מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפקרה אחרי פגיעה ברכב דו גלגלי

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2011 בעליון נפסק כדקלמן:

המערער נהג בקטנוע במועד האמור בהיותו בלתי מורשה לנהיגה על רכב דו-גלגלי ובהיותו פסול מלנהוג לצמיתות, מחודש אוגוסט 2005.
לפיכך יוחסו למערער עבירות הריגה, נהיגת רכב בשיכרות (משקאות משכרים וסמים מסוכנים), נהיגה בקלות ראש שגרמה לתאונת דרכים בה ניחבל אדם, נהיגה ללא רישיון נהיגה, נהיגה בזמן פסילה, נהיגה ללא ביטוח והפקרה אחרי פגיעה.
...
לנוכח כל האמור לעיל, ולנוכח הראיות הנוספות שעליהן השתית בית המשפט המחוזי את הכרעת דינו (כמפורט בהכרעת הדין) שוכנעתי כי המשיבה אכן הוכיחה בבית המשפט המחוזי, במידת הוודאות הנדרשת במשפט הפלילי, כי היה זה המערער ולא המנוח אשר נהג בקטנוע.
אני סבור כי העונש שנגזר על המערער אינו חורג, וודאי שאינו חורג באופן קיצוני מרמת הענישה המקובלת והראויה בנסיבות אלה [על רף הענישה הנוהג בעבירות הריגה ועבירות הפקרה לאחר פגיעה, ראו: עניין ימיני, בפסקה 81 לפסק הדין].
גם מטעם זה איני סבור כי נפלה בגזר הדין שגגה המצדיקה את התערבותו של בית משפט זה. סוף דבר לנוכח כל האמור לעיל, אני סבור כי פסק דינו של בית המשפט המחוזי הינו מבוסס וכי אין מקום להתערבותנו בו. לפיכך אמליץ לחבריי לדחות את הערעור על כל רכיביו.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2010 בעליון נפסק כדקלמן:

]השופט א' א' לוי: בית המשפט המחוזי בירושלים הרשיע את המערער, בתום שמיעתן של ראיות, בעבירות של הפקרה אחרי פגיעה, תאונת דרכים הגורמת חבלה של ממש, נהיגה רשלנית וחובת האטה – עבירות לפי סעיפים 64א(ב), 38(3), 62(2) לפקודת התעבורה, התשכ"א-1961, ותקנה 52(6) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961.
לאחר שהספיק לעבור מרחק של 5.2 מטרים (מתוך 6 מטרים) על פני מעבר החצייה, פגע בו המערער עם רכבו.
אולם, חובה זו מוטלת בראש ובראשונה על הנהג הפוגע, ואין הוא יכול וגם לא רשאי להיתנער ממנה או לגלגל אותה לשכמם של אחרים.
...
באשר לערעור כנגד העונש – מקובלת עלי השקפתו של בית המשפט המחוזי לפיה המערער חטא ברשלנות "בדרגה גבוהה ביותר" (סעיף 12 לגזר הדין).
משהמערער לא עשה זאת, ונוכח חומרת הפגיעה והצורך להרתיע את הרבים, סבורני כי לא הוכחה בפנינו עילה לשנות מן העונש, ועל כן הייתי דוחה את הערעור על שני חלקיו.
אבהיר כי להשקפתי מסקנה זו, לפיה אין להתערב בעונש המאסר בן השנה וחצי בפועל, נגזרת מעבירת ההפקרה בה הורשע המערער ולא מרכיב הרשלנות בנהיגה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ע"פ 1977/05 דוד גולה נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 2.11.06)- המערער הורשע על-ידי בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו בביצוען של ארבע עבירות: גרם מוות ברשלנות, לפי סעיף 64 לפקודת התעבורה; הפקרה לאחר פגיעה, לפי סעיף 64א(ב) לפקודת התעבורה; נהיגה בפסילה, לפי סעיף 67 לפקודת התעבורה ונהיגה ללא ביטוח, לפי סעיף 2 לפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], התש"ל-1970.
עכאשי נימלט מהמקום אל עבר יער מבודד, שם החליף את צמיג הרכב והשליך את צלחת הגלגל שנשברה על מנת להעלים ראיות בדבר מעורבותו בתאונה; ולאחר מכן המשיך בשגרת חייו עד שנעצר כעבור כשבועיים על ידי המישטרה.
...
לאחר שבחנתי את נסיבות העבירה בתיק שבפני אני קובע כי מתחם העונש ההולם בעבירת גרם מוות ברשלנות והפקרה נע בין 40 חודשי מאסר ברף הנמוך ו-6 שנות מאסר ברף הגבוה ופסילה של 7-12 שנים.
אחר כל אלה אני גוזר על הנאשם עונש כולל כדלקמן : א. 42 ח' מאסר בפועל.
משכך, ולפי שמדובר בחודש החגים אני מורה לנאשם להתייצב לריצוי מאסרו, לאחר החגים, ביום 3.10.21 שעה 09:00.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

לאחר מכן, המשיך המערער בנסיעה, ופגע שוב בנפגע עם גלגלי רכבו הקדמיים, ועצר כשהוא שרוע על הכביש, בצמוד לגלגלי הרכב האחוריים.
המערער הורשע על-פי הודאתו בחבלה חמורה בנסיבות מחמירות, בהפקרה אחרי פגיעה, בשינוי זהות של רכב ובשיבוש מהלכי משפט, ונדון ל- 5 שנות מאסר בפועל ולעונשים נלווים.
...
( נוספו להן עוד שתי שנות מאסר מהפעלת מאסרים על תנאי) המדינה ערערה על קולת העונש, ובית המשפט העליון דחה את הערעור ברובו - "עניינה של הפרשה שלפנינו בפגיעה אכזרית באדם והפקרתו מוטל על כביש, חבול וחסר אונים, תוך שימוש בכלי רכב אותו התכוון המשיב לגנוב מהמתלונן, והפיכתו לכלי משחית, והכל במטרה להימלט מאימת הדין ולהשלים את הניסיון ליטול את רכושו של המתלונן. רק באורח נס פרשה זו לא הסתיימה בתוצאה טרגית יותר של קיפוח חיי אדם, ועל-כן, ניכר כי מעשיו של המשיב פגעו בערכים החשובים והבסיסיים ביותר לקיום חיי חברה תקינים, ובהם - שמירת שלמות הגוף והגנה על סולידריות חברתית. בנסיבות אלה, ברור כי יש להטיל על המשיב עונש מאסר ממושך בגין מעשיו, שהותירו בעקבותיהם חיים הרוסים וסבל רב למתלונן ולבני משפחתו. אכן, אין להקל ראש בחומרת הפרשה שלפנינו, ואולם נראה כי בית משפט קמא נתן דעתו לחומרת מעשיו של המשיב, וגזר עליו עונש אשר אינו מצדיק התערבות של בית משפט זה. לאחר עיון ושמיעת טענות הצדדים, הגעתי למסקנה כי יש לדחות את הערעור ברובו, ולקבלו אך באשר לאופן הפעלת המאסרים המותנים". בע"פ 7760/15 מדינת ישראל נ' עומרי הייב (פורסם בנבו, 10.05.16) המשיב רב עם המתלונן ואדם נוסף, ובשלב מסוים הוא נכנס לרכב ונסע לעבר המתלונן כדי לפגוע בו. המשיב פגע עם חלקו הימני של הרכב במתלונן וכתוצאה מכך המתלונן הוטל על הארץ והשמשה הקדמית של הרכב נסדקה.
ובהתחשב בנסיבות שונות החליט לסטות ממתחם העונש ולהטיל על המשיב 250 שעות של"צ, צו מבחן למשך 18 חודשים, 12 חודשי מאסר על תנאי, פסילה מלקבל רשיון נהיגה למשך 12 חודשים ופיצוי בסך של 2,000 ש"ח. המדינה ערערה על קולת העונש ובית המשפט העליון קיבל את הערעור וקבע- "המשיב הורשע בעבירות אלימות חמורות תוך שימוש בגז מדמיע במסגרת ריב, וכן שימוש ברכב לצורך פגיעה באדם. בית משפט זה עמד לא אחת על החומרה היתרה הגלומה בעבירות אלימות המבוצעות על רקע ויכוח, ועל הצורך להרתיע מפני יישוב סכסוכים בכוח הזרוע... בענייננו החומרה אותה יש לייחס למעשיו של המשיב אף גוברת אם ניתן את הדעת לפוטנציאל הנזק שהתקיים במעשיו של המשיב כלפי המתלונן – שדומה כי רק בנס לא נגרמו לו פגיעות קשות יותר... בנסיבות אלה, ובשים לב לאמור בתסקיר הגענו לכלל מסקנה כי העונש שהושת על המשיב סוטה מהותית לקולא ממדיניות הענישה המקובלת בעבירות כגון דא, ומן הראוי לקבל את הערעור ולהחמיר בעונשו של המשיב. עם זאת, אנו רואים להתחשב בנסיבות המקלות שפורטו... ובשים לב לכך שערכאת הערעור אינה נוהגת למצות את הדין, החלטנו לקבל את הערעור ולהעמיד את עונשו של המשיב על שנת מאסר לריצוי בפועל. בנסיבות אלה, יבוטלו השל"צ וצו המבחן, ואילו יתר רכיבי גזר הדין יוותרו על כנם, ללא שינוי." בע"פ 4263/14 מגדי נעאים נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 02.06.15) נסע המתלונן במשאית בה נהג אחיו.
נוכח כל האמור אני דן את הנאשם לעונשים הבאים: 5 שנות מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו.
אני מחייב את הנאשם לשלם לנפגע פיצוי בסך 100,000 ₪.
אולם, בהתחשב ברכיבי הענישה שהוטלו על הנאשם ובכללם תשלום פיצוי בסכום משמעותי, ובהתחשב בכך שהמדובר ברכב משומש, ששוויו אינו רב, נראה לי כי יש להימנע מחילוט הרכב.

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

ערעור על פסק דין של בית משפט השלום לתעבורה באשדוד (כב' השופט מאושר), בתת"ע 6859-07-11, מיום 29.3.12, לפיו הורשע המערער, על פי הודאתו, במסגרת הסדר טיעון, בעבירה של הפקרה לאחר פגיעה, לפי סעיף 64א(א) לפקודת התעבורה [נוסח חדש], תשכ"א 1961 (להלן: "הפקודה").
ב"כ המערער טוען כי לא ייתכן שהמנוחה נפגעה משני הגלגלים הקדמיים.
בהשלמת הטיעונים, לאחר שצפו הצדדים ובית המשפט בסירטון התאונה, הוסיף ב"כ המערער, כי חומר הראיות מלמד שהרכב הפוגע אינו רכבו של המערער, ולכן, המנעותם של חוקרי המישטרה מלבדוק אם רכב אחר היה מעורב בתאונה, הנה מחדל חקירתי.
...
אין להיעתר לכך, שכן, בשלב הראשוני כפר המערער באחריותו, ולאחר מכן, כשבדק את חומר החקירה, החליט שעדיף לו להודות במסגרת הסדר.
בנוסף, העבירה את חוות הדעת למשטרה, לצורך צפייה מחודשת על יסוד טענות המומחה, וגם היחידה החוקרת, באמצעות הציוד שברשותה לא השתכנעה, נוכח איכותו הירודה של הסרטון.
לאחר ששמעתי את טענות הצדדים, וצפיתי יחד עם ב"כ הצדדים הסרטון התאונה, נחה דעתי כי דין הערעור להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו