מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפקדת רשיון נהיגה בגלל שלילה עקב עבירת תנועה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת התובע, בעוד שהוא ידע כמובן על ההחלטה לפסול את רישיון הנהיגה שלו למשך 10 חודשים מחמת הרשעתו בעבירה של נהיגה תחת השפעת אלכוהול, הוא לא ידע אודות ההחלטה של משרד הרשוי בדבר פסילת רישיונו נוכח "שיטת הניקוד". הנתבעת טוענת שהתובע ידע גם ידע, במועד התאונה, על השלילה מחמת "שיטת הניקוד". רישום "צבורי" המעיד על ידיעת התובע הראיה המרכזית עליה הסתמכה הנתבעת בנידון היתה תעודת עובד ציבור הנ"ל מיום 28.7.19, אשר כללה את הרישום הבא: "בהתאם לרישומנו:
בהמשך הדברים נישאל התובע ע"י החוקר אודות השלילה מחמת נהיגה תחת השפעת אלכוהול, ובהקשר זה התנהלו הדברים הבאים בינו לבין החוקר (עמ' 5 לתמליל, שורות 8-12): "יהודה: לא ידוע לך שום דבר באלפיים, כתוב לי פה כאילו הפקדת את הרישיון באלפיים ושבע עשרה הפקדת את הרישיון שלך?
אוסיף, מעבר לנדרש, כי סטאטוס השלילה בו היה נתון התובע בעת התאונה לא היה "טכני" אלא מהותי, שכן דובר בשלילה אשר הושתה עליו נוכח ריבוי עבירות תנועה, ואשר חייב מעבר מבחן "תיאוריה" כדי להחיות את הרישיון מחדש (אותו עבר התובע רק לאחר התאונה).
...
אלא שלאחר שמיעת הראיות נותרו, כך סבורני, ספקות של ממש ביחס לגרסת התובע לפיה הוא מכר את רכבו לפלוני עוד לפני שקיבל מהנתבעת את ההצעה של 45%.
המסקנה ממכלול חומר הראיות שהוצג לעיל היא, שהאפשרות שלתובע הוצע למכור את רכבו ב- 45% מערכו עוד לפני שהוא מכר אותו לאחר, היא יותר מסתברת מאפשרויות אחרות.
סוף דבר אני מורה על דחיית התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובע הודה כי לפני התאונה היו לו כמה עבירות תנועה.
בנוסף, מדובר על שלילה בשל נקוד מתאריך 24.07.13, בלא שהרישיון הופקד.
צוינו העבירות הרשומות הבאות, נכון לתאריך 06.12.12: ב- 28.07.09, פקע רישיון הנהיגה לששה חודשים, עם 8 נקודות (כזכור, הרישיון חודש לאחר מכן, ב- 04.03.10, עוד לפני התאונה).
בהתאם לכך נקבע, כי באין הודעה לנהג על שלילת רישיונו אין לראותו כמי שנהג בעת פסילה (ע"א 11924/05 שומרה חברה לביטוח בע"מ נ' עיזבון המנוחה בתיה ממו ז"ל (לא פורסם, 20.6.2007); אליעזר ריבלין תאונת הדרכים - תחולת החוק, סדרי הדין וחישובי הפיצויים 521 (מהדורה רביעית, 2012); יצחק אנגלרד פיצויים לנפגעי תאונות דרכים 259 (מהדורה שלישית, 2005)).
...
אני קובע כי לא נסתרה עדותו של התובע כי לא היה מודע לפסילה עקב הניקוד שצבר, שכן לא קיבל את ההודעות אשר נשלחו.
לסיכום הדין הרלבנטי אסתפק בציטוט הבא מתוך רע"א 2330/12 עזבון מנור ז"ל נ' מויאל: " בקשר ליסוד הנפשי שצריך להתקיים אצל הנוהג ללא רישיון, הפסיקה דחתה את רעיון "הידיעה הקונסטרוקטיבית", ונקבע שחבותו של המבטח תפקע רק אם הנהג המבוטח מודע לפסילה או לפחות נמסר לו גזר הדין בדרך מקובלת.
בנסיבות המקרה דנן, אני מקבל את המסקנה לפיה המשיב ידע שרישיונו אינו בתוקף ביום בו קרתה התאונה, חרף העובדה שקיבל הודעה לחדש את רישיון הנהיגה שלו, ומשכך לא קמה חבותן של המשיבות 3 ו-4 על פי הפוליסה.
אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע בתוך 30 יום את הסכום המצטבר מצירוף הסכומים שבפסקה זו. המזכירות תשלח לצדדים ותחייב הנתבעת ביתרת אגרה מלאה לאור העובדה שקוים דיון הוכחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

הנתבעת 2 טענה שרישיונו של הנהג נשלל עקב שיטת הניקוד עוד ביום 26.5.2019 וכי הנתבעת 1 או נהג הנתבעת 1 לא יידעו את הנתבעת 2 בכך.
בהתאם לכך נקבע, כי באין הודעה לנהג על שלילת רישיונו אין לראותו כמי שנהג בעת פסילה (ע"א 11924/05 שומרה חברה לביטוח בע"מ נ' עיזבון המנוחה בתיה ממו ז"ל ([פורסם בנבו], 20.6.2007); אליעזר ריבלין תאונת הדרכים – תחולת החוק, סדרי הדין וחישובי הפיצויים 521 (מהדורה רביעית, 2012); יצחק אנגלרד פיצויים לנפגעי תאונות דרכים 259 (מהדורה שלישית, 2005)).
ראו לעניין זה גם דברי השופט אליקים רובינשטיין בע"א 703/11 ‏ ‏כלל חברה לביטוח בע"מ נ' עיזבון המנוח פלוני ז"ל, פסקה ח', (פורסם, 26.6.2012): "ואולם ההשלכות הקשות הכרוכות בשלילת הכסוי הבטוחי מחייבות מידה מסוימת של זהירות במקרים בהם לא נימסרה הודעה כדין, ומודעותו בפועל של הנהג מסופקת." תקנה 550 לתקנות מעגנת הוראות בדבר משלוח הודעות לנהג אשר צבר נקודות בעבירות תנועה וזוהי לשונה: "550. (א) צבר הנהג נקודות במספר המחייב אמצעי תיקון כאמור בתקנה 549, תודיע לו על כך רשות הרשוי וההודעה תיכלול פרטים בדבר אופן ביצועו; היה אמצעי התיקון פסילת רישיון, תפרט בהודעה את מועד תחילת פסילת הרישיון ואת החובה להפקידו; ההודעה תישלח לנהג בדואר רשום, לפי הכתובת הרשומה במאגר נתוני הנהגים שבמשרד התחבורה, או תמסר אישית לידיו.
...
מעבר לנדרש, סבורני שטוב תעשה המשיבה באם תפעל מעת לעת לבדיקת אמינות הדיווחים המתקבלים מדואר ישראל, דווקא משום הכמות המשמעותית של דברי דואר הנשלחים בהסתמך על חזקת המסירה, והנטל הלא קל המוטל על המבקש לסתור את החזקה.
בנקודה זו אפנה לדבריה של השופטת שרון צנציפר הלפמן בתא"מ (רמ') 4515-10-13‏ ‏ פסיפיק רכב ותחבורה בע"מ נ' הובלות באר יעקב בע"מ, פסקה 21 (פורסם, 20.11.2017): "מן המקובץ עולה כי המבטחת לא הרימה את הנטל להוכיח כי הנהג ידע על התליית רישיונו במועד התאונה. הנתבעת הציגה אישור על משלוח הודעת ההתליה, אך לא הוצג מסמך המעיד באופן פוזיטיבי על מסירת ההודעה לידי הנהג או על גורלה של הודעת ההתליה שנשלחה. מנגד, העיד הנהג באופן ברור ובהיר כי לא ידע על ההתליה ולא קיבל את ההודעה עליה. הנהג אף סיפק הסבר אפשרי לכך שהודעת ההתליה לא הגיעה לידיו. נוכח הפסיקה שהובאה, לא שוכנעתי כי יש להניח שהנהג ידע על הודעת ההתליה מן הטעם שקיבל את ההודעה על קורס הנהיגה ואף לא מן הטעם שביצע את הקורס לאחר התאונה. לאור כל אלה, לא מצאתי מקום לשלול מהנתבעת את הכיסוי הביטוחי על פי הפוליסה שהנפיקה המבטחת." וכן יפים לענייננו קביעותיה של השופטת דנה עופר ביחס לנסיבות דומות, במסגרת תא"מ (עכו) 13702-09-14‏ ‏מוחמד עטאריה נ' סואעד סייף, פסקה 7 (פורסם, 28.4.2015) : "הנתבע משתייך למגזר הערבי הכפרי, לשבט מסוים שאין לו סוכנות דואר משלו והוא נסמך על שירותי הדואר של העיר הסמוכה שפרעם, ועל כן אין לו כתובת מדויקת הכוללת שם רחוב ומספר בית. על מנת שדבר דואר יגיע ליעדו, על השולח לציין לצד שמו של הנמען גם את מספר תעודת הזהות שלו. גם אז, לא ניתן להבטיח כי דבר דואר שלכאורה נמסר לידי הנמען אכן נמסר לידי האדם הנכון, ולמרבה הצער, תקלות של מסירת דברי דואר לנמען הלא-נכון, לאור זהות השמות והעדר כתובות מדויקות, הן תקלות שמתרחשות." בענייננו, הנתבעת 2 הציגה שאילתא ממשרד הרישוי ותדפיס מעקב משלוחים מדואר ישראל, אך לא הוצג כל מסמך המעיד פוזיטיבית על מסירת ההודעה לידי נהג הנתבעת 1.
סוף דבר: התביעה מתקבלת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

כאמור, צד ג' טוענת כי במועדים הרלבאנטיים, נהג הנתבע ברכב חרף שלילת רישיון הנהיגה שלו בשל "שיטת הניקוד, שהנה שלילה מהותית הנוגעת לכושר הנהיגה ומקורה בעבירות תנועה רבות" (סעיף 1 לכתב ההגנה מטעם צד ג'), כי האחרון היה מודע לשלילת הרישיון, וכי בהתאם לפוליסה ולתוספת הפוליסה התקנית, בנסיבות אלה, אין מקום ליתן לנתבע כסוי בטוחי בגין התאונה.
מעיון בתעודת עובד ציבור של ראש ענף נהיגה בחולון, שהוגשה לתיק על ידי צד ג' ביום 17.3.21, ובנספחים שצורפו אליה, עולה כי הנתבע צבר 26 נקודות, בגין עבירות תנועה שונות בין התאריכים 27.7.17 – 26.12.18.
(ב) נהג שלחובתו רשומות 24 עד 34 נקודות תקפות יחויב לקבלת הדרכה בנהיגה נכונה בקורס נוסף מטעם רשות הרשוי ולעמוד בהצלחה במבחן".ת תקנה 550 (א)-(ג) לתקנות התעבורה קובעת כי: " 550 (א) צבר הנהג נקודות במספר המחייב אמצעי תיקון כאמור בתקנה 549, תודיע לו על כך רשות הרשוי וההודעה תיכלול פרטים בדבר אופן ביצועו; היה אמצעי התיקון פסילת רישיון, תפרט בהודעה את מועד תחילת פסילת הרישיון ואת החובה להפקידו; ההודעה תישלח לנהג בדואר רשום, לפי הכתובת הרשומה במאגר נתוני הנהגים שבמשרד התחבורה, או תמסר אישית לידיו.
...
בהתאם ושעה שאין מחלוקת לעניין האחריות להתרחשות התאונה וטענות הנתבע ביחס לגובה הנזק והקשר הסיבתי לתאונה נזנחו, והוא אף לא זימן השמאי מטעם התובעת לשם חקירתו אודות חוות דעתו ולא צירף חוות דעת נגדית, אני מקבלת התביעה נגד הנתבע ומחייבת את הנתבע לשלם לתובעת סך של 10,360 ₪, בתוספת הוצאות התייצבות העדים מטעם התובעת לדיון שהתקיים ביום 13.9.21 בסך של 700 ₪.
בנוסף, ישלם הנתבע לתובעת את סכום האגרה ששולם על ידה, וכן שכ"ט עו"ד בסך של 1,810 ₪, בגין שתי ישיבות אליהן התייצבה, ובהתאם לכללי לשכת עורכי הדין (התעריף המינימלי המומלץ), תש"ס-2000.
אני דוחה את ההודעה לצד ג' ומחייבת את הנתבע לשלם לצד' ג' את סכום האגרה ששולם על ידה, וכן שכ"ט עו"ד בסך של 2,560 ₪ בגין שלוש ישיבות אליהן התייצבה ובהתאם לכללי לשכת עורכי הדין (התעריף המינימלי המומלץ), תש"ס-2000.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בתקנה 550 לתקנות התעבורה, תשכ"ה – 1961 העוסקת בהודעה לנהג, נקבע כדלקמן: "(א) צבר הנהג נקודות במספר המחייב אמצעי תיקון כאמור בתקנה 549, תודיע לו על כך רשות הרשוי וההודעה תיכלול פרטים בדבר אופן ביצועו; היה אמצעי התיקון פסילת רישיון, תפרט בהודעה את מועד תחילת פסילת הרישיון ואת החובה להפקידו; ההודעה תישלח לנהג בדואר רשום, לפי הכתובת הרשומה במאגר נתוני הנהגים שבמשרד התחבורה, או תמסר אישית לידיו. (ב) הודעה על אמצעי תיקון לפי תקנה 549(א) ו-(ב) שנשלחה כאמור בתקנת משנה (א), יראו אותה כמסורה לנהג בתום 15 ימים מיום משלוחה, זולת אם הוכיח שלא קיבל את ההודעה מסיבות שאינן תלויות בו ולא עקב המנעותו מלקבלה." מתע"צ משרד הרשוי (נ/4) עולים, בין היתר, הנתונים הבאים: לחובתו של התובע רשומות מספר שלילות לתאריכים: 1.10.2015, 20.3.2017, 6.8.2019; התובע לא הפקיד את רישיון הנהיגה שלו; ביום 23.9.2015 הונפקה לתובע הודעת התלייה, שנשלחה בדואר רשום לכתובתו הרשומה ברחוב העצמאות 91 באשדוד (להלן: "הכתובת הרשומה"); ביום 22.2.2017 הונפקה לתובע הודעת זימון לקורס הדרכה בנהיגה נכונה, אשר נשלחה גם היא לכתובתו הרשומה הנ"ל; עוד תועד בתע"צ הנ"ל שהתובע 'לא סיים את ההדרכה'; ביום 22.6.19 הונפקה לתובע הודעת פסילה, שגם היא נשלחה לכתובתו הרשומה הנ"ל. הינה כי כן, נקודת המוצא היא שרישיון הנהיגה של התובע נשלל בשל "שיטת הניקוד", החל מיום 6.8.2019, וכי בעת התאונה - הרישיון לא היה בתוקף.
הנתבעת מפנה לכך שמתדפיס המידע הפלילי תעבורה, עולה כי לחובת התובע 51 עבירות תנועה, ואין לקבל את הטענה שלא קיבל אף אחד מהדוחות הנ"ל; לפחות 2 דוחות שהוגשו לבית המשפט נימסרו לידיו של התובע במועד ביצוע העבירה.
...
הצדק עם הנתבעת בעניין זה והדרישה לפיצוי בראש הנזק הנ"ל נדחית.
הדרישה נדחית.
סוף דבר: אני מחייבת את הנתבעת לפצות את התובע, בגין נזקיו עקב תאונת הדרכים מושא התביעה, לאחר הניכויים כמפורט לעיל, בסכום של 251,551 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו