גם המומחה מטעמה חזר בו מהתייחסות לאמונתה הדתית כגורם לכך שהריונה לא הופסק, לאחר שפנתה עם בעלה לועדה להפסקת הריון בשבוע ה- 23 להריונה, הוועדה אישרה את הפסקת הריון, והתובעת נימנעה מלעבור פרוצידורה זו, למרות שהייתה נכונות לבצעה בשני בתי חולים באופן המבוקש על ידה, ועל אף שאישרה כי לו הסכים הצוות הרפואי בבית חולים כרמל לבצע את הפרוצידורה בזמן אמת באופן המבוקש על ידה, הייתה פועלת להפסקת ההריון.
למען הסר ספק, לא נעלמה מעיני הרשומה של ד"ר אכלאס מיום 28/2/09 לפיה התובעת אמרה לה שבחרה שלא לעבור הפסקת הריון מטעמי דת; דא עקא שמששוכנעתי כי התובעת לא בחלה באמירות בלתי מדויקות, בלשון המעטה, לכל אורך הדרך, אין די באמרתה זו לד"ר אכלאס כדי לקבוע כי זו הייתה הסיבה האמיתית לכך שהתובעים החליטו להמשיך בהריון, אלא שהתרשמתי כי מדובר בחלק ממסכת האמירות הסותרות של התובעת לגורמים שונים, מסיבותיה.
אשר למועד המתאים להצגת המידע בפני ההורים - מוקדם ככל האפשר, בהתאם לנסיבות המקרה, ראו דבריה של כב' הש' ברק ארז בע"א 4380/13 ריקמן נ' שירותי בריאות כללית (13/1/15):
"21. ...ברמת הכללה גבוהה יותר ניתן לומר: על רופאים להציג בפני מטופליהם החלטות חשובות המחייבות הפעלה של שיקול דעת – כאשר אין מדובר במצבי דוחק וחירום – מוקדם ככל האפשר, באופן שייתן להם שהות לקבל החלטה מושכלת בנושא. לא תמיד הדבר אפשרי, למשל במקרה של "סיבוך" במהלך פרוצידורה רפואית המחייב קבלת החלטה מיידית.
...
לטענת התובעת, לא הייתה מיודעת ומודעת כלל לאפשרות שניתן לפנות לוועדה ולבצע הפסקת הריון מבוקר, וכי לו הייתה מובאת בפניה, הייתה פונה ומבקשת הפסקת הריון משום שלא רצתה להסתכן בהריון זה, "והייתה נכונה לבצע הפלה במועד שאינו מתנגש אל מול ערכי דתה ואמונתה, עד 120 יום ממועד ההתעברות".
לטענת התובעים, התובעת "רצתה בכל מאודה להפסיק את ההריון נכון ליום 30/11/08 ובכל מועד אחר, כל עוד דתה מאפשרת הפסקת הריון, וכי האב היה נכון להפסיקו בכל שלב של ההריון, וכי רק בשל רשלנות אחות התחנה נמנעה מהתובעת הזכות לפנות לוועדה להפסקת הריון, ולבקשת את הפסקתו במועד בו דתה ואמונתה של האם מאפשרת הפסקתו, 120 יום ממועד ההתעברות", וכי בקשתה הייתה זוכה לאוזן קשבת והועדה הייתה נעתרת לה ובוודאי בסמוך ליום 30/11/08.
מקובלת עלי חוות דעתו של פרופ' הרמן בענין זה, כי משהודיעה לג'יהאן שהשלימה עם ההריון, ונמנעה מלבצע את הבדיקות אליהן הופנתה, אשר יכלו לגלות כבר באותו שלב מומים בעוברה, הרי שלא היה מקום "לדחוף אותה" להפסקת הריון בה לא חפצה עוד.
משכך, נדחית גם תביעתם של התובעים לפיצוי בגין הפגיעה הנטענת באוטונומיה.
סוף דבר
התביעה נדחית אפוא.