החל מחודש יוני 2019 מצויה התובעת בהיעדרות מטעמי בריאות כאשר מיום 26.7.20 הוכרה התובעת כמצויה באי כושר לעבודה והיא הופנתה לפרישה על בסיס רפואי.
לעמדת התובעת, רק היא "זכתה" לפיצול שעות שכזה, ולשיטתה אף היה מדובר בטעות שכן הנתבעות היו צריכות לפצל את משרתה של הגב' מלכה שקבלה למעלה מ-150% משרה, ואולם הנתבעת 2 ומנהלת כ"א היתעלמו מטענותיה בעיניין זה. התובעת טענה כי "העדפת" המורה, הגב' מלכה, כאשר היא כלל אינה אוחזת בתעודות הוראה רלוואנטיות, נעשה לשיטתה בשל קירבתה למקבלי ההחלטות בנתבעת 1, עקב קשרי בעלה שהוא עובד בכיר במשרד החינוך, דבר המצביע על מידת השחיתות והמחדלים שקיימים בנתבעת 1.
טענות הצדדים
התובעת טענה רבות כי הופלתה אל מול מורים אחרים, ופרטה בעיניין זה:
התובעת טענה כי הייתה מגיעה בתחבורה ציבורית ביחד עם מורים נוספים, ולעיתים רבות היתה מגיעה באיחור של 5 דקות (בשעה 8:20 במקום 8:15) ורק היא היתה ננזפת וייתר המורים שעימה בהסעה לא נאמר להם דבר; התובעת טענה כי רק היא נתבקשה להגיש תוכניות עבודה לשעת חינוך וכישורי חיים; רק היא קיבלה הערות ונדרשה לקשט את כיתת האם; התובעת קיבלה הערות על כך שהיא עובדת רק 4 ימים ולא 5 כפי שנידרש ממנה כמחנכת ואולם קיים מורה נוסף בשם דוד אשר עובד רק 3 ימים בשבוע; התובעת נדרשה לכתוב מכתבים להורים על בעיות היתנהגות התלמידים ואולם כשעשתה כן קיבלה פניות שליליות מטעם המנהלת על כעס ההורים; התובעת לא קיבלה גיבוי מהמנהלת כאשר הרחיקה תלמידים עקב בעיות משמעת כאשר מורים אחרים היו מקבלים גיבוי מלא; בשנת 2014 סוכם עם התובעת כי 3 תלמידים עם בעיות משמעת לא יצאו לטיול שנתי ובמועד הטיול התברר כי הם כן הגיעו, וזאת לעומת כיתה אחרת ששם התלמידים הושעו כפי סוכם עם המורה; חלק מהמורים זוכים ליחס מועדף בזמן יום הולדתם ומקבלים זרי פרחים, ברכות ומסיבה בחדר המורים, כאשר לתובעת לא נאמר אף מזל טוב; שמה של התובעת הוסר מרשימת המורים ב"יום למוקירים" שבו נהוג כי המורים רוכשים מתנות הוקרה זה לזה; התובעת ספגה הערות על צורת לבושה כאשר מורות אחרות לא ננזפו בעיניין זה; ביום 8.1.19 היתקיים טקס יום המורה כאשר שמות כל המורים הוקראו לקבלת הוקרה על הבמה למעט התובעת, ורק לאחר הערת סגנית המנהלת התובעת נקראה גם כן; שבועיים לפני תום שנת 2019 התבקשה התובעת להטיל משימות מקצועיות על תלמידיה, דבר שעורר את זעם התלמידים וההורים כנגד התובעת בלבד; פועלה של התובעת ופרוייקטים שביצעה לא אוזכרו במכתבי הוקרה או בישיבת סוף שנת 2016 ולא קיבלה הוקרה או תודות בתום טקסים שערכה ואף לא מתועדים ומצולמים ומועלים לרשת החברתית כייתר פעילויות המורים האחרים; הנתבעת 2 ומורים נוספים לא הגיעו לארוע פרטי של התובעת שהוזמנו אליו; לתובעת בלבד "מזכירים" ומעירים כשהיא תורנית הפסקות; התובעת היחידה שננזפת כאשר לא סוגרת את דלת הכיתה בתום יום לימודים; התובעת היחידה שננזפת על כך שמרשה לתלמידים לצאת לנוחיות או לשתיית מים, ובמקרים בהם התובעת לא מאפשרת יציאה, היא מקבלת תלונות מהורים והיעדר גיבוי מהמנהלת; התובעת היא היחידה שננזפת כאשר משאירה תלמידים לבד בחדר מחשבים הגם שמורים אחרים עושים כן.
לטענת הנתבעת 2, התובעת כשלה באופן מהותי בהבנת תפקידה ובמחוייבותיה כאשת חינוך האמונה על חנוכם וטיפוחם האקדמי והרגשי של תלמידיה.
במסגרת דיון מיום 1.7.20 נישאל ב"כ התובע אודות עבודתה של התובעת כעורכת דין, והשיב:
"ב"כ התובעת: רצתה להשאר עד לפנסיה כמורה. לשאלת בית הדין אם התובעת עוסקת כעורכת דין אני משיב לא כל כך. עד כמה שידוע לי היא לא מקבלת שכר. הם ידעו זמן רב שהיא עורכת דין הם היו יכולים להזהיר אותה לעשות שימוע או לפטר אותה. כעת היא בחופשת מחלה והיא לא עובדת. אני לקחתי חלק מהתיקים שלה. היא לא משתמשת בתואר נכון להיום"
אך בדיון מיום 11.11.20 השתנתה גרסת התובעת:
"אני מפנה לסעיף 104 לכתב ההגנה של הנתבעת 1. אני לא הכחשתי שעסקתי בעריכת דין, הנתבעת 2 ידעה זאת. גם הנתבעת 1 ידעה ולא קבלתי מהם שום תשובה שזה אסור. המסמכים שנוגעים לעריכת דין לא קשורה לתביעה. הטענה הועלתה רק לאחר שהגשתי כתב תביעה ואם היו רוצים לזמן לועדת משמעת היו עושים זאת במשך 6 שנים זה לא נעשה לכן אין קשר בין התביעה לבין עבודתי בעריכת דין. אין לי היתנגדות להמצאת המסמכים המפורטים בסעיפים 1-4 לבקשת הנתבעת 1. איסור עבודה נוספת פגיעה בחופש העיסוק מפגיעה בכבוד האדם וחירותו, אילו ידעתי כי העיסוק אסור, הייתי שוקלת אם להמשיך או לא לעבוד בעריכת דין. לא שלחו לי מכתב תשובה שאסור לי לעבוד בעריכת דין. עצם הטענה מעלה שזו אחת הסיבות להתעמרות. עבדתי כעורכת דין מה זה קשור לתביעה שלי אם לא פעלו עד להגשת כתב התביעה" (עמ' 12 ש' 11-19 לפרוטוקול מיום 11.11.20)
דא עקא, בנגוד מוחלט לדברי התובעת, עולה מהראיות כי כבר בחודש אוגוסט 2016 היתקיימה פגישה בין התובעת למפקחת, הגב' נגר, מר חדד וגב' עינב קנפו, בעיניין דרישות התובעת לנוכח העברה היזומה.
...
דא עקא, לא שוכנענו ש"הניהול הנוקשה" שהתובעת טענה שהנתבעת 2 נקטה בו הופנה כלפי התובעת בלבד ומתוך כוונה לפגוע ולהתעמר בתובעת דווקא.
אחרית דבר
על יסוד כל האמור, מהמארג הכולל שהוצג בפנינו, מצאנו כי לא זו בלבד שהתובעת לא הרימה את הנטל להוכיח את טענתה כי מי מהנתבעות או מטעמן נהג בה באופן של התנכלות תעסוקתית, אלא מצאנו שהנתבעת 2 אף נהגה כלפיה בסבלנות רבה, הכילה את התנהגותה החריגה ואף פעלה לסייע לה לשמור על היקף משרתה שלא יפגע, כל זאת כאשר התובעת מנגד מתנהלת בחוסר תום לב תוך הפרת אמון, בניגוד לנהלים ולכללים החלים עליה, תוך הפרת הוראות מפורשות שניתנו לה על ידי המנהלת, ובהתנהלות בניגוד למצופה ממורה האמורה להוות דמות חינוכית.
בנסיבות אלה, משמצאנו שאין יסוד לטענות ההתעמרות של התובעת וכן לתביעותיה הכספיות כמפורט בסעיף 37 לעיל, דין תביעת התובעת על כל רכיביה – להידחות.