם תוקפים את היתנהלות התובעים, בין היתר, בגין הגשת התביעה כאן, כאשר, לגישתם מדובר בהתנהלות חסרת תום לב, ניצול לרעה של הליכי משפט, כאשר התביעה הוגשה ממניעים לא הוגנים, תוך הפרת תנאים מהותיים בהסכם המכר בין הצדדים, לרבות סעיף 10 של הסכם העברת הזכויות שלפיו הסכם השכירות ימשיך לחול בין הצדדים, עד למסירת החזקה לידי הנתבע מס' 1 מכוח הוראות הסכם העברת הזכויות, כי התביעה הוגשה בנגוד לכלל 31 לכללי לישכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית) , הואיל והנתבע מס' 1 הוא עורך דין במקצועו, לאחר שב''כ התובעים סרב להפגש עימו ולברר את המחלוקות.
ג., ו- 24 של הסכם העברת הזכויות, כאשר הם לא פעלו לשם רישום הנכס בלישכת מירשם המקרקעין כיחידה נפרדת בבית משותף, כאשר הנתבע מתעתד להגיש תביעה בעיניין זה, לבית המשפט המחוזי.
...
טענות הנתבע באשר להפרת הסכם העברת הזכויות, העדר קביעה משפטית מחייבת כי ביטול ההסכם בדין יסודו, וטענות הנתבע לאכיפת אותו הסכם, כפי שצויין בכתב טענותיו, כל השיקולים הנ''ל מביאים למסקנה באשר לשאלת פסיקת ההוצאות של הליך זה.
נקודת המוצא, כידוע, בפסיקת ההוצאות, היא, שצד הזוכה בהליך, זכאי לפסיקת הוצאותיו.
אך לאחרונה התייחסתי לסוגי המקרים שבהם יקבע בית המשפט כי בעל דין עשה שימוש לרעה בהליכי משפט:
"קשה להגדיר מראש את מכלול המצבים והפעולות שייחשבו לשימוש לרעה... עם זאת, ניתן בהחלט לעמוד על המאפיינים המסייעים לזהות מקרים שכאלה. יפים לעניין זה דבריה של הנשיאה ד' ביניש בעניין שנפ: '... בדומה לעקרון תום-הלב, אף האיסור על ניצול לרעה של הליכי-משפט מבוסס בעיקרו על אמת-מידה אובייקטיבית, הנבחנת בהתאם לנסיבותיו של כל מקרה לגופו. כוונותיו הסובייקטיביות של בעל-הדין והשאלה האם פעל בזדון עשויות להשליך על המסקנה האם עשה שימוש לרעה בהליכי משפט; עם זאת, עיקרו של המבחן בעניין זה הינו סבירות והגינות, קרי- כיצד היה נוהג בעל דין סביר והגון בנסיבות העניין. התפיסה שבבסיס אמת-המידה האמורה הינה כי השמירה על האינטרס האישי של בעל-דין צריכה להיעשות תוך התחשבות בציפיות הדיוניות המוצדקות של הצדדים האחרים להליך, ותוך מילוי חובותיו של בעל-הדין כלפי בית-המשפט; זאת, על-מנת לאפשר דיון והכרעה במחלוקות שהובאו בפני בית-המשפט, תוך הבטחת הליך שיפוטי תקין והוגן לפרט ולציבור בכללותו' (שם, בפסקה 5). בספרות האקדמית הוצעה לעניין זה אמת מידה 'כפולה' – התנהלות חסרת תום לב ברמה גבוהה, ופעולה שנעשתה במטרה להשיג תכלית שהיא זרה להליך המשפטי – כגון פגיעה בזולת והטרדתו, שיבוש הליכים, השתקה ועוד" (רע"א 3025/21 אנגל נ' בית הספר תגליות בע"מ, פסקה 14 [פורסם בנבו] (18.7.2021) (להלן: עניין אנגל)).
על כן, ולאחר שבחנתי את טענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה, כי אין מקום לפסיקת הוצאות לטובת מי מבין הצדדים, וכל צד יישא בהוצאותיו.