מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפקעת רישיון נוכח הרשעה בעבירות

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לחובתו של הנאשם 20 הרשעות קודמות בתעבורה כאשר 13 הרשעות מתוכן בגין עבירה של נהיגה ללא רישיון ו-3 הרשעות בגין עבירה של נהיגה בזמן פסילה.
העונש המתאים לנאשם העונש בתוך מיתחם הענישה נקבע בהתאם לעברו התעבורתי והפלילי של הנאשם, להרשעותיו בעבירות דומות, משך תקופת הפקיעה, סוגיית הסדרת הרשיון וכן בהיתחשב בנסיבותיו האישיות של הנאשם.
...
בעניין זה יפים דבריו של כב' השופט סולברג ברע"פ 8013/13 מסעוד נ' מדינת ישראל מיום 18.12.13, שם נדחו ערעוריו לבתי המשפט המחוזי והעליון של נאשם, בעל הנאשם בעל עבר תעבורתי משמעותי שהורשע בעבירות של נהיגה בפסילה, נהיגה ללא ביטוח תקף ונהיגה ללא רישיון נהיגה תקף מעל שנה והושתו שנת מאסר בפועל ושנת מאסר על תנאי, פסילה למשך 4 שנים ופסילה על תנאי למשך 6 חודשים: "אדרבה, העונש שהוטל על המבקש אינו חמור, והריהו כורח הנסיבות, על מנת שהמבקש יפנים סוף סוף דבר פשוט וברור: אין לנהוג ללא רישיון נהיגה. המבקש נוהג משנת 1997, ומאז צבר לחובתו 28 הרשעות בעבירות תעבורה, מרביתן – בעבירות חמורות. מאז שנת 1999 – מזה 14 שנים – אין בידי המבקש רישיון נהיגה תקף; והוא בּשלוֹ, ממשיך בנהיגה, חרף שלילת רישיונו 6 פעמים לתקופה כוללת של 112 וחצי חודשים. נתתי דעתי על האמור בתסקיר שירות המבחן, אשר מצדיק מידה מסוימת של רחמים, אך בנסיבות הכוללות אין הצדקה להתערב בעונש שנקבע בגזר הדין של בית משפט השלום לתעבורה. המאסר לבטח יכביד ויקשה על המבקש, אב לשני ילדים קטנים... ברם, במעשיו ובמחדליו העיד המבקש על עצמו כי מורא החוק אינו חל עליו. רחמנות יתרה כלפיו, כמוה כהתאכזרות אל הולכי רגל תמימי-דרך ואל שאר המשתמשים בכביש. אין הצדקה לחשׂפם לסכנת נפשות, וגם לא לנזקים כספיים הנובעים מן הקושי להיפרע ממי שגרם לפגיעה בתאונת דרכים כשאינו מחזיק ברישיון ואיננו מבוטח." אשר לרכיב הפסילה קובע סעיף 40א (א)(1) לפקודת התעבורה: "הורשע אדם על עבירה כאמור בסעיפים 62(3), 64, 64א, 65(א)(2) או (3) או 67, או על עבירה לפי סעיף 298 לחוק העונשין, התשל"ז-1977, תוך שימוש ברכב, ובעשר השנים שקדמו למועד ביצוע אותה עבירה כבר הורשע לפחות פעמיים על אחת מהעבירות האמורות, דינו – נוסף על כל עונש אחר – פסילה מקבל או מהחזיק רישיון נהיגה, לתקופה שלא תפחת מעשר שנים". בעפ"ת 72310-01-20 מדינת ישראל נ' גומעה עודה מיום 8.6.2020 קבע בית המשפט המחוזי כי משמעותו של המונח "הורשע פעמיים" בהתאם לסעיף 40א(א)(1) לפקודת התעבורה הוא הרשעה בשני מחזורים של עבירות, קרי הרשעתו השנייה של נאשם נעשתה בשל עבירה שנעברה על-ידו לאחר הרשעתו הראשונה.
ב"כ הנאשם טען במסגרת הטיעונים לעונש כי העבירות הנוספות נעברו טרם חקיקתו ומשכך מדובר למעשה בהחלה רטרואקטיבית של סעיף זה. דינה של טענה זו להידחות.
לפיכך, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: אני מצווה על מאסרו של הנאשם בפועל למשך 10 חודשים שתרוצה במצטבר לעונש המאסר אותו מרצה כיום הנאשם.

בהליך רשות ערעור על פסק בוררות (רע"ב) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 7.9.2017, בסמוך לאחר שנגזר דינו של המבקש בתיק התפ"ח, הגיש המשיב 2 (להלן: המשיב) לועדת השחרורים בקשה לביטול שיחרור על-תנאי בשל הרשעתו של המבקש בעבירה נוספת במהלך תקופת הרישיון, לפי סעיף 20 לחוק שיחרור על-תנאי ממאסר, התשס"א-2001 (להלן: החוק), הקובע כלהלן: ביטול שיחרור בשל עבירה נוספת 20 (א) אסיר ששוחרר על-תנאי לפי הוראות פרק ב' ועבר עבירה נוספת בתקופת התנאי, תבטל הוועדה את שיחרורו ותחייבו לשאת מאסר שאורכו כאורך תקופת התנאי.
בסיפא לפסק הדין נאמר: "המערער טען כי עניינו נופל בגדריו של [סעיף 22](http://www.nevo.co.il/law/75025/22) לחוק, כך שאין מקום להפקעת רישיון האסיר שלו, ולמצער כי הועדה אינה מוגבלת כלל בשקול דעתה. איננו קובעים מסמרות בעיניין זה. בפני המערער פתוחה הדרך לפנות אל ועדת השחרורים שתפעל כחוכמתה, וחזקה עליה כי תשים נגד עיניה את הנסיבות המיוחדות של המקרה" (הרכב השופטים י' עמית, ע' ברון ו-י' וילנר בע"א 4785/19 שירזי נ' מדינת ישראל היועץ המשפטי לממשלה (3.5.2021)).
...
המבקש לא השלים עם פסק הדין וביום 14.7.2019 ערער לבית משפט זה. הערעור נדחה, ובפסק הדין הפנה בית המשפט את המבקש לשטוח טענותיו בפני ועדת השחרורים.
מנגד, המשיב טען כי דין הבקשה להידחות על הסף.
מובן כי ככל שהמבקש יעתור לבית המשפט המחוזי נגד החלטת ועדת השחרורים ויהיו לו השגות על פסק הדין, טענותיו של המבקש שמורות לו. סוף דבר, הבקשה נדחית.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

מאידך גיסא, זקפתי לחובתו של הנאשם את עברו הפלילי והתעבורתי המכביד; העדר הרתעה מהליכים קודמים, בכלל זאת העדר הרתעה מעונשי מאסר על תנאי ופסילה על תנאי המרחפים מעל ראשו, והסכון להישנות העבירות; את ביצוען של עבירות חוזרות בשלושה אירועים במועדים סמוכים; את העובדה כי בכל אחד מהאישומים הפר פסילה של 24 חודשים שהוטלה עליו על ידי בית משפט בגין הרשעה בעבירה דומה של נהיגה כשרישיון הנהיגה פקע מעל שנתיים; את תקופת הפקיעה הממושכת של רישיונו (כעשרים שנה) באישום השלישי; את העובדה שלא פעל עד כה לריפוי הפגם.
...
בהתחשב בכל האמור לעיל, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: 1) תשלום קנס בסך 500 ₪.
בנוסף, אני מורה על הפעלת פסילת רישיון למשך 6 חודשים כפי שנפסק על תנאי על ידי בית משפט השלום לתעבורה אילת בתיק תתע"א 8492-08-18 ביום 27.06.2019 וכן על הפעלת פסילת רישיון למשך 6 חודשים כפי שנפסק על תנאי על ידי בית משפט השלום לתעבורה ירושלים בתיק תת"ע 5443-06-18 ביום 03.03.2019, זאת לריצוי במצטבר זו לזו ולפסילה שהוטלה בתיק זה. למען הסר ספק על הנאשם לרצות בסך הכל 36 חודשי פסילה, במצטבר לכל פסילה אחרת.
בנוסף, אני מורה על הפעלת עונש מאסר למשך 3 חודשים כפי שנפסק על תנאי על ידי בית משפט השלום לתעבורה ירושלים בתיק תת"ע 5443-06-18 ביום 03.03.2019, מהם חודשיים ירוצו בחופף וחודש ירוצה במצטבר למאסר שהוטל בתיק זה. סה"כ ירצה הנאשם 7 חודשי מאסר.

בהליך רשות ערעור על פסק בוררות (רע"ב) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

כחודשיים לאחר מתן גזר הדין בתיק התפ"ח, הוגשה על-ידי המשיב 2 לועדת השחרורים בקשה לביטול רישיון השיחרור של המבקש, מחמת הרשעתו בעבירה נוספת במהלך תקופת הרישיון.
בנסיבות דומות לענייננו, שבהן נטענה טענה דומה, ולפיה במהלך המשא ומתן להסדר הטיעון לא ציינו בפני האסיר כי הרשעתו תוביל להפקעת תקופת התנאי, קבע בית משפט זה כי "אין כל נפקות לשאלה אם עמדה התביעה על כך שהרשעתו עלולה להוביל להפקעת תקופת התנאי, או לאו. מה גם, שהמבקש היה מיוצג לאורך ההליך שהוביל לכריתת הסדר הטיעון ולהרשעתו, וכאשר חזקה עליו כי ידע היטב כי שוחרר ממאסר על-תנאי, מה משך תקופת התנאי, ומה המשמעות של ביצוע עבירות בתוך תקופת התנאי" (ראו והשוו: רע"ב 6437/12 כהן נ' מדינת ישראל, פסקה 21 (31.10.2012)).
...
אין לי אלא להסכים עם מסקנה זו. כלל נקוט הוא כי "על ההסכמות בין הצדדים להסדר הטיעון למצוא את ביטויין בצורה בהירה ומלאה בהסכם הפורמלי אליו הם מגיעים ועליו הם מדווחים לבית המשפט" ו"אין מקום להבנות לא רשמיות, מאחורי הקלעים, לצידו של הסדר הטיעון הפורמלי" (ע"פ 9097/05 מדינת ישראל נ' ורשילובסקי, פסקה 7 (3.7.2006); דנ"פ 1187/03 מדינת ישראל נ' פרץ, פ"ד נט(6) 281, 297 (2005)).
הגם שהדברים לא קיבלו התייחסות מספקת בהחלטת הוועדה מיום 10.3.2022, הוועדה ציינה, כי גם בהנחה שסעיף 22 חל על עניינו של המבקש באופן המקנה לה שיקול דעת באם להפקיע את רישיון השחרור, אין בכך כדי לשנות מן המסקנה ולפיה יש להפקיע מחצית מתקופת רישיון השחרור שניתן לו. לא זו אף זו, בפסק הדין מושא הבקשה שלפניי, היה הרכב השופטים, כאמור, תמים דעים באשר לתוצאת ההליך וקבע כי אין מקום להתערבות בהחלטת הוועדה בעניין משך תקופת ההפקעה.
בנסיבות אלה, סבורני כי לא ניתן לומר כי החלטת הוועדה להפקיע מחצית מתקופת רישיון השחרור של המבקש אינה החלטה סבירה, ולא נמצא מקום להתערב בה. סוף דבר: הבקשה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

על יסוד מצג שוא לא הופקעו רישיונות העבודה של אותם עובדים.
אין מחלוקת בדבר קיומו של ההליך הפלילי נגד מר מוחמד ג'בר ונגד הנתבעת בהליך זה.אין חולק כי הורשעו בגין עבירות אלו.
כפי שציינו לעיל בדיון המוקדם היתייחס התובע לכך שעבד " לפני 4 שנים בערך". כשמעומת עם מועד זה בחקירה הנגדית עונה "ת. אני עבדתי אתו לפני 4 שנים והלכנו למשרד, אני לא זוכר תאריכים בדיוק, התאריכים שמוכיחים את הדברים הם התאריכים על התלושים וברישיונות. (עמ' 9 ש' 5-6). כפי שפרטנו בהרחבה לעיל הרשיונות חלקיים בלבד. הרישום במת"ש על פי גרסת הנתבעת פיקטיבית ודנו בה לעיל בדיון אודות ההליך פלילי בו הורשעה הנתבעת בדיוק בעבירה זו. בנוסף שנת 2016 חסרה לחלוטין בחלק מהמסמכים.
...
בסופו של דבר לא הקים תובע עצמו,כל תשתית עובדתית לקיום יחסי עבודה עם הנתבעת, לא בקשר לתקופת עבודתו או רציפותה , לא בקשר להיקף עבודתו , אין גרסה לשיעור שכרו או למועד בו נקבע שכרו ועם מי. יש גרסה משתנה למועד בו שולם שכרו בפועל ולשיעור השכר ועוד .
סוף דבר תביעת התובע נדחית מכל וכל.
בהתחשב בהיותו פועל קשה יום ישלם התובע שכר טרחת בא כוח הנתבעת בשיעור מתון של 5,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו