עוד טענה העותרת כי הקביעה בפיילוט המחייבת קבלת קצבת מזונות ב-24 החודשים הקודמים לבקשה מתאימה למקבלות קצבת מזונות בלבד ללא הכנסה מעבודה, ואילו את עניינה שלה היה צריך להשוות למקבלי קצבת "השלמת הכנסה", הנדרשים בקבלת הקצבה למשך 12 חודשים בלבד.
עוד טענה המשיבה, כי "אין בשיקלול החזקת רכב במסגרת הכנסותיה כדי להוות 'פגיעה' המזכה אותה בפטור ממסלול הבטחת הכנסה לעמידה בתנאיו הנוקשים". לפי הנטען, "עצם בחינת קיומו ושוויו של רכב במסגרת מבחן ההכנסות לצורך קבלת הבטחת הכנסה, דבר שאינו מבוצע במסגרת מסלול מזונות ביטוח לאומי, רק מעיר ומחדד שוב כי הבחינות הנעשות לצורך קבלת הבטחת הכנסה מקיפות ויסודיות הרבה יותר, והרי זו הסיבה לכתחילה לבחירת המשיבה להסתמך על בחינות אלו לצורך מתן זכאות לדיור צבורי".
על כן, נטען כי אין מדובר ב"פגיעה", אלא במבחן הכנסות החל על כלל מבקשי הדיור הצבורי.
עוד נטען, כי "אף אם יקרא הדבר 'פגיעה', הרי שפגיעה במעבר בין הקיצבאות לא הייתה התנאי היחיד להישתתפות בפיילוט. אחד התנאים הנדרשים בהוראת השעה הוא עמידה במבחן הכנסות של המוסד לביטוח לאומי, מבחן אשר כולל, כאמור לעיל, בחינת קיומו ושוויו של רכב".
המשיבה איבחנה את העניין למול אוכלוסייה שכן הוכרה על ידה כנפגעת ממעבר בין קצבת מזונות לקיצבת הבטחת הכנסה – נשים פרודות ועגונות.
מעבר לאמור נטען, כי אין להעתר לבקשת העותרת לסיוע רטרואקטיבי, שכן אין באפשרות המשיבה לבחון באופן שוויוני זכאות רטרואקטיבית, וכי "אין דנים בועדת חריגים בבקשות לשכר דירה רטרואקטיבי למעט במקרה של פונה סיעודי שהסיוע הופסק לו בשל תקלת מערכת ונבצר ממנו לעקוב אחרי רצף התשלום".
דיון והכרעה
לאחר בחינת הדברים, מצאתי כי לאורך תקופת הפיילוט ועד לתום תוקפו, הדין עם העותרת.
...
במסמך סיכום הפיילוט שפורסם באתר המשיבה, נכתב כי "לאור הניסיון הרב שנצבר במסגרת הפיילוט, המסקנה החד משמעית הייתה כי אין מקום לבחינה מקבילה ונפרדת של נשים המקבלות דמי מזונות ביטוח לאומי כפי שנעשה במסגרת, הפיילוט, למעט נשים פרודות ועגונות, ועל הנשים המקבלות דמי מזונות מהמוסד לביטוח לאומי המבקשות לקבל זכאות לדירת דיור ציבורי לעמוד בתנאים החלים על כלל הציבור...".
כלומר, בעת קיום הפיילוט – לא רק נשים עגונות ופרודות נחשבו כמי שנפגעו מן המעבר, אלא אף נשים שגמלתן הייתה מופחתת בגין הכנסות אחרות, והן נדרשו בבחינה הדו שלבית שלא בוצעה בעניינה של העותרת.
על כן, הנני דוחה את טענות העותרת ביחס להחלטה מיום 16.3.21, שאין בה משגה ביישום הפיילוט.
כן יובהר, כי החל ממועד פקיעת תוקף הפיילוט, אין בפני החלטה ברת תקיפה של המשיבה, וכל טענות הצדדים שמורות להם בעניין זה.
על כן, הנני מורה על ביטול החלטת המשיבה, לתקופה שבין המועד בו הוחלט ללא בסיס כי העותרת לא תיפגע מהמעבר בין המסלולים ביום 27.2.22, לבין מועד פקיעת הפיילוט ביום 23.1.23.