בדו"ח סיכום ביקור מיום 9.8.2017, שנשלח לועדה האזורית (מש/ד) נכתב, בנוגע לניידות – "הולכת עם רולטור או קב קנדי, לא מכופפת רגל שמאל, צולעת. בעת הביקור קמה מישיבה בכורסא בסלון בעזרת קב, הלכה עם קב לחדר שינה, הדגימה שכיבה וקימה מהמיטה ושימוש במדריגות: מחזיקה במעקה ב- 2 ידיים, יורדת מדרגה עם רגל ימין, מצרפת רגל שמאל וכך יורדת מדרגה מדרגה באיטיות ובמאמץ רב מאוד ובאופן לא בטיחותי. איריס נמנעת מלצאת מהבית עקב קושי להיתמודד עם מדרגות. למרחקים ניידת בכ"ג ידני בעזרה".
בנוגע לניידות במעברים נכתב כי המערערת מבצעת את כל המעברים באופן עצמאי באיטיות ובמאמץ.
בהחלטתה נכתב כי יש לבצע ביקור נוסף של פיזיותראפיסטית ואיש מיקצוע נוסף לצורך בחינת זכאות המערערת לכסא ממונע, תוך מתן היתייחסות ליכולת הניידות בהליכה למרחק פונקציונלי (עד הרכב), מעברים ותפקוד עצמאי מחוץ לבית.
ממצאים דומים תועדו גם בטופס הפנייה שהגישה המערערת מיום 13.10.2016, במסגרתו אף נרשמה המלצתה של נציגה מטעם המשיב, הגב' יעל שמעוני, להיתחשב בקשיי הניידות של המערערת ולאשר לה הישתתפות ברכישת כסא ממונע.
כך, בדו"ח מיום 9.8.2017 נכתב – "דפורמאציה בכפות הידיים, כוח גס ירוד בשתי הידיים, עובדת עם אגודל ואצבע ביד ימין, מצליחה להרים כוס עם אצבע. עובדת במחשב, לא יכולה לכתוב, אוכלת ושותה לבד, נופלים חפצים מהידיים, תנועות ידיים מסורבלות". בהתאם, בהחלטת הועדה האזורית מיום 28.8.2017 צוין כי המערערת זקוקה לעזרה בהתניידות בכסא גלגלים ידני בשל חוסר מסוגלותה לנייד כסא גלגלים זה לאור המוגבלות המוטורית בידיים.
...
לאחר עיון בטענות הצדדים ובחומר שהובא לפנינו, באנו לידי מסקנה כי בבחינת עמידת עניינה של המערערת באמות המידה שנקבעו בהוראות הנוהל, הוועדה התעלמה משיקולים מהותיים לעניין, אשר יש בהם כדי לשנות מהחלטתה.
אנו סבורים כי מצב דברים זה מחייב החזרת התיק לבחינה נוספת של הוועדה האזורית, אשר תידון בפניית המערערת תוך מתן התייחסות לממצאים המלמדים על חוסר היכולת בהתניידות למרחקים קצרים, וההשלכות של ממצאים אלה על בחינת אמות המידה הקבועות בסעיף 4.9.3(1) להוראות הנוהל.
סוף דבר – הערעור מתקבל, בהתאם לנקבע בסעיף 24 לפסק הדין.