התובעת מפרטת מספר אירועים העולים כדי היתנהגות אסורה על פי חוק הסכמים קבוציים, אשר בגינם היא עותרת לקבל פיצוי בסך 200,000 ₪ ללא הוכחת נזק יחד או לחוד בגין כל פגיעה מצד הנתבעת, וכן פיצוי בגובה 100,000 ₪ בגין עגמת הנפש שנגרמה לה נוכח היתנהלותה החמורה של הנתבעת העולה כדי היתנכלות תעסוקתית.
ההנמקה שניתנה לכך היא כי הפרה של כללי הילכת פלאפון מהוה למעשה פגיעה אסורה ב"תנאי העבודה" וככזו כלולה בסעיף 33י' לחוק, "שכן 'תנאים' אלה כוללים בחובם גם את הזכות המוקנית לכל עובד להתארגן במסגרת ארגון עובדים על פי בחירתו: זכות שמולה עומדת החובה של המעסיק להמנע מבצוע פעולות הפוגעות בה, ככל שנקבע לגביהן כי הן אינן לגיטימיות בשלב ההתארגנות הראשונית" (עניין מסיעי שדרות).
הסעד הראוי בנסיבות העניין
הסמכות לפסוק פיצויים בגין הפרת סעיף 33י נקבעה בסעיף 33יא(ב)(1) לחוק, שזהו נוסחו:
מצא בית דין איזורי לעבודה כי מעביד הפר את הוראות סעיפים 33ט או 33י, רשאי הוא לחייב את המפר בתשלום פיצויים שאינם תלויים בנזק (בסעיף זה – פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 50,000 שקלים חדשים; ואולם רשאי בית הדין לפסוק, בשל הפרה כאמור, פיצויים לדוגמה בסכום העולה על 50,000 שקלים חדשים ובילבד שלא יעלה על 200,000 שקלים חדשים, בהיתחשב בחומרת ההפרה או נסיבותיה.
תחת הפרק "תנאים נלווים" בחוזה העבודה, ביחס להוצאות רכב, קיימת הפניה נוספת לכפיפות לרשות החברות הממשלתיות, כך: "בהתאם לדרישות התפקיד ועפ"י החלטת הדירקטוריון ובכפוף לאישור רשות החברות הממשלתיות תהיה החברה רשאית להעמיד לרשות העובד..."
כפי המשתמע מחוק החברות הממשלתיות, החוזה האישי ועדויות הצדדים, היות שמדובר בחברה ממשלתית, נקבע השכר על ידי החברה על פי מדיניות המותוות על ידי הממשלה ורשות החברות הממשלתיות [ראו והשוו: ע"ע (ארצי) 115/03 נינו לוי ואח' - התעשייה האוירית לישראל בע"מ (21.12.03)].
...
"
ביום 28.9.16 הגישה התובעת לנתבעת מכתב התפטרות (נספח י"ח לכתב התביעה), אשר בו פירטה את סיבותיה, כדלקמן:
"הנני חברת וועד הפעולה מטעם הסתדרות העובדים החדשה, לאורך תקופת כהונתי כחברת וועד הפעולה סבלתי מהצקות והתנכלות ברמה האישית מצד הנהלת חברת נת"ע, בעת האחרונה, עת החלו וועד הפעולה והסתדרות העובדים להאיץ את המו"מ על ההסכם הקיבוצי, התגברו ההתנכלויות אליי מצד ההנהלה והפכו תכופות ומרושעות יותר, החל בהפצת שקרים מקוממים המופנים אישית להכפשת שמי לא פעם מאחורי גבי, בניסיונות פגיעה בקשרי עבודה ואחרים אותם יצרתי בעמל רב במסגרת עבודתי וכן ב"בישול" משוב מקצועי ע"י מנהלי האישי בניגוד מוחלט לפידבקים אותם אני מקבלת מכל הפונקציות מולן עבדתי, כולל מנהלי לשעבר.
עם זאת, בנסיבות העניין סבורני כי המסמכים שהוצגו על ידי התובעת מטעם הקרן עצמה מעידים כי הלכה למעשה חסרים כספים אשר אמורים היו להיות מופרשים לטובת התובעת.
עם זאת, אינני מקבלת את טענת התובעת כי הייתה זכאית לתשלום הפרשות בתקופת הלידה וההורות מעבר ל – 14 השבועות על פי חוק (בעת הרלוונטית).
סוף דבר
נוכח האמור לעיל, הנתבעת תשלם לתובעת, תוך 30 יום מהמועד בו יומצא לה פסק דין זה, את הסכומים הבאים:
פיצויים לדוגמא בגין הפרת סעיף 33י לחוק הסכמים קיבוציים, בסך 20,000 ₪.