יש לציין כי בחודש אוגוסט 2014 הופסק למערער תגמול תט"ר. בישיבה המקדמית ניתנה המלצתנו לייתר ערעור זה, לחדש תגמול התט"ר וכי המערער מצדו מצידו ישתף פעולה עם הליך השקום, כולל הבדיקות הרפואיות, ושיגיע לצר"מ (ועדת כושר עבודה).
המשיב סירב להצעה.
זאת בהשמטת קטעים ספורים מן הציטוט, שנגעו לנתוניו העובדתיים של המקרה שנדון שם.
" 23. גמלת הנכות הבסיסית המשולמת לנכי צה"ל שנמצאו זכאים לה, נגזרת מגובה הנכות במכפלה של שכר קובע (ראה סעיף 5 של חוק הנכים (תגמולים ושקום) (להלן: "החוק").
תגמולי הקיום העקריים (בין מכוח החוק ובין מכוח הוראות אגף השקום ) הנם תגמול הנצרך, תגמול מיוחד (תג"מ), תגמול חסר פרנסה (חפ"ר) ותגמול טפול רפואי (תט"ר).
...
בחווה"ד הרפואית מהמחלקה נכתב:
"לסיכום קיימים קשיים קוגנטיביים, אפקטיביים והתנהגותיים. נראה כי במצבו הנוכחי הקשיים במישור האפקטיבי מגבילים את יכולתו להפיק תועלת ממסגרת שיקומית. לכן מומלץ להפנותו בהקדם האפשרי להערכה וטיפול פסיכיאטרי מקיף. לאחר יצוב מצבו מומלץ לנסות שילובו מחדש במסגרת שיקומית לנפגעי ראש".
לטענת המערער, על פי מה שנמסר לו, המסגרת השיקומית לנפגעי ראש הינה מסגרת אבחונית טיפולית ואינה מהווה מסגרת שיקומית תעסוקתית.
לאור כל האמור טוען המערער כי הוא נכה נצרך.
משמעות התנאים השני והשלישי במצטבר, הנה בפועל מסקנה לפיה יש אובדן כושר תעסוקתי מלא וגם צמית , לעבודה מפרנסת.
השלכות תעסוקתיות של ממש – בוודאי שיש לה. אולם גלו צעיר, ועליו למצות הליך השיקום מתוך שיתוף פעולה, בטרם ניתן יהא להגיע למסקנה קונקלוסיבית בענין זה, לרבות בענין השלכת הנכות הנפשית.
באותו החלטנו כי אין עוד הצדקה להפנות המערער לועדת צר"מ נוספת אלא יש לתן החלטה בעניינו על בסיס החומר הקיים בלא הפניה שכזו.