מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפקדה לעיכוב פינוי הפחתת סכום ההפקדה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

לא יופקד סכום הפצוי בקופת בית המשפט עד למועד האמור, יעוכב מועד הפינוי בהתאם, ובנוסף יתוסף לסכום הפצוי סך של 400 ₪ לכל יום של עיכוב בהפקדת הסכום.
ככל שפינוי הנחלה יעוכב על ידי דיכטר מעבר למועד הפינוי הקבוע לעיל, יופחת סכום הפצוי אשר ישולם לדיכטר בסך של 400 ₪ לכל יום עיכוב.
...
בהתאם לכך אני קובע כי וויס ישלמו לדיכטר בגין השקעותיהם במקרקעין סך של 80,000 ₪.
התביעה שכנגד מטעם וויס כנגד דיכטר נדחית.
חרף זאת, ונוכח מועד מתן פסק דין זה, אני קובע כדלקמן: 49.1.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

לנוכח קביעות אלה, הורה בית משפט קמא, כי תנאי לעיכוב הליכי המימוש בכל הנוגע למבקשת הוא הפקדת סך של 50,000 ₪, וככל שהמבקשת תפקיד את הסך האמור, יעוכבו הליכי המימוש המתנהלים כנגד המבקשת.
לחילופין נטען, כי יש מקום, לעבות את התנאים למתן סעד המניעה הזמני, ויש לחייב את המבקשת, להפקיד סכום שלא יפחת מ-350,000 ₪ וכן להורות, כי על המבקשת לשלם את חוב הפיגורים של המשכנתא, וכן את התשלומים השוטפים.
אמנם, בראשית הדרך לא טענה המבקשת, כי נפל פגם באופן בו הוחתמה על מיסמכי המשכנתא, והעלתה טענות אחרות, אשר נועדו לעכב את הליכי הפינוי, אולם, בתביעתה בפני בית משפט קמא, ובבקשה למתן צו מניעה זמני, טענה המבקשת, כי לא הוסברו לה כדבעי משמעויות תנייות הויתור, המופיעות במסמכי המשכנתא, בכל הנוגע לזכותה לדיירות מוגנת.
...
על כן, ולאור כל האמור לעיל, ראיתי להיעתר לבקשת המבקשת למתן צו המניעה זמני, ובאופן שבטרם תפונה המבקשת מבית המגורים, יבוררו טענות המבקשת בדבר מימוש בית המגורים כדירה תפוסה.
ואולם תנאי למתן צו מניעה זמני זה, כי יופקד על ידי המבקשת את שנדרש ממנה בהחלטת בית משפט קמא, קרי סך של 50,000 ₪, ככל שזה טרם הופקד, וכן תשלם המבקשת את התשלומים המגיעים ממנה על פי הסכם ההלוואה ממועד הגשת תביעתה לבית משפט קמא וזאת עד ליום 15/04/16, שאם לא כן יפקע הצו הארעי שניתן במסגרת החלטה זו. זאת ועוד, המשך תוקפו של צו המניעה הזמני מותנה בכך, שהמבקשת תבצע את התשלומים השוטפים על פי הסכם ההלוואה, כל עוד צו המניעה הזמני, יוותר בתוקף.
סוף דבר סיכומי של דבר, הנני מקבלת את הערעור ומתירה למבקשת לתקן את כתב התביעה באופן שיתוסף לכתב התביעה הסעד כי מימוש בית המגורים יבוצע כדירה תפוסה, ולא כדירה פנויה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

מכל מקום, משעה שבית המשפט סיים את מלאכתו לא ניתן עוד להשיב את הגלגל לאחור, ואין למשיבים להלין אלא על עצמם בהקשר זה. אשר לכספים שהופקדו כתנאי לעיכוב ביצוע פסק הדין נשוא העירעור (40,000 ש"ח), הרי שאף שהדבר לא צוין במפורש בהחלטתי – והגם שבגדרה הותר למערער להפקיד כתב ערבות בנקאית כחלופה להפקדת הסכום במזומן – מדובר בערבות ולא בערבון (השוו: ע"א 2051/16 איטח נ' ש.פ. חברה לנאמנות ניהול ואחזקות בע"מ, פסקה 2 (12.8.2018)).
נוסף על כך, הן בקשת המערער להפחית את הסכום שהופקד והן בקשת המשיבים להגדילו מעלות, כי אף לשיטת הצדדים מדובר בערבות; בהתאם, גם בדחיית הבקשות – בהחלטותיי מיום 20.5.2019 ומיום 21.5.2019, בהתאמה – התייחסתי לסכום שהופקד כערבות.
כמו כן, במקרים דומים לענייננו – בהם נתבקש עיכוב ביצוע של פסק-דין המורה על פינוי דירת מגורים, בפרט כזו שמתגוררת בה מישפחה זה מספר שנים – נהוג להסתפק בחיוב המבקש בהפקדת ערבות (ראו, למשל: ע"א 4080/04‏ גילת נ' בנק המזרחי המאוחד בע"מ (12.11.2004); ע"א 4160/04 אילוז נ' בנק דיסקונט לישראל בע"מ (4.1.2005); ע"א 1253/05 חדד נ' בנק לאומי למשכנתאות בע"מ (3.3.2005); ע"א 7370/06‏ ‏ שני נ' ברדיצ'בסקי (29.1.2007); ע"א 2679/06‏ ‏חן נ' פז (5.7.2006)).
...
למען הסר ספק, ובניגוד לנטען בבקשת החילוט, אבהיר כי פרק הזמן הרלוונטי לחישוב הנזק שנגרם כתוצאה מעיכוב הביצוע יימנה החל מיום מתן החלטתי בעניין ועד ליום מתן פסק הדין הדוחה את הערעור (קרי, 18.4.2019 עד 19.4.2021).
זאת מאחר שבית המשפט המחוזי לא עיכב את ביצוע פסק-דינו, הלכה למעשה, ואילו העיכוב הארעי מכוח החלטתי הראשונית (מיום 14.3.2019) נבע מעצם הגשת הערעור, כך שבגין נזקיו היו המשיבים יכולים להיפרע רק אם היו נפסקות לטובתם הוצאות משפט.
בקשת ההחזר מתקבלת בחלקה, אפוא, ככל שהיא מתייחסת לכספים שהפקיד המערער להבטחת הוצאות המשיבים בערעור (35,000 ש"ח), ובקשת החילוט נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט קמא קבע, כי המשיבות תזכנה את המבקשים בסכום השווה להפרש בין סכום זה לבין הסכומים שהופחתו מההלוואות בגין ריבית והוצאות.
בד בבד עתרו המבקשים בין היתר, בבקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין, בקשה לפטור מהפקדת ערבון ובקשת עיכוב הפינוי.
לעמדת המשיבות החלטת כב' השופט באומגרט הייתה ידועה למבקשים היטב שכן ביום 19/03/20 או בסמוך לכך הגישה המבקשת 1 בקשה להארכת מועדים להפקדת הסכומים עד ליום 30/04/20 ובפועל נתנה למבקשת 1 אורכה עד ליום 02/06/20 להפקדת הערבון ולמעשה הבקשה לדחיית העירעור הוגשה רק ביום 08/06/20 כך שהייתה למבקשת 1 שהות להפקיד את הערבון עד ליום 08/06/20 ואולם הדבר לא נעשה.
...
ביום 19/07/20 הוגשה תשובת המבקשים במסגרתה טענו המבקשים כי המשיבות לא הגישו תגובה לבקשתן תוך המועד שנקצב ובכל מקרה הגישו תגובה אחת לבקשות התלויות ועומדות, כך שאף מטעם זה יש לקבל את בקשתם.
באם מצא בית המשפט כי הטעמים למחדליו של המערער אינם מצדיקים מתן הארכה להפקדת העירבון, יורה על דחיית הערעור.
לאחר ששבתי ושקלתי את טענות הצדדים, ולא בלי היסוס, סבורני כי אמות המידה שנקבעו בעניין לה נסיונל מוביל למסקנה כי דין בקשת המבקשים לביטול פסק דין להתקבל, וזאת מבלי לקבוע מסמרות ביחס לסיכויי הערעור התלוי ועומד ואשר לכל היותר מתייחס לשיעורי החוב ולא לעצם חוב ההלוואות.
סוף דבר בהינתן כל האמור, ובשים לב לחשיבותה של זכות הערעור כחלק מזכות הגישה לערכאות, הגעתי לכלל מסקנה כי דין בקשת המבקשים לביטול פסק דין מיום 08/06/20 להתקבל בכפוף לכך שהמבקשים יפקידו את העירבון בסך של 8,000 ₪ עד ליום 30/07/20.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

במספר הודעות שהגיש המבקש בעקבות ההחלטה האמורה, הבהיר כי הוא עומד על הדיון בבקשת רשות העירעור, מאחר שלטענתו, תכליתה בין השאר, להביא להפחתת סכום ההפקדה, חרף העובדה שכאמור, כבר הופקד בפועל.
שנית, כאמור בפתח הדברים, בדיון שהתקיים ביום 1.4.2019 הוסכם שעיכוב פינוי הדירה שהמבקש מחזיק בה – בנגוד לפסקי דין חלוטים – יותנה בהפקדת סך 38,000 ₪, נוסף לסך 22,000 ₪ שהופקד עוד בבית משפט קמא.
...
המסקנה היא אפוא, שתנאי זה אינו מתקיים לגבי בקשת רשות הערעור הנדונה.
מכל הטעמים שעליהם עמדנו, אין מנוס מהמסקנה שהמבקש לא הראה כי מתקיימים שני התנאים המצדיקים לפטור אותו מתשלום אגרה ומהפקדת עירבון.
לפיכך, שתי הבקשות נדחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו