מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפקדה לקרן השתלמות לעובד בענף רשתות המזון בישראל

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

במסגרת בקשת הצד טענה ההסתדרות ששווק רוסמן מפרה את ההוראות בצו ההרחבה ביחס ל-8 נושאים: הפרשות לקרן הישתלמות (לאחר השלמת שלוש שנות עבודה מלאות); הפרשות לביטוח פנסיוני ופיצויי פיטורים; תוספת וותק (החל מהשנה הרביעית לעבודה); תשלום משכורת 13 (החל מהשנה הרביעית לעבודה); תשלום חופשה שנתית; תשלום דמי הבראה; צבירת ימי מחלה; תשלום דמי ביגוד.
במסגרת הדיון בית הדין מיפה את ההסכמות והמחלוקות כדלקמן: הסכמות סעיף 3.3 לצוו ההרחבה בענף רשתות שיווק המזון קובע כדלקמן:- "לצורך חישוב זכויות עובד התלויות בותק על פי צו זה, ייחשב וותק העובד מתחילת העסקת העובד אצל אותו מעסיק או באותו מקום עבודה ולא ממועד תחילת צו זה". לפי סעיף 3.1 לצוו ההרחבה - הצוו חל על העובדים המועסקים ברשתות שיווק המזון למעט עובדים המועסקים בחוזים אישיים – עובדים בדרגת מנהל סניף ומעלה.
מפנה לעניין דב"ע (ארצי) מח/41-3 בנק דיסקונט לישראל בע"מ נ' כלל העובדים בבנק דיסקונט, פד"י י"ט (1) 205.
...
כמו כן, אנו סבורים שצודקת שיווק רוסמן בטענותיה לענין פרטיות העובדים כאשר לא ניתן להתעלם מטענות אלו בשם "עקרון תום הלב" או בשל התנהלותה הקלוקלת של שיווק רוסמן.
אשר על כן, לאחר שבחנו בקפידה את המנגנון שהציעה ההסתדרות כדי לאכוף את הוראות צו ההרחבה ולאחר ששקלנו את טענות שיווק רוסמן, אנו סבורים שיש לקבל חלקית את המנגנון שהוצע על ידי ההסתדרות – כל עוד אין בו כדי לפגוע בפרטיות העובדים, כדלקמן: 113.1.
סוף דבר התביעה מתקבלת בהתאם למפורט לעיל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

( ר' ע"ע (ארצי) 19734-11-10 מדינת ישראל נ' הרשקוביץ שריקה (גרינברג) - מאגר נבו 07.09.2014) בפסק הדין בעיניין "מעלה החמישה" אליו מפנה ב"כ התובעת נקבע, כי "כל אימת שלא עבד המערער למעלה משישה ימים בשבוע, כולל בימות חג ושבת, אין זה מעלה או מוריד באילו מימי השבוע חלו ימי עבודתו, וכל ימי עבודתו כולל השבת והחג - יבואו במניין הימים לצורך חישוב פצויי פיטוריו. ". (תבע (ארצי) 3-60/מז גדעון ליפשיץ נ' בית מרגוע מעלה החמישה, פד"ע יט(1) 169, 174 - מאגר נבו) .
סעיף 6.12 לצוו ההרחבה קובע את אחוזי ההפרשה לקרן ההשתלמות כדלקמן: "6.12.2. לאחר שישלים העובד שלוש שנות עבודה מלאות, יפריש
החל מחודש פברואר 2010 היה על הנתבעת לבטח את התובעת על פי הוראות צו ההרחבה בענף רשתות המזון בגובה 6% שכן כבר הייתה מבוטחת בביטוח פנסיוני מכוח צו ההרחבה לעניין פנסיה (ראה סעיף 6.11.2 לצוו ההרחבה בענף רשתות המזון) וכך הלאה עד למועד סיום עבודתה בנתבעת.
בגין שנת 2011 היה על הנתבעת להפקיד עבור התובעת בהתאם לשכרה הכולל שעמד על סך של 41,393 ₪ הפרשות מעסיק בסך 2,483.5 ₪.
...
לאור האמור, התביעה לתשלום פיצויים חוזיים – נדחית.
סיכום לאור כל האמור לעיל, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובעת את הסכומים שלהלן: הפרשי תוספת ותק בסך של 1,586 ₪ בתוספת ריבית והצמדה החל מיום 20.8.15 ועד ליום התשלום בפועל.
כמו כן תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות משפט בסך 500 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 3,000 ₪ שישולמו תוך 30 יום מקבלת פסק הדין שאם לא כן ישא סך זה הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד מתן פסק הדין ועד לתשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התובעת טענה תחילה בכתב תביעתה, כי עסקינן ב"עסק משפחתי", אולם, טענה זו נזנחה בסיכומיה ובמקומה, הפניתה התובעת לסעיף 30 לחוק הגנת השכר, התשי"ח-1958, לפיו, טוענת התובעת כי "העברת בעלות של עסק מקימה ערובה לכך שהמעסיק החדש יהיה מחויב לשלם לעובד שכר והפקדות לקופת גמל". לטענת התובעת, "סעיף זה לא נועד לפרוק את המעסיק הקודם מחובותיו ע"פ דין, ככל שקיימים, אלא להטיל גם על המעסיק החדש -בנסיבות מסוימות- חבות בגינן בדמות ערבות לחובות המעסיק החדש" (סעיף 17 לסיכומי התובעת).
התובעת ערכה חישוב על סמך שכר המינימום בכל תקופה, לפיו בשנה הראשונה יופרשו 2.5% משכר המינימום באותה תקופה (4650 ₪), ובשנה השנייה יופרשו 5.5% משכר המינימום באותה תקופה (4825 ₪) ובסה"כ, היה על הנתבעים להפריש לקרן הישתלמות על שם התובעת סך כולל של 2,457 ₪.
לא די בטענה זו. על התובעת להוכיח מה גובה החזר הוצאות הנסיעה שהיא זכאית לו. (ראו: עע (ארצי) 93-09‏ ‏ נפתלי בנקין נ' מדינת ישראל - משרד החקלאות‏, ניתן ביום 25.7.10) "בכפוף לזכותו הקוגנטית של העובד מזה, ולפררוגטיבה הניהולית של המעסיק מזה, נבחנת זכאותו של עובד לקצובת נסיעה, בין היתר, לפי אמות מידה אלה: האם העובד הוציא מכיסו סכומי כסף עבור הוצאות נסיעה; ככל שהוציא סכומי כסף עבור הוצאות נסיעה - האם העובד זכאי להחזר מכוח חוזה אישי, הסכם קבוצי, הסדר קבוצי או צו הרחבה." בחקירתה הנגדית נישאלה בעיניין זה וענתה כך: כך, עולה מעדותה של התובעת, כי שילמה לאביה בין 500 ל-1000 ₪ לחודש, אך לא תמורת הנסיעות שהסיע אותה, אלא "בגלל שרציתי לעזור לו. הוא היה נכה והוא עזר לי כשהייתי צריכה". לטעמנו, סכום של 500 ₪ לחודש, וקל וחומר 1,000 ₪ לחודש, הוא סכום גבוה מאד ביחס לנסיעה של כ-1 ק"מ לכל כיוון בתוך הכפר.
ביחס לטענת התובעת כי הנתבעים לא העמידו לרשות העובדים חדר אוכל בו יוכלו לשהות במהלך ההפסקה, נציין כי התובעת לא הראתה מקור בדין לחייב את הנתבעים בפצוי בגין העדרו של "חדר אוכל". התובעת הפניתה לסעיף 5.14 לצוו ההרחבה בענף רשתות שיווק מזון, אשר מטיל על המעסיק את החובה לדאוג לקיומם של "תנאי עבודה פיזיים נוחים ותנאי בטיחות לשמירה על בריאות העובד". איננו מוצאים לנכון לקבוע כי הגדרה זו מחייבת את קיומו של חדר אוכל דוקא.
...
אשר על כן, אנו דוחים את בקשת הנתבעים לשלילת פיצויי הפיטורים של התובעת או לקיזוז תמורת המוצרים שלטענתם נגנבו ע"י התובעת.
סיכום: אנו מחייבים את הנתבעים לשלם לתובעת את הסכומים כמפורט להלן: 2,500 ₪ בגין דמי חגים, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום 25.10.16.
הוצאות ההליך: אנו מחייבים את הנתבעים, ביחד ולחוד, בהוצאות הליך זה בסך כולל של 25,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בבאר שבע סע"ש 2553-01-15 26 ספטמבר 2016 לפני: כב' שופט, יוחנן כהן נציג ציבור עובדים: מר ישראל עמישי נציג ציבור מעסיקים: מר אשר רפפורט התובע: אהרון הראל ת.ז. 032365074 ע"י ב"כ: עו"ד רועי גיל הנתבעת: זול ובגדול בע"מ, (חברות-514159334) ע"י ב"כ: עו"ד עדי ברנר פסק דין
לפני בית הדין תביעת התובע לתשלומים בעד עבודה בשעות נוספות, ביגוד, משכורת 13, קרן הישתלמות, תוספת ותק, פיצוי בגין אי הפרשות לפנסיה, דמי הבראה, פדיון דמי חופשה ופיצויים בגין פיטורים ללא עריכת שימוע שלא כדין.
הנתבעת תשלם סך 2,299 ₪ בגין אי הפרשה לקרן הישתלמות כדין.
תוספת ותק התובע טוען בכתב תביעתו כי בהתאם לצוו ההרחבה בענף רשתות המזון, הוא זכאי לתוספת ותק של 1% לשכר הבסיס החל מהשנה הרביעית.
...
התביעה לתשלום בגין ביגוד נדחית; מתייתרות התביעה לדמי הבראה ולפדיון ימי חופשה.
התביעה מתקבלת בגין רכיבי התביעה הבאים, ועל הנתבעת לשלם לתובע בגינם את הסכומים המפורטים להלן: שכר בגין עבודה בשעות נוספות, בסך 110,871 ₪.
בנוסף, הנתבעת תשלם לתובע הוצאות משפט בסך 15,000 ₪, תוך 30 יום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

פיצוי חלף הפרשות לקרן הישתלמות בסך 787.5 ₪, בהתאם לסעיף 6.13 לצוו ההרחבה בענף רשתות שיווק מזון.
ההחלטה אם להעסיק עובד זר או ישראלי היה נתון לשיקול דעתה הבלעדי של מידו.
קרן הישתלמות התובע לא היתייחס להסכמים קבוציים מיוחדים החלים על עובדי שופרסל ולא הרים את נטל ההוכחה בדבר תחולת צו ההרחבה בענף רשתות השיווק ומשכך התביעה לפצוי חלף הפקדות לקרן הישתלמות מכוח הצוו נדחית.
...
סכום זה נמוך מהשיעור המירבי הנקוב בצו הרחבה בדבר השתתפות המעביד בהוצאות נסיעה לעבודה וממנה החל משנת 2016 ומשכך הנתבעות ישלמו לתובע דמי נסיעות בסך 7,783 בהתאם לחישוביו שלא נסתרו.
כאמור לעיל, לא הוצגו תלושי שכר של התובע בכל שלבי ההליך, ואף לא שוכנענו כי עדותו של מר שקולניק בדבר מסמך שצורף לשכרו של התובע התייחסה לתלושי שכר דווקא.
התובע לא טען טענות מפורשות אשר להודעה זו ולפרטיה ולפיכך לא שוכנענו כי הוא זכאי לפיצוי ברכיב זה. סיכום התביעה מתקבלת בזאת כך ששופרסל תשתלם לתובע את הסכומים הללו: פיצויי פיטורים בסך 14,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו