לטענת הנתבעת, הנכויות הרפואיות שנקבעו ע"י המומחים אינן יכולות להסביר את החלטת התובעת להפסיק לעבוד.
דיון והכרעה
הפרישה המוקדמת והנכות התפקודית
התובעת העידה, כי במסגרת עבודתה כאחות חדר ניתוח גניקולוגי עבדה משמרות אינטנסיביות של עבודה פיזית תחת לחץ, שכללה הישתתפות בניתוחים - חלקם ארוכים, חלקם בהולים בעקבות סכנת חיים לאם ולעובר - ריצה בין חדרי ניתוח, הבאת ערכות חדר ניתוח כבדות ופריסתן, העברת המטופלות וכיוצ"ב. עד התאונה עבדה התובעת ללא כל קושי במשמרות בכל שעות היממה (בוקר, ערב, לילה), משמרות כפולות וכוננויות.
בתום חמישה חודשים שבה התובעת לעבודה, אולם לדבריה, בהוראת הרופא התעסוקתי, היא עבדה במשמרות בוקר וערב בלבד, ללא משמרות לילה.
הדברים מגובים במכתב "סיכום כושר עבודה" של המרפאה לרפואה תעסוקתית בביה"ח שיבא, שם כתב הרופא התעסוקתי כי התובעת יכולה לחזור לעבודה החל מיום 10.7.2017 "בהקף משרה מלא אך במשמרות בוקר בלבד". התובעת הסבירה בעדותה, שבמשמרת בוקר כח האדם גדול יותר לעומת משמרת לילה, מה שמקל על עבודת הצוות: "הרופא התעסוקתי לא אישר לעבוד בלילה, כי בלילה אין סניטר שמשכיב ומוריד, ויש ניתוחים בהולים ויש רק שתי אחיות במשמרת, וצריך לעזור למרדים, בהרדמה כללית, להשכיב, לחבר, ל"ד, מוניטור, דופק, לפרוס... יש סה"כ שתי אחיות וכוננית בבית...".
כאמור, כעבור 5 חודשים שבה התובעת לעבודתה, אולם לדבריה, התפקוד שלה נפגע, ולא התאים לעבודה בחדר ניתוח.
הנתבעת מצידה טוענת כי לא הוצגו ראיות בגין הוצאות בפועל, וכי בכל מקרה מדובר בתאונת דרכים אשר הוכרה כתאונת עבודה והתובעת זכאית למימון מלא של כל הטיפולים הרפואיים שתזקק להם לרבות הוצאות נסיעה לטיפולים אלה.
...
אני סבורה, כי ניתן לייחס את הירידה בשכר לתאונה, שכן עיון בטופסי 106 לשנים 2016 ו- 2017 מלמד שבשנת 2017 הרוויחה התובעת פחות בגין "שכר שעות נוספות ומאמץ מיוחד". כאמור, עם חזרתה לעבודה לאחר התאונה הונחתה התובעת לא לעבוד במשמרות לילה, וגם לכך יש השלכה על השכר.
לכן, אינני מקבלת את טענת התובעת כי יש לפצותה בגין הפער בין השכר שאותו היתה מקבלת לולא פרשה לגמלאות ובין תגמולי הפנסיה שהיא מקבלת.
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בסך כולל של 342,000 ₪ בניכוי תגמולי המל"ל (ללא דמי פגיעה) בצירוף שכ"ט עו"ד כדין והחזר אגרה וכן תישא בתשלום המחצית השנייה של האגרה.