מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפקדת פנסיה לעובד זר לאחר שישה חודשים מתחילת העבודה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נציג הנתבעות ווידא באמצעות ספירת הכסף כי הסכומים המופיעים על גבי המעטפות נכונים, לאחר מכן העבירם לידי הנתבע 2, אשר המיר לדולרים את משכורתו של התובע, וכן של יתר העובדים הזרים בנתבעות במרוכז, ולאחר מכן השיב לתובע את מלוא שכרו במטבע של דולר.
לטענת הנתבעים, התובע זכאי לכל היותר לסך של 23,732 ₪ עבור רכיב גמל מעסיק, בהתאם להוראות צו ההרחבה לפנסיה המחייב הפקדות עד לגובה השכר הממוצע במשק, ולאחר חצי שנה של עבודה.
עובד שיתקבל לעבודה כשהוא מבוטח בביטוח פנסיוני כלשהוא, יהיה זכאי לבצוע ההפרשות החל ביום הראשון לעבודתו בשיעורים שנקבעו בפיסקה (ד) לעיל; ההפרשות יבוצעו לאחר 3 חודשי עבודה או בתום שנת המס – המועד המוקדם מביניהם, רטרואקטיבית ליום תחילת עבודתו אצל המעסיק ולא תחול לגביו תקופת ההמתנה האמורה; לאור האמור, אנו מקבלים את תביעתו של התובע בגין זכאותו לחלף הפרשות לפנסיה וכן את טענות הנתבעים, לפיהן זכאותו של התובע להפרשות לפנסיה הנן בעבור שישה חודשים ממועד תחילת עבודתו.
...
משכך אנו קובעים שהטענה להרמת מסך נדחית.
כללו של דבר בתוך 30 יום תשלם הנתבעת 1 לתובע את הסכומים הבאים בתוספות הפרשי ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל: עבור גמול שעות נוספות- סך של 65,479 ₪ עבור חלף הפרשות לפנסיה- סך של 6,711 ₪.
בתוך 30 יום תשלם הנתבעת 3 לתובע את הסכומים הבאים בתוספות הפרשי ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל: עבור פיצויי פיטורים- סך של 21,390 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

פיצוי חלף הפרשות לפיצויים בגין תקופת העבודה הראשונה התובע טען, כי בהתאם לצוו ההרחבה, על הנתבעות היה להפריש לו מידי חודש הפרשות לקופת הפיצויים על שמו או להפקיד את הכספים בחשבון בנק כמקובל במקרים של העסקת עובדים זרים.
בהתאם לצוו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק, לפי חוק הסכמים קבוציים, התשי"ז- 1957, משהתובע לא טען ולא הוכיח כי הייתה לו קרן פעילה טרם תחילת העסקתו במלון, היה על הנתבעת 5 להפקיד לתובע הפקדות לרכיב הפיצויים בחלוף 6 חודשים ממועד תחילת העבודה.
...
לפיכך ומשלא נטען ולא הוכח כי התובע נעדר בסמוך לחג שלא בהסכמת המעסיק, מתקבלת התביעה ברכיב זה. בהתאם לחישובי התובע, הוא זכאי לסך 232 ₪ בגין כל יום חג (ראו סעיף 75 לסיכומי התובע).
התביעה ברכיב זה נדחית.
הנתבעות ישלמו לתובע פיצוי בגין ליקויים בתלושי שכר בסך 2,000 ₪ כל אחת, ופיצוי בגין אי מסירת הודעה על תנאי העסקה בסך 1,500 ₪ כל אחת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעת טוענת כי התובע זכאי להפרשות פנסיה ופיצויים לאחר השלמת 6 חודשי עבודה כאשר הסכומים ששולמו לתובע עולים על זכאותו ברכיבים אלו (ס' 70-74 לסיכומי הנתבעת).
בחודש מאי 2017 ניכנס לתוקף תיקון 18 לחוק עובדים זרים, התשנ"א-1991 אשר קבע כי על מעסיקים להפקיד תשלומים לחשבון פקדון בשיעור 36% מהשכר המשולם למבקשי מקלט, מהם ישולמו 16% על ידי המעסיק ו – 20% ינוכו משכר העובד (להלן: "הסדר הפקדון").
משכך, יש לחלק את תקופת העסקתו של התובע לשתי תקופות: האחת, בחלוף שישה חודשים לאחר תחילת עבודתו ועד לכניסתו לתוקף של הסדר הפקדון, קרי חודש אפריל 2017 (להלן: "התקופה הראשונה").
...
לבד מהעובדה שלא מצאנו כאמור כי לתובע אכן שולמו סכומים ביתר, הרי שהנתבעת לא הגישה נגד התובע תביעה שכנגד, כאשר טענת קיזוז אינה ה'אכסניה המתאימה' לעתור לקיזוז בגין התנהלות חסרת תום לב של העובד.
אשר על כן, טענת הקיזוז שהעלתה הנתבעת – דינה להידחות.
סוף דבר תביעתו של התובע התקבלה בחלקה, כמפורט לעיל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת אופוס, מאחר שהתובעת עבדה אצלה רק שנה אחת, ממילא קמה לה זכאות להפקדות לפנסיה רק לאחר 6 חודשים.
כידוע, בחודש מאי 2017 ניכנס לתוקף תיקון 18 לחוק עובדים זרים, התשנ"א-1991 אשר קבע כי על מעסיקים להפקיד תשלומים לחשבון פקדון בשיעור 36% מהשכר המשולם למבקשי מקלט, מהם ישולמו 16% על ידי המעסיק ו – 20% ינוכו משכר העובד (להלן: "הסדר הפקדון").
כפועל יוצא מן האמור, יש לחלק את תקופת העסקתה של התובעת לשתי תקופות: האחת, בחלוף שישה חודשים לאחר תחילת עבודתה של התובעת ועד לכניסתו לתוקף של הסדר הפקדון, קרי החודשים פברואר-אפריל 2017, בהם חל על התובעת ההסדר הכללי בהתאם לצוו ההרחבה הכללי לפנסיית חובה.
...
בענייננו, לא הובאו ראיות כי טופס ההודעה לעובד שצורף לכתב ההגנה של אופוס תורגם לתובעת וממילא גם בנוגע לתקופת זרוע הזהב אין בפנינו ראיות לפיהן הודעה לעובד כלל נמסרה לה. נוכח האמור, מצאנו לקבל את התביעה ברכיב זה ולפסוק לתובעת פיצוי בסך 2,000 ₪.
משכך, דין התביעה ברכיב זה, להידחות.
סוף דבר תביעת התובעת מתקבלת בחלקה, כמפורט לעיל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מעבר לחובה למסור הודעה על תנאי העסקה, סעיף 1ג' לחוק עובדים זרים, תשנ"א-1991 (להלן: "חוק עובדים זרים") אוסר על מעסיקים להעסיק עובדים זרים ללא הסכם עבודה.
הפרשה לפנסיה ולפיצויי פיטורים בהתאם לסעיף 24 לצוו הרחבה בענף הבנייה, התשתיות, צמ"ה, עבודות ציבוריות ושיפוצים 2015, התובע היה זכאי להפקדות פנסיוניות מיום תחילת עבודתו, ולא בחלוף 6 חודשי עבודה כנטען על ידי הנתבעת.
...
בהתאם לסעיף 26א לחוק הגנת השכר, מצא בית הדין כי מעסיק מסר לעובד ביודעין תלוש שכר שלא נרשמו בו הפרטים הנדרשים, כולם או חלקם, רשאי הוא לפסוק לעובד פיצוי לדוגמה, ללא הוכחת נזק.
בשים לב כי הנתבעת הנפיקה תלושי שכר לתובע, והתובע אישר כי השכר ששולם לו תאם את הסכומים המפורטים בתלושי השכר[footnoteRef:17], לא מצאנו ראיה לכך כי לתובע לא נמסרו תלושי שכר לכאורה.
נוכח האמור לא מצאנו הצדקה לפסיקת פיצוי ברכיב תביעה זה. סוף דבר בנסיבות אלה, הנתבעת תשלם לתובע, בתוך 30 ימים ממועד המצאת פסק הדין לידיה, סך של 10,937 ₪ (קרן), לפי הפירוט שלהלן: פיצוי בגין אי מסירת הודעה על תנאי העסקה בסך 5,000 ₪; פיצוי בגין אי ביצוע הפקדות לפנסיה ולפיצויים בסך 7,336 ₪; שי לחג בסך 500 ₪; סה"כ 12,836 ₪ בניכוי 1,899 ₪ ששולמו לאחר הגשת התביעה = 10,937 ₪ על הסכומים הנ"ל יתווספו הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 1.5.2019 ועד למועד התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו