] לעומת זאת, כאשר מופקעים בשלמות מקרקעין בבעלות משותפת, או כאשר מופקעים חלקיהם של כל הבעלים המשותפים, אין להעריך את שוויים כמקרקעין בבעלות משותפת, אלא יש להעריכם כמקרקעין בבעלות נפרדת, כאשר כל הבעלים מקבלים פיצויים בהתאם לחלקיהם היחסיים, ללא הפחתה בגין השתוף, והעובדה שהמקרקעין שייכים לכמה בעלים, או אף לבעלים רבים, אינה רלוואנטית לצרכי הערכה זאת" (קמר, בעמוד 774).
...
"
ביום 16/4/96 הוסכם על שינוי הפשרה כדלקמן : "ב"כ הצדדים; מסכימים כי הסכסוך הנוכחי יסתיים בכך שהנתבעת תשלם לתובעים את שווי החלק ממגרש שמשמש היום לצרכי הכביש שנסלל . לפי שוויו שייקבע ע"י שמאי מוסכם בהתאם לתוצאות המדידה שבוצעה או זו שיזום בעצמו , אם ייקבע שנלקח חלק כלשהו מהמגרש לטובת הכביש ושוליו . שווי זה יכלול את שווי המקרקעין , שווי הגריעה ממחירה של החלקה כולה במכירה ממוכר מרצון לקונה מרצון והשפעת הגריעה על אפשרות הבניה בחלקה , וכל שיקול נוסף שימצא לנכון השמאי לקחת בחשבון לצורך הערכת שווי זו .... ".
במקביל, מינה בית המשפט הנכבד את שמאי המקרקעין כמומחה מוסכם לצורך כמומחה מוסכם, אלא שניתנה לנתבעת זכות להודיע האם מקבלת היא את הצעת הפשרה אם לאו, תוך 7 ימים ממועד הדיון, כאשר ברי כי מינוי המומחה היה חלק מהסדר הפשרה.
לסיכום דרישת התובע לפיצוי מלוא הנזק שנגרם לו בגין המגרשים אותם הוא מחזיק בפועל, ניתן לקבוע, כי לכל היותר- גם לו היתה מתקבלת תביעת התובע, היה התובע זכאי לקבל פיצוי כדי חלקו בכלל המקרקעין, קרי- 1/50, זאת כל עוד לא בוצעה תוכנית חלוקה ואושרה.
בש"א (עכו) 2783/05 נתיבי הגליל בע"מ נ' טאהא מנד'ר (פורסם בנבו, 19.02.2006)
סוף דבר:
מכל הטעמים שפורטו בהרחבה לעיל, הנני מורה על מחיקת תביעתו של התובע.
המזכירות תעביר החלטתי לצדדים.