עמד על כך כב' השופט י. קדמי בבש"פ 4757/97 ג'מאל עבד נ' מדינת ישראל, תק-על 97(3) 533, בקובעו כי:
"הכלל הוא, שהנאשם תושב האוטונומיה, אינו שונה בהקשר זה מכל נאשם אחר; וקיימת גם לגביו – כמו לגבי כל נאשם – החובה לשקול חלופת מעצר".
עובדת היותו של העורר תושב השטחים, מהווה רק אחד השיקולים לשלילתה של חלופת מעצר, כאשר השיקול המרכזי היא הסיכון הממשי של המלטות מן הדין (בש"פ 4383/97 אלבדוי נ' מדינת ישראל, תק-על 97(3) 37).
לנושא זה קבע כב' השופט י. עדיאל בב"ש (מחוזי-ים) 463/97 מדינת ישראל נ' אלקאדר, (לא פורסם):
"כפי שציינתי בהחלטה אחרת בתיק אחר, ערבויות כספיות או אחרות, יכולות לבוא כבטחון נוסף ומשלים ליכולת האכיפה של רשויות האכיפה בישראל אך אינן יכולות לבוא במקומן, ואינן יכולות לשמש כאמצעי היחיד להבטחת קיומו של ההליך המשפטי. שחרור המשיב במקרה זה יביא לכך שרשויות החוק בישראל תאבדנה כל שליטה על ההליך המשפטי הצפוי, וקיומו של המשפט יהפוך מבחינתו של המשיב אך לשאלה שבכדאיות כלכלית, ועם זאת אין להשלים".
עם דברים אלו הסכימה גם כב' השופטת מ. שידלובסקי-אור בב"ש (מחוזי י-ם) 2035/98 (לא פורסם).
לפיכך, אל לו, לתושב הרשות, להלין על גישת בתי המשפט בישראל משבאים הם להגן על תושבי המדינה מפני עבירות רכוש ועבירות אחרות המבוצעות בשטחה על ידי תושבי הרשות, בעוצרם את המבצעים עד תום ההליכים מחשש להמלטות מאימת הדין.
במאמר זה בחנתי סטטיסטית את שיעור ההתייצבות של תושבי שטחים ששוחררו בערובה במסגרת הליכים של מעצר עד תום ההליכים (הבדיקה התייחסה למועדים שלפני אינתיפאדת אל-אקצה), ומסקנתי הייתה שבמקרים שהופקדה ערובה ממשית הייתה התייצבות כימעט מלאה לדיונים.
...
בית משפט קמא נעתר לבקשה ועל כך הערר שלפניי של אחד מהשניים.
השופט קמא הינחה עצמו לבחון חלופת מעצר והגיע למסקנה, כי בעיניינו של העורר, אין מקום להורות על שיחרורו, שכן האישום אינו רק בעבירת שב"ח, אלא גם בגניבת משאית יקרת ערך, ובכך מלמד העורר על עצמו, כי החוק אינו נר לרגליו, והסכנה שימלט מאימת הדין גבוהה יותר מאשר זו הגלומה בעבירה של שהיה בלתי חוקית בלבד.
וכוונתי היא שתושבי שטחים הנכנסים לישראל שלא כדין, בימים אלו, מעלים על עצמם, שהם מסוכנים לשלום הציבור, מעבר לכך, באוירה השוררת ביום, נראה לי שעמדת המוצא שמשיב יבוא מרצונו לדין, כפי שלא רק סברתי בעבר אלא אף בדקתי וראיתי שכך היה, איננה ברורה עוד, ולכן לדעתי בימים אלו, בעבירות מהסוג הנידון אין מקום להורות על שחרור בתנאים" (לא כל ההדגשות במקור – א.פ.).
הערר נדחה.